به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه تنها یک مرکز اهدای خون و تولید فرآوردههای آن در بندرعباس وجود دارد گفت: خون محصولی راهبردی به ویژه در استانهای جنوبی و مرزی است و این سازمان نیازمند ساختمانهای بیشتر در این مناطق است.
آقای دکتر پیمان عشقی در دیدار با رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هرمزگان وجود تنها یک ساختمان انتقال خون در بندرعباس را ناکافی برشمرد و گفت: سازمان انتقال خون در تقسیم بندیهای پدافند غیرعامل مجموعهای حیاتی است و بنابر این رعایت اصول تمرکز زدایی و پراکندگی با احداث ساختمانهای بیشتر به ویژه در استانهای جنوبی و مرزی اجتناب ناپذیر و ضروری است.
وی با ابراز خرسندی از این که ساختمان دوم انتقال خون در بندرعباس پیش بینی شده است و مراحل ساخت آن نیز به عدد ۹۵ درصد نزدیک شده است گفت: برای اتمام ۵ درصد پایانی نیازمند اعتبارات استانی و ملی هستیم.
آقای دکتر عشقی افزود: اکنون ساخت و تکمیل بخشهای سرمایشی، فناوری اطلاعات و همچنین طبقه بندیهای داخلی باقی مانده است و امیدواریم که با تخصیص اعتبار لازم و خرید ملزومات مورد نیاز این طرح تا پایان امسال افتتاح شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی هرمزگان نیز ضمن تقدیر از فعالیتهای انتقال خون در استان هرمزگان منابع انسانی شاغل در انتقال خون را سرمایهای ملی خواند و به حیات بخشی و رسالت انسانی این سازمان اشاره کرد.
آقای صالح دریانورد گفت: سازمان انتقال خون بخش حمایتی مراکز درمانی است و تلاش کارکنان انتقال خون، تجهیزات کامل این مجموعه و زیر ساخت مطلوب آن پیش شرط دیگر فعالیتهای عمرانی حوزه سلامت است، زیرا اگر خون موجود نباشد بسیاری از بخشهای خدمت رسان حوزه درمان در استان دچار چالش میشوند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همچنین اهدای خون را فعالیتی اجتماعی فرهنگی و تلاشی ممارستی خواند که عرضه و تقاضا را همیشه در کنترل خود دارد و یادآور شد که در سالهای اخیر سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همواره ارتباط خوبی با انتقال خون داشته است.
وی اافزود: انتقال خون در سالهای اخیر در جشنواره شهید رجایی حائز رتبه برتر بوده است که نشان از فعالیت اثربخش مدیرکل این دستگاه اجرایی دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با بیان اینکه همواره توجه ویژهای نسبت به حوزه سلامت داشته است گفت: طرح احداث ساختمان جدید انتقال خون از طرحهای مصوب سفر ریاست جمهوری است و تلاش کردیم تا اعتباری را در قالب اعتبارات توازن دریافت کنیم که این مسأله مقدور نبود و این اعتبار باید شاخصهای برخورداری را ارتقا دهد.
آقای دریانورد گفت: یکی از شروط دریافت اعتبار تناسب آن با توافق نامههای مبادله شده است که باید در سالهای قبل انجام میشد و اعتبار مورد نیاز امروز در آنها پیش بینی میشد.
وی تأکید کرد: چنانچه پیش بینی اعتبار برای سال ۱۴۰۰ انجام میشد میتوانستیم از اعتبارات توازن استفاده کنیم و آغاز مراحل پایانی طرح را تسریع کنیم.
آقای دریانورد اذعان داشت طرحهایی که براورد اعتبار سالهای آتی در آن دیده نشده است امکان دریافت اعتبار ندارند، اما رایزنیهای بسیاری انجام شده است و در تلاشیم تا از سرجمع اعتبارات سفر قریب الوقوع رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به استان اعتبارات مورد نیاز تأمین و تخصیص شود.
گفتنی است انتقال خون هرمزگان با جمع آوری سالانه بیش از ۵۵ هزار واحد خون اهدایی، نیاز ۲۱ مرکز درمانی مصرف کننده خون و فرآوردههای آن را تأمین میکند و مرکز انتقال خون هم اکنون در سطح استان فعال و آماده میزبانی از داوطلبان اهدای خون است.