پیشگیری از کرونا
کرونا در کودکان چه علائمی دارد؟
اکثر کودکانی که با بیماری کرونا به بیمارستان مراجعه میکنند، بچه هایی هستند که به همراه خانواده در اجتماعی شرکت داشته اند. حال این سوال مطرح است که کرونا در کودکان چه علائمی دارد؟
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ به گفته متخصصان، در اوایل شیوع بیماری، بستری و مرگ و میر در کودکان نسبت به بزرگسالان بسیار کمتر دیده میشد، اما این به آن معنا نبود که کودکان دچار نوع بیعلامت و کم علامت بیماری نمیشوند، بنابراین ممکن بود خیلی از موارد ابتلا به کووید ۱۹ در کودکان تشخیص داده نشود.
خوشبختانه علائم بیماری کرونا در کودکان اغلب به شکل خفیف است و این بیماری همچنان برای این سنین با خطرات کمتری همراه است.
متأسفانه اکثر کودکانی که به دلیل ابتلا به کرونا به بیمارستان مراجعه میکنند، به دلیل حضور در اجتماعات و تجمعات بوده است که یا خود کودک در تجمع حضور داشته و یا پدر و مادر در اجتماعی شرکت و سپس ویروس را به کودک شان منتقل کردهاند.
تب: همچون بالغین، تب به طور شایعی در کودکان نیز دیده میشود.
علائم دستگاه تنفسی: کودکان مبتلا به نوع خفیف بیماری علائمی نظیر آبریزش بینی، سرفه یا گلودرد را تجربه میکنند.
علائم گوارشی: بعضی از کودکان دچار استفراغ، اسهال یا درد شکم میشوند. بی میلی کودک نسبت به غذا خوردن نیز در ابتلا به کرونا مشاهده میشود.
درد: ممکن است کودک در اثر ابتلا به کرونا دچار درد عضلانی یا سردرد شود.
در مواردی PCR (تست مولکولی تشخیصی) ویروس کرونا در کودکان مبتلا ممکن است منفی باشد، اما بررسی آنتی بادی میتواند با نتایج مثبت همراه باشد و به طور معمول کودک سابقه تماس با فرد مبتلا را دارد.
درصورت مشاهده علائمی، چون گیجی یا خواب آلودگی، اسهال و استفراغ شدید، فشار یا درد قفسه سینه، درد گردن، اختلال در تنفس یا خستگی تنفسی، احساس تنگی نفس، از دست دادن هوشیاری و درد شدید شکم در کودک مشکوک به بیماری کووید -۱۹ کودک باید تحت مراقبتهای پزشکی قرار بگیرید.
تمام کودکان بالای سن شش ماهگی در صورتی که حساسیت شدید به پروتین تخم مرغ نداشته باشند، میتوانند واکسن آنفولانزا را دریافت کنند، ولی وقتی بیماریهای زمینهای در کودک وجود داشته باشد که ممکن است ابتلا به آنفلوانزا با عوارض بیشتری همراه شود، تزریق این واکسن قویاً توصیه میشود.
این بیماریهای زمینهای شامل مواردی مثل سابقه بیماری ریوی مزمن از جمله آسم، بیماری قلبی، کلیوی، متابولیک از جمله دیابت، اختلالات تشنجی، بیماریهای نقص ایمنی، کودکانی که مجبور به مصرف طولانی مدت اسپیرین هستند و همو گلوبینوپاتیها از جمله کم خونی سیکل سل هستند.
تزریق این واکسن در کودکان زیر ۹ سال در صورتی که بار اول است آن را دریافت میکنند، باید بعد از تزریق دوز اول، یک ماه بعد، تکرار شود و برای افرادی که در سالهای قبل این تزریق را داشته اند، باید هر سال تکرار شود و اینطور نیست که یک بار تزریق در طول عمر، فرد را از دورههای بعدی بی نیاز و برای همیشه در برابر ابتلا به آنفلوانزا مصون نماید.
پزشکان با تأکید بر ضرورت شست و شوی مرتب دستها، حفظ فاصله اجتماعی با افراد و استفاده از ماسک در زمان حضور در جامعه، به والدین توصیه کرد برای پیشگیری از ابتلای کرونا در کودکان، جز در مواقع ضروری کودکان را از خانه خارج نکنند و تا جای ممکن در اجتماعات حاضر نشوند.