در باره ابعاد حقوقی جنگ تحمیلی
هیئت اندیشه ورز حقوق دانان استان بیانیه صادر کرد
بیانیه هیئت اندیشه ورز سازمان بسیج حقوق دانان استان کرماشاه در خصوص نقش منفی سازمانهای بین المللی در دوران دفاع مقدس و ابعاد حقوقی جنگ تحمیلی صادر شد
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، دفاع مقدس به عنوان نقطه عطفی در تاریخ ایران اسلامی به شمار آمده که از روحیه
انقلابی و میهنی ایرانیان حکایت دارد. سازمان بسیج حقوق دانان استان کرمانشاه ضمن گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس برآن است که با وصول به اهداف سه گانه خویش یعنی مبارزه با فساد ، جهاد حقوقی و عدالت گستری دین خویش را به انقلاب اداء نماید.
متاسفانه در طول جنگ تحمیلی شاهد نقض آشکار کنواسیون های بین المللی مربوط به حقوق جنگ از سوی رژیم بعث عراق می باشیم که منجر به ارتکاب جرائمی شنیع و بین المللی از سوی رژیم دیکتاتوری صدام حسین گردید ، متاسفانه با حمایت قدرتهای بزرگ آنچنان که باید و شاید شاهد محکومیت عراق در شورای امنیت نبودیم و عموم سازمانهای بین المللی نیز خلاف اصل بی طرفی عمل نمودند. لذا نقش سازمانهای بین المللی نه تنها مثبت ارزیابی نشده ، بلکه سیر تحولات تاریخی نشانگر نفش منفعل و منفی آنان است و جنگ تحمیلی را واجد ابعاد حقوقی متعدد می نماید . لذا تبیین نقش منفی برخی از سازمان های بین المللی ضروری به نظر می رسد.
الف: سازمان های بین المللی
نخستین و مهم ترین هدف تشکیل سازمان های جهانی و بین المللی به خصوص سازمان ملل متحد، جلوگیری از وقوع جنگ و حفظ صلح، امنیت و ثبات بین المللی می باشد. در اساسنامه این سازمان ها، بر همزیستی مسالمت آمیز و حل اختلافات از طریق مذاکره تأکید شده و مجازات هایی برای اعضای خاطی در نظر گرفته شده است.
۱- سازمان ملل متحد
یکی از مهم ترین ارکان سازمان ملل متحد، که مسئولیت حفظ صلح و ثبات بین المللی منحصراً به این رکن واگذار شده، شورای امنیت است ؛ به عبارت دیگر شورای امنیت مهمترین رکن سازمان ملل است که با دارا بودن اختیارات وسیع و در دست داشتن اهرم های اجرایی و قوه قهریه، مسئول مستقیم حفظ نظم، صلح و امنیت جهانی است. مجموع عملکرد شورای امنیت در قبال جنگ عراق علیه ایران را می توان در قالب قطعنامه های این شورا تحلیل و بررسی کرد.
متن کامل این بیانیه را در لینک زیر بخوانید: