پخش زنده
امروز: -
خدمات روانشناختی برای سوگواران متوفیان ناشی از کرونا در مراکز خدمات جامع سلامت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت فعال ارائه می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛کارشناس مسوول سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در شرایط شیوع کرونا، سوگواری برای عزیزان از دست رفته و انجام مراسم خاکسپاری و عزاداری به دلیل رعایت فاصله گذاری اجتماعی و قطع زنجیره انتقال به شدت دچار تغییر شده و خانواده متوفیان در این شرایط سوگواری در تنهایی را تجربه می کنند.
دکتر وصال شبانیانی افزود: محققین به این نتیجه رسیده اند که همان میزان که خواب، خلق ما را تنظیم می کند، گریه در عزاداری هم خلق ما را تنظیم می کند، لذا با توجه به اینکه در حال حاضر که امکان عزاداری و سوگواری وجود ندارد این شرایط زمینه ساز افزایش بروز سوگ پیچیده و تبعات آن خواهد شد و خانواده های مصیبت دیده بیش از پیش به خدمات روانشناختی نیاز خواهند داشت.
وی گفت:با برنامه ریزی های لازم در شرایط موجود، برای کاهش بار روانی ناشی از مصیبت، کارشناسان سلامت روان مراکز خدمات جامع سلامت که دارای مدارک تحصیلی دکترا یا کارشناس ارشد روانشناس بالینی و سلامت هستند و دوره های آموزشی لازم را برای کمک به افراد مصیبت دیده گذرانده اند، ضمن تماس تلفنی و همدردی با خانواده درگذشتگان کرونا این گروه را برای انجام مشاوره سوگ به مراکز دعوت می کنند.
دکتر شبانیانی افزود: هدف از مشاوره سوگ، کمک به بازماندگان برای سازگار شدن با شرایط فقدان عزیز از دست رفته و قادر بودن به انطباق با واقعیت جدید زندگی بدون فرد متوفی است.
وی با اشاره به اینکه مشاوره سوگ در طی 5 جلسه برگزار می شود، گفت: این جلسات شامل یک جلسه ارزیابی و 4 جلسه مشاوره سوگ بوده و معمولاً به طور هفتگی توسط کارشناس سلامت روان آموزش دیده برگزار می شود.
کارشناس مسوول سلامت روان معاونت بهداشت خاطر نشان کرد: در طی این جلسات روانشناس آموزش دیده با تکنیک های همدلی با فرد داغدار ارتباط درمانی برقرار و او را تشویق به تخلیه هیجانی و به او کمک می کند که واقعیت فقدان را بپذیرد، همچنین به بازمانده کمک می کند تا بتواند مشکلات را شناسایی و آن ها را حل کند.