به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر علیرضا زالی در مراسم رونمایی از کتاب «نوشدارو پیش از مرگ سهراب» گفت: ارایه خدمات به مجروحان جنگ در کمتر از ۲۵ دقیقه رکوردی است که تاکنون در جهان شکسته نشده است.
وی افزود: پیش از این در جنگ امریکا با کره این رکورد ۴۵ دقیقه بود که در دوران دفاع مقدس به ۲۵ دقیقه کاهش یافت.
آقای دکتر زالی ادامه داد: زمان ریکاوری و بازگشت مجروحان به جبهههای جنگ تا پیش از دفاع مقدس چند هفته بود که در این دوران به ۴۸ ساعت کاهش یافت و این رکورد تاکنون نیز ادامه یافته است.
وی با اشاره به فعالیت ۵۳ بیمارستان صحرایی در نزدیکترین مکان به خط مقدم به گونهای که در یکی از حملههای عراق یکی از بیمارستانهای صحرایی تا مرز سقوط پیش رفت، اما از آن در آخرین دقایق دفاع شد، گفت: پیچیدهترین عملهای جراحی در بیمارستانهای صحرایی ارایه میشد.
آقای دکتر زالی افزود: در ۸ سال دفاع مقدس ۵۶۰ هزار خدمت پزشکی به مجروحان جنگ ارایه شد.
وی اضافه کرد: ۱۰۰ هزار جراحی و ارایه ۱۰۰ هزار خدمت به مجروحان شیمیایی از دیگر رکوردهای ۸ سال دفاع مقدس است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در تمام گردان رزمی امدادگر حاضر بود، گفت: ۲ هزار و ۱۵ پست امدادی در جبهه فعال بود که به رزمندگان خدمات ارایه میکرد و در این دوران ۲ هزار امدادگر و راننده آمبولانس که در خط مقدم بودند به شهادت رسیدند.
آقای دکتر زالی با اشاره به اینکه پس از حمله شیمیایی عراق هیچ کشوری از نظر علمی روشهای مقابله با آن را نمیدانست، افزود: ما از معدود کشورهای غربی در این زمینه اطلاعات خواستیم که از ما دریغ شد، اما اکنون با تجربهترین کشور در زمینه مقابله با حملههای شیمیایی هستیم و میتوانیم دانشمان را صادر کنیم.