نوسان در بازار بورس کشورهاي اروپايي
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ درپی ریسک گریزی سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی شاخص کل بورس اوراق بهادار کشورهای اروپایی در معاملات امروز کاهش یافت.
با توجه به اینکه ارزش دلار در مقابل یورو و دیگر ارزهای معتبر جهان، در معاملات امروز افزایش یافت ریسک گریزی سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی نیز افزایش یافت و این امر باعث کاهش بیشتر شاخص کل بورس اوراق بهادار کشورهای اروپایی شد.
در وال استریت، قراردادهای آتی که بر روی شاخصهای بورس نیویورک شامل شاخص سهام صنعتی داو جونز، شاخص سهام نزدک و شاخص سهام استاندارد اند پورز ۵۰۰، بسته میشود و در نتیجه آن تحویل سهام در آینده صورت میگیرد، در معاملات امروز به طور محسوسی افزایش یافت.
قراردادهای آتی شاخص میانگین شاخص سهام صنعتی داو جونز، یکی از سه شاخص عملکرد بورس اوراق بهادار نیویورک در معاملات امروز یک صدم درصد افزایش یافت. قراردادهای آتی برای شاخص سهام استاندارد اند پورز ۵۰۰، سومین شاخص عملکرد بورس اوراق بهادار نیویورک که از فهرستی متشکل از سهام ۵۰۰ شرکت مهم در بازار بورس نیویورک تشکیل شده است اندکی کاهش یافت.
شاخص کل سهام بورس پاریس در معاملات روز با نیم درصد کاهش به چهار هزار و ۷۹۹ واحد رسید. شاخص کل سهام بورس لندن (فوتسی ۱۰۰) در معاملات امروز ۳۵ صدم درصد کاهش یافت. شاخص کل سهام بورس فرانکفورت آلمان (دکس)، نیز در معاملات امروز ۲۵ صدم درصد کاهش یافت.
شاخص سهام بورس یورواستاکس ۵۰ (EuroStoxx ۵۰ ) که در آن در هر روز کاری سهام ۵۰ شرکت بزرگ منطقه یورو ارزشگذاری و خرید و فروش میشود، شش صدم درصد کاهش یافت.
شاخص سهام فوتسی یوروفرست ۳۰۰ (FTSEurofirst ۳۰۰) نیز که در آن در هر روز کاری سهام ۳۰۰ شرکت بزرگ منطقه یورو، ارزشگذاری و خرید و فروش می شود نیز ۲۷ صدم درصد کاهش یافت. شاخص سهام بورس استاکس ۶۰۰ (Stoxx ۶۰۰) نیز که در آن در هر روز کاری سهام ۶۰۰ شرکت کوچک، متوسط و بزرگ ۱۸ کشور اروپایی در آن ارزشگذاری و خرید و فروش می شود و تقریبا ۹۰ درصد سهام شناور آزاد شرکتهای پذیرفته شده در بورسهای اروپایی را پوشش میدهد، نیز ۲۹ صدم درصد کاهش یافت. شاخص کل سهام بورس فرانکفورت آلمان (دکس)، در حالی در معاملات امروز کاهش یافت که امروز اعلام کرد شاخص فضای کسب و کار و فعالیتهای بازرگانی، شاخصی که عوامل موثر بر عملکرد واحدهای اقتصادی و تجاری را می سنجد، در ماه سپتامبر برای پنجمین ماه پیاپی افزایش را نشان داد. رقم این شاخص در ماه سپتامبر به ۹۳ و چهار دهم درصد رسید که از ماه فوریه تاکنون چنین رقمی سابقه نداشته است. در فرانسه نیز شاخص فضای کسب و کار و فعالیتهای بازرگانی، در ماه سپتامبر افزایش یافت. اما شرکتها در فرانسه درباره چشم انداز و سمت و سوی اقتصادی و مالی این کشور زیاد خوشبین نیستند.
در معاملات امروز بازار اوراق قرضه و بهادار دولتی نیز نرخ سودها نوسان داشت. به طوری که نرخ سود اوراق قرضه و بهادار با سررسید ۱۰ ساله آلمان که نقش مبنا و مرجع را در کشورهای عضو منطقه یورو ایفا میکند، به منفی -۰,۵۲۱% رسید. نرخ سود اوراق قرضه و بهادار وزارت خزانه داری آمریکا با سررسید ۱۰ ساله، نیز در معاملات امروز به ۰,۶۷۰۸% رسید.
در بازار ارزی اروپا نیز ارزش یورو در برابر دلار کاهش یافت. در معاملات امروز ارزش دلار در مقابل یورو هفت صدم درصد افزایش یافت. این پنجمین ماه پیاپی است که ارزش دلار در مقابل یورو افزایش مییابد. در معاملات امروز هر ۱,۱۶۵۰ دلار در مقابل یک یورو داد و ستد.
در بازار نفت نیز بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود با ۲۲ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۱ دلار و ۸۶ سنت رسید. بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) هم که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود با دو صدم درصد کاهش به ۴۰ دلار و یک سنت رسید.