به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه القدس العربی چاپ لندن ،
قطر میزبان نشستهای تعیین کنندهای بین رهبران جنبشهای فتح و حماس است تا زمینه برای برقراری آشتی فلسطینی فراهم شود.
نشست میان رهبران گروههای فلسطینی در دوحه قطر آغاز شد. آنها تلاش میکنند آشتی ملی را ترسیم کنند و به توافقهایی دست یابند که شکاف بین خود را از بین ببرند و با چالشهای مساله فلسطین مقابله کنند.
این تلاشها در سایه تحولاتی انجام میشود که مساله فلسطین خطرناکترین بحران را پشت سر میگذارد که به سبب بروز شکاف در صفوف کشورهای عربی به وجود آمده است، زیرا شماری از کشورهای عربی بطور شتابان روابط خود را با تل آویو عادی کردند.
مواضع امارات و بحرین در عادی سازی روابط با مقامات اسرائیل اشغالگر که از حمایت دیگر کشورهای عربی برخوردار شد سبب ایجاد بن بستی شد که به مساله فلسطین زیان رساند. این در حالی است که فلسطینیها با لجبازی اسرائیل روبرو هستند که سیاستهای تحریک آمیزی در پیش میگیرد و تلاش میکند در قالب به اصطلاح «معامله قرن» زمینهایی را مصادره کند و در این زمینه از حمایت کاخ سفید برخوردار است.
شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر با سرتیپ جبریل الرجوب دبیر کمیته مرکزی جنبش فتح که هم اکنون در قطر به سر میبرد، دیدار کرد.
بر اساس بیانیهای که وزارت امور خارجه قطر منتشر کرد دو طرف در این نشست درباره همکاری دو جانبه و موضوعات مشترک گفتگو کردند.
وزیر امور خارجه قطر در این نشست بر حمایت کامل قطر از برقراری آشتی ملی تاکید کرد. وی بار دیگر بر موضع دوحه که خواهان حل و فصل عادلانه مساله فلسطین بر اساس قطعنامههای شورای امنیت، طرح صلح عربی و راه حل تشکیل دو کشور است، تاکید کرد که حل و فصل این مساله امنیت و ثبات را در منطقه برقرار خواهد کرد.
منیر غنام سفیر فلسطین در قطر پیش از این در گفتگوی اختصاصی با القدس العربی گفت هیئتی از رهبران جنبش فتح در چارچوب تلاش برای دستیابی به تفاهمات نهایی، پی ریزی آشتی فلسطینی و متحد ساختن مواضع رهبران گروهها در قبال تحولاتی که در عرصه بین المللی به وجود آمده است، وارد دوحه شد. منیر غنام تاکید کرد «روند آشتی فلسطینی در مسیر مثبتی قرار دارد و به خوبی پیش میرود».
از سوی دیگر موسی ابومرزوق عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در گفتگو با القدس العربی گفت «توافق با جنبش فتح در نشستهای استانبول ترکیه طی چند روز گذشته اتفاق افتاد». وی تاکید کرد موضوع انتخابات شورای قانونگذاری، تشکیلات خودگردان و شورای ملی بررسی شد، اما زمان یا چگونگی برگزاری انتخابات مشخص نشد. وی درباره حضور برخی طرفهای منطقهای که به شدت روی تصمیم گیری برای برگزاری انتخابات تاثیر گذارند، هشدار داد.
ابومرزوق در گفتگو با القدس العربی تاکید کرد «موضوع انتخابات در نشست استانبول مطرح شد و بر سر گفتگو درباره جزئیات مربوط به انتخابات شورای قانونگذاری، تشکیلات خودگردان و جزئیات مربوط به انتخابات شورای ملی توافق شد».
ابومرزوق افزود نشست دیگری برای بررسی موضوع انتخابات در ماه اکتبر آینده برگزار خواهد شد.