پخش زنده
امروز: -
دبیر انجمن ویروس شناسی ایران گفت: چالش کنونی مبنی بر همزمانی عفونت دو ویروس آنفلوآنزا و کرونا در افرادی است که کمتر بهداشت را رعایت میکنند.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما ، آقای دکتر امیر قائمی در ارتباط زنده تلفنی با برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتگو اظهار کرد: بشر در یک قرن گذشته مشابه چنین شرایطی را تجربه کرده بود؛ آن زمان هم بشر بیماری آنفولانزا را نمیشناخت، از این رو این ویروس موج (پیک)های مختلفی را پیش روی انسان در کره خاکی قرار داد.
وی با اشاره به کشتار ۴۰ میلیون نفری آنفولانزا در اوج (پیک) نخست ظرف یک قرن گذشته یادآوری کرد: ابتدا تصور میشد آنفولانزا رو به خاموشی رفته است، ولی این ویروس با قدرت بیشتر بازگشت و ۱۰۰ میلیون کشته در موج (پیک) دوم را رونمایی کرد.
آقای دکتر قائمی، آمیخته شدنِ زندگیِ امروز بشر را با علم و فناوری متذکر شد و تأکید کرد: در شرایط کنونی انتظار میرفت محافظتِ بیشتری ایجاد شود، ولی بصورت ناخواسته همه گیری جهانی (پاندمی) کرونا اتفاق افتاد و به یکباره بسیاری کشورها بسیج شدند و قرنطینهها، کاهش فعالیت اجتماعی را در سراسر دنیا رقم زد.
وی راههای کاهش عفونتِ ناشی از کرونا را ساده دانست و در عین حال گفت: برغم اینکه گفته میشود، ویروس بسیار هوشمند است، ولی راههای مقابله با آن بسیار ساده است که شامل رعایت بهداشت فردی، شستن دستها و استفاده از ماسک و فاصله گیری اجتماعی از یکدیگر و حضور کم در اجتماعات است.
آقای دکتر قائمی خاطرنشان کرد: بعد از اتفاقات مثبتی که در اردیبهشت شاهد بودیم، حساسیتهای مردمی کاهش یافت. ما تا زمانیکه حتی یک فرد آلوده وجود دارد، باید در جهتِ قطعِ زنجیره انسانی کرونا تلاش کنیم، ولی با تصورِ عمومی نسبت به گرم شدن هوا و از بین رفتن ویروس، مردم میزان استفاده از ماسک را تا ۴۰ درصد کاهش دادند.
دبیر انجمن ویروس شناسی ایران، مشکلات امروز را ناشی از بی مبالاتیها در گذشته دانست و افزود: ما ناخواسته وارد موج سوم شدهایم و با مراجعه به تاریخِ آنفولانزا هم میبینیم این همهگیریها در موجهای بعدی خطرناکتر هستند، چون مردم از شرایطِ مراعات خسته شدهاند.
آقای دکتر قائمی همچون سایر متخصصان، نسبت به همزمانی فصل پاییز و کووید۱۹ هشدار داد و گفت: عفونت حاد تنفسی در راه است که همه ساله هم وجود داشت، ولی همزمانیِ کنونی، سناریوی جدیدی را پیش روی ما ترسیم کرده است.
وی این شرایط را، خاصه با وجود خستگی کادر درمان نیازمند همراهی و همکاری بیش از پیش مردم عنوان کرد و گفت: مردم حتی باید نسبت به اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ بیشتر مراعات کنند و با بسیج عمومی فصول سرد پاییز و زمستان را پشت سر بگذاریم و در غیر اینصورت، باید منتظر عواقب بیشتری باشیم.
قائمی در خصوص لزوم استفاده از واکسن آنفولانزا گفت: این واکسن همه ساله افراد پر خطر را پوشش میدهد و امسال به نظر میرسد، استقبال بیشتری از واکسن خواهد شد که اگر به خوبی تأمین شود و در دسترس همه افراد باشد، میتواند مفید باشد؛ البته علیه آنفولانزا نه کرونا.
وی گفت: چالش کنونی مبنی بر همزمانی عفونت دو ویروس در افرادی است که کمتر بهداشت را رعایت میکنند.