به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ اجلاس از راه دور «امنیت و اعتمادسازی در آسیا» موسوم به «سیکا» با حضور وزیر امور خارجه کشورمان، وزرا و مقامات ۲۷ کشور عضو و ۸ کشور ناظر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، محمد جواد ظریف در این نشست گفت: بی تردید، بسیج منابع با هدف مقابله مشترک با چالش بزرگی مانند کووید-۱۹ از ضرورت برخوردار است.
وی افزود: همه ما باید در مقابله با چنین چالش بزرگ جهانی یعنی مسالهای که تمام تقسیمات جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی - اجتماعی را به چالش کشیده است، اول و مهمتر از هر چیزی به چندجانبهگرایی روی آورده و یکجانبهگرایی را رد کنیم.
ظریف تاکید کرد: ما به عنوان اعضای سیکا باید با تقویت همکاریهای خود در چارچوب سازمان و در هماهنگی با سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی، در جهت تضمین دسترسی کامل، آزادانه و منصفانه به خدمات بهداشتی، دارو و تجهیزات پزشکی برای مردم خود از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم.
کنفرانس سیکا از اعضای ثابت، اعضای ناظر و سازمانهای ناظر تشکیل شده و در حال حاضر ۲۷ عضو اصلی، ۸ کشور ناظر و ۵ سازمان ناظر دارد.
تشکیل کنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا نخستین بار در پنجم اکتبر سال ۱۹۹۲ در زمان برگزاری چهل و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، توسط نورسلطان نظربایف رییسجمهور وقت قزاقستان پیشنهاد شد.
موضوع فعالیت کنفرانس منطقهای سیکا، تعامل و اقدامات، راهکارها و شیوههای دستیابی به اعتمادسازی در قاره آسیا عنوان شده است.
اعلامیه اصول همکاری مبتنی بر روابط بین کشورهای عضو سیکا و سند منشور سیکا، دو سند اساسی مربوط به سیکا به شمار میرود که اهداف و روشهای این کنفرانس را معرفی میکند.