رئیس جمهور آفریقای جنوبی در نشست مجازی مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح کرد
انتقاد رئیس جمهور آفریقای جنوبی از ترکیب شورای امنیت
رئیس جمهور آفریقای جنوبی با انتقاد از ترکیب شورای امنیت گفت: برای پایان دادن به طولانی ترین درگیری ها در دنیا گام بردارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمهور آفریقای جنوبی ضمن تاکید بر ادامه تلاشهای کشورش برای گسترش صلح و امنیت بین المللی از ترکیب کنونی شورای امنیت سازمان ملل انتقاد کرد و گفت چنین ترکیبی بیش از این نمیتواند برای حل و فصل و پایان دادن به طولانیترین درگیریها در دنیا گام بردارد.
سیریل رامافوزا در نشست سالیانهی کشورهای عضو سازمان ملل که با استفاده از تماس تصویری برگزار شد، ترکیب کنونی شورای امنیت سازمان ملل را برای دنیایی که در آن زندگی میکنیم مناسب ندانست و افزود: «در هفتاد و پنجمین سالگرد ایجاد سازمان ملل، درخواست خود را برای افزایش نمایندگی کشورهای آفریقایی در شورای امنیت تکرار و تاکید میکنیم این درخواست خیلی فوری در گفتگوهای بین دولتی مطرح و رسیدگی شود.»
رئیس جمهور رامافوزا در هفتاد و پنجمین نشست سران کشورهای عضو گفت: «ما باید سطح بلندپروازیهای خود را به اندازهای بالا ببریم که اطمینان حاصل کنیم هر مرد، زن یا کودک فرصتی برابر برای آیندهای بهتر پیش رو داشته باشد. آیندهای رها از گرسنگی، بیماری، ناامنی و جنگ. جهانی که در آن عزت و ثروت برای همه بدون درنظر گرفتن نژاد، قومیت، جنسیت، مذهب و یا شرایط اجتماعی فراهم باشد. سال ۲۰۲۰ به علت براه افتادن موج خروشان برخورد با مرزبندی نژادی زیر چتر هشتگ جنبش «جان سیاهان ارزشمند است» در یاد و خاطرهی (ملت ها) ماندگار میشود. آفریقای جنوبی در جایگاه کشوری که درد و رنج همراه با نژادپرستی نهادینه شده را به خوبی میشناسد و درک میکند، از درخواستها برای اقدام شتابان در برخورد با نژادپرستی پشتیبانی میکند خواه این نژادپرستی با مجوز افراد، شرکت ها، مقامها و خواه با مجوز دولتی اعمال گردد.
وی در ادامه افزود: آفریقای جنوبی از سازمان ملل درخواست میکند از هیچ تلاشی برای پایان دادن به هر گونه تعصب، پیشداوری و نارواداری در جای جای دنیا فروگذار نکند. همانگونه که دکتر مارتین لوترکینگ فقید بیان داشته است: «بی عدالتی هر جا اتفاق بیفتد عدالت را تهدید میکند.» در حالی که داریم بیست و پنجمین سالگشت تصویب خط مشی اقدام پکن را برگزار میکنیم باید به تلاش هایمان برای توانمند سازی زنان و دختران شدت بخشیم. زنان و دختران از این حق برخوردارند که در مشاغل، زندگی سیاسی و تصمیم سازی، در حوزهی اقتصاد، در فراگیری آموزش و تحصیل و در کل جامعه از مزایا و مشارکت یکسان بهرهمند باشند.
وی همچنین تاکید کرد: آفریقای جنوبی افتخار دارد عضو پویش برابری نسل سازمان ملل به شمار میآید و ریشه کن کردن خشونت جنسیتی و زن کُشی (کشتن زنان و دختران) را یکی از اولویتهای خود قرار داده است. در سطح قارهی آفریقا نیز داریم برای نهایی کردن و تصویب کنوانسیون اتحادیه آفریقا در زمینهی خشونت ضد زنان در سال جاری میلادی همکاری میکنیم. کشورهای عضو اتحادیه آفریقایی دارند اقدامهایی را در دستور کار قرار میدهند که هدف از آن، فراهم آوردن فرصتهای برابر در حوزهی خدمات مالی، تدارکات ترجیحی و توافقنامههای تجاری ترجیحی برای زنان است. کشورهای آفریقایی به تلاش هاشان ادامه میدهند تا یکبار برای همیشه به همهی گونههای خشونت از جمله جنگ، درگیری داخلی، خشونت جنسیتی در قالب طرحی به اسم «خاموش کردن سلاح ها» پایان بدهند، درگیریها را حل و فصل و صلح ایجاد کنند.
رئیس جمهور آفریقای جنوبی همچنین گفت: همکاری بین شورای امنیت سازمان ملل و شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقایی به بهبود صلح و امنیت در منطقهی دارفور در سودان، جنوب سودان، سومالی، مالی و جمهوری آفریقای مرکزی کمک شایانی کرده است. ضروری است که این تعامل و همکاری نهادینه شود، تامین مالی عملیات صلح بانی اتحادیه آفریقا تعیین تکلیف و حل و فصل گردد. آفریقای جنوبی هم اکنون دومین سال عضویت غیردائم و منتخب خود را در شورای امنیت سازمان ملل پشت سر میگذارد. ما در این دورهی عضویت خود تلاش میکنیم صلح و امنیت بین المللی را با حمایت از حل و فصل مسالمت آمیز مناقشهها و گفتگوی فراگیر رواج بدهیم. ترکیب کنونی شورای امنیت سازمان ملل برای دنیایی که در آن زندگی میکنیم مناسب نیست.
وی در ادامه افزود: در هفتاد و پنجمین سالگرد ایجاد سازمان ملل، درخواست خود را برای افزایش نمایندگی کشورهای آفریقایی در شورای امنیت تکرار و تاکید میکنیم این درخواست خیلی فوری در گفتگوهای بین دولتی مطرح و رسیدگی شود. تنها از مسیر شورای امنیت فراگیر و اصلاح شده است که خواهیم توانست برخی دنبالهترین و طولانیترین درگیریهای دنیا را یکجا حل و فصل کنیم. در شرایطی که بنیان گذاری سازمانی را جشن میگیریم که به آزادی و برابری اختصاص داده شده، ملتهای فلسطین و صحرای غربی همچنان زیر یوغ اشغالگری قرار دارند. ما درخواست مان را برای پایان دادن به اشغال غیرقانونی صحرای غربی و به رسمیت شناخته شدن حق تعیین سرنوشت برای ملت فلسطینی تکرار میکنیم. همچنین درخواست میکنیم تحریم و محاصره اقتصادی کوبا برداشته شود.
وی در ادامه تاکید کرد: ماهیچ گزینهی دیگری پیش رو نداریم جز اینکه همکاری کنیم تا بحران پدیده تغییرات آب و هوایی سامان پیدا کند. همچنانکه داریم جوامع خود را از پیامدهای همه گیری ویروس کرونا بازیابی و بازسازی میکنیم این فرصت پیش روی ما قرار دارد که اقتصاد جهانی را در مسیر توسعه مقاوم در برابر آب و هوا بدون کربن قرار بدهیم. باید اصول اقتصاد سبز و سکولار را در پیش بگیریم، نه تنها به خاطر ایجاد پایداری زیست محیطی بلکه به علت فرصتی که برای ایجاد شغل و رشد اقتصادی برای ما فراهم میآورد. اقدام برای بهبود شرایط اقتصادی جهان باید پدیده تغییرات آب و هوایی، سازگاری، سبک سازی و پشتیبانی را در کانون توجه قرار بدهد و هم جهت با توافقنامهی پاریس و دیگر تعهدات زیست محیطی چندجانبه گام بردارد.
وی همچنین گفت: آنچنانکه بنیان گذاران سازمان ملل در سال ۱۹۴۵ تصمیمی سرنوشت ساز اتخاذ کردند ما نیز پس از گذشت ۷۵ سال باید همین کار را بکنیم. آنها به ندای تاریخ برای ایجاد نظمی نوین برای دنیای بحران زده پاسخ دادند. امروز نیز ما داریم با شعلههای سوزان همه گیری مرگبار، نژادپرستی و تعصب، خشونت، جنگ و افراط گرایی و مهمتر از همه فقر و نابرابری نبرد میکنیم. نظمی که میخواهیم ایجاد کنیم باید ریشه در همبستگی، برابری و وحدت نظر داشته باشد. همه گیری ویروس کرونا فرصتی را پیش روی ما قرار داد. فرصتی برای گزینش بین همکاری جهانی که در منشور ملل متحد گنجانده شده و یا پیگیری منافع شخصی و یکجانبه گرایی. انتخاب از بین دو گزینهی رواداری یا نابردباری؛ و نیز برگزیدن عدالت اقتصادی یا دامن زدن به نابرابری؛ مسیری که هم اکنون پیش رو میگیریم سرنوشت ما را یکجا رقم خواهد زد. اگرچه با دلهره آورترین چشم اندازها روبرو هستیم، اما نیرویی قدرتمند در اختیار داریم و آن همبستگی و دوستی است که سازمان ملل بر پایهی آن بنیان گذاشته شد. هنگامی که در تاریخ صادقانه بیان میشود واکنش جهانی به بدترین وضعیت اضطراری بهداشتی قرن چگونه بود اجازه بدهیم بگویند «ملتها ایستادند و متحد با هم اقدام کردند»؛ بگویند سران کشورها، مدیریت به خرج دادند و به مردمان همهی کشورها، شجاعت و امید هدیه کردند. بهترین و مناسبترین میراث هفتاد و پنجمین نشست سالیانهی کشورهای عضو سازمان ملل اینگونه خواهد بود که واژه سازمان ملل به معنای واقعی کلمه در اقدامها و عملکرد ما بروز پیدا کرد.
وی افزود: آفریقای جنوبی بار دیگر تعهد و پایبندی خود را به ایده آلها و روح منشور سازمان ملل مورد تاکید قرار میدهد و از هیچ تلاشی برای ایجاد دنیایی سرشار از عدالت و برابری فروگذار نخواهد کرد. باشد که همکاری ما ریشه دارتر و همبستگی مان پایدارتر باقی بماند. بیایید اطمینان پیدا کنیم که هیچ زن، مرد یا کودکی را از تلاش هامان بی بهره نگذاریم و هیچ ملتی پشت سر گذاشته نشود.»