به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، خانم دکتر سیما سادات لاری در مصاحبه با برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتگو افزود: روند شیوع کووید۱۹ افزایشی است و هم اکنون ۱۵۸ شهرستان در وضع قرمز هستند.
وی گفت: آمار بستری در بسیاری استانها افزایش چشمگیر داشته و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، اجرای شیوه نامه ها و وضع ضمانت اجرایی آن را خواستار شده است و حوزه قانونی باید به این مسئله ورود کند.
سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، با ابراز نگرانی از اینکه مجازاتهای قانونی برای خاطیان در قضیه شیوه نامه ها پیگیری نمیشود، لزوم حمایت سایر دستگاهها را متذکر شد و افزود: فرودگاهها فاصله اجتماعی را رعایت نمیکنند و از طرفی مسافران ساعات بسیاری در هواپیما کنار هم مینشینند و بازرسیهای بدنی و لوازم مردم مانند گذشته صورت میگیرد.
خانم دکتر لاری در عین حال بانکها را جزو بهترین رعایت کنندگان شیوه نامه ها دانست و گفت: ما بارها دورکاری را مطالبه کردهایم. حتی در تهران ممنوعیت کاری در برخی قسمتها اعم از مراکز تفریحی و باشگاهها باید صورت گیرد ولی این اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: زمانی که محدودیتها بیشتر بود، بیماری هم محدود بود و ابزارهایی در راستای قانون تعریف شده است؛ به طور مثال اگر کارمندی آزمایش مثبت داشت، نباید در مکان کاری حاضر شود و نیز برای برخی مدیران مجازاتهایی در نظر گرفتهاند و برخی مراکز پلمب میشوند.
سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی همچنین از نبود نظارت بر اصناف گلایه کرد و گفت: بیکاری نیز معضل دیگر است و به همین علت مشاغل باز هستند و باید شیوه نامه ها رعایت شود.
خانم دکتر لاری گفت: خدای ناکرده اگر آمار بسیار بالاتر رود، کار هم دیگر مفهومی نخواهد داشت.
وی با اعلام اینکه هفته گذشته روند کاهشی اجرای شیوه نامه ها را نداشتیم، ادامه داد: ۱۱۶ شیوه نامه برای بازگشاییها در نظر گرفته ایم ولی از نظر ما هر چه ارتباطات محدودتر و فاصلهگذاری بیشتر باشد، شیوع بیماری کمتر است ولی در شرایط اضطرار برای بازگشایی باید شیوه نامه ها به دقت رعایت شود.
خانم دکتر لاری، گندزدایی و تهویه هوا و فاصله گذاری را از جمله اهم محورهای شیوه نامه عنوان کرد و از بازدید مسئولان وزارتخانه از مدارس سخن گفت و افزود: میزان اجرای شیوه نامهها ۸۰ درصد، ولی تهویه هوا ۷۰ درصد بود و نیز برخی مدارس که شیوه نامهها را به خوبی رعایت نکردند، اخطار تعطیلی گرفتند.
وی همچنین به احتمال شیوع آنفلوآنزا در ماههای آینده سخن گفت و در عین حال متذکر شد: کشورهای نیمکره جنوبی که زودتر از ما ورود به پاییز را تجربه کردند، ۹۰ درصد آنفلوآنزا کمتر شده بود از این رو پیش بینی میکنیم با توجه به رعایت بیشتر بهداشت فردی این بیماری ویروسی امسال کاهش یابد.
خانم دکتر لاری خطاب به مردم توصیه کرد که با مشاهده کوچک ترین آثار بیماری، خود را ۱۴ روز در منزل قرنطینه کنند و در خصوص واکسن نیز تأکید کرد در صورت ساخته شدن واکسن، زودتر از ۶ ماه به دست وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نخواهد رسید.