پخش زنده
امروز: -
العالم: بحران در سرزمینهای اشغالی آن قدر شدید است که امکان دارد حزب اصلی حامی نخست وزیر رژیم صهیونیستی، خواهان برکناری وی شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم، بانک مرکزی اسرائیل درباره ورشکستگی شمار زیادی از بانکها و شرکتها در سایه شکست دولت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در مهار کردن بحران ویروس کرونا، هشدار داد. این شکست، آثار تخریبی فراوان بر بخشهای مختلف زندگی در سرزمینهای اشغالی بر جا گذاشته است به گونهای که روز به روز بر شمار معترضان شرکت کننده در تظاهرات ضد دولت نتانیاهو افزوده میشود.
خضر شاهین، خبرنگار العالم در قدس اشغالی گفت: با گسترش روز افزون تظاهرات ضد دولت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، معترضان خواستار کنار رفتن دولت ائتلافی حاکم در اسرائیل و محاکمه نتانیاهو شده اند. همزمان؛ در پی گسترش ویروس کرونا و شکست دولت نتانیاهو در مقابله با این ویروس، بحران اقتصادی بی سابقهای مناطق مختلف اسرائیل فرا گرفته است. تحلیلگران در همین حال درباره ورشکستگی بسیاری از شرکتها در سرزمینهای اشغالی هشدار میدهند.
دکتر سعید یقین کارشناس امور اسرائیل گفت: «نتانیاهو هم اکنون در بحرانی واقعی و عمیق قرار دارد که نتیجه ناتوانی دولت او در مقابله با بحران کرونا در اسرائیل است.»
وی افزود این، درست برخلاف تصویری است که نتانیاهو تاکنون از اسرائیل به عنوان دولتی پیشرفته و متمدن تبلیغ کرده است.
دولت نتانیاهو بر خلاف بسیاری از دولتها در کشورهای جهان سوم، در مقابله با ویروس کرونا با ناکامی مواجه شده است و به همین علت، ساکنان سرزمینهای اشغالی هر روز با خشمی فزاینده به خیابانها میریزند و ضد سیاستهای دولت تظاهرات میکنند.
این در حالی است که دولت نتانیاهو تصمیم گرفته است بخشهای گستردهای از حیات اقتصادی و اجتماعی را به سبب بحران کرونا تعطیل کند.
خبرنگار افزود بانک مرکزی اسرائیل هشدار داده است که اقتصاد اسرائیل وارد رکودی بی سابقهای یعنی معادل پنج و سه دهم درصد شده است که از دهها سال پیش در سرزمینهای اشغالی مشابه آن وجود نداشته است و اگر بحران دولت شکست خورده نتانیاهو ادامه یابد، این رکود به هشت و هشت دهم درصد خواهد رسید و به بسته شدن حدود ۲۵۰ مرکز تجاری منجر خواهد شد.
واصل الخطیب تحلیلگر سیاسی گفت: «دولت اسرائیل قصد دارد از جامعه بین الملل و آمریکا باج خواهی کند تا پول بیشتری برای خزانه خود به دست آورد و به همین علت هر روز هشدار میدهد که در آستانه بحران بزرگ اقتصادی قرار دارد.»
خبرنگار در ادامه گفت هشدارهای وزارت دارایی رژیم اشغالگر نشان میدهد که بحران اقتصادی کمرشکن در اسرائیل، کسری بودجه را به سه و چهار دهم درصد رسانده و آثار آن ممکن است دست کم تا سال ۲۰۲۳ ادامه یابد و بدهی دولتی به هشت درصد از تولید داخلی برسد.
بحران در سرزمینهای اشغالی آنقدر شدید است که ممکن است حتی حزب راست افراطی، حزبی که نتانیاهو تلاش میکند آن را راضی نگه دارد، ضد او اقدام کند و به سبب مدیریت شکست خورده، خواستار برکناری نخست وزیر شود.