نسبت به معاملات روز کاري پيشين
کاهش بهای نفت در بازار نیویورک
بهای نفت در پایان معاملات بازار نیویورک با توجه به از سرگیری صادرات نفت در لیبی کاهش یافت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیویورک؛
علاوه بر از سرگیری صادرات نفت در لیبی، احتمال اعمال محدودیتهای قرنطینهای ناشی از شیوع ویروس کووید-۱۹، از جمله بیرون نیامدن از منزل، رعایت فاصلههای گذاریهای اجتماعی و ممنوع بودن برگزاری گردهمایی و تجمعات، در برخی از کشورهای جهان نیز در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی و این بازار تاثیر داشته است.
بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود با چهار و ۳۷ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳۹ دلار و ۳۱ سنت رسید. بهای این شاخص نفتی نسبت به معاملات روز کاری پیشین یک دلار و ۸۰ سنت کاهش یافت.
در پایان معاملات نیویورک، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه نوامبر با سه و ۹۶ صدم درصد کاهش معادل یک دلار و ۷۱ سنت کاهش به ۴۱ دلار و ۴۴ سنت رسید.
بیورنار تونهوگن (Bjornar Tonhaugen) از شرکت ریستاد انرجی Rystad Energy در تحلیل و تفسیر خود از اوضاع حاکم بر بازار نفت میگوید: قیمت نفت این هفته بد شروع شد همچنانکه کارگزاران و مشاوران خدمات مالی و اقتصادی درباره کاهش تقاضا برای نفت در سطح جهان به علت شیوع بیماری کرونا و افزایش عرضه نفت به بازار جهانی هشدار میدهند.
این کارشناس افزود از نظر تقاضا برای نفت در سطح جهان نگرانیهای جدیدی درباره محدودیتهای رفت و آمد در مناطق پر جمعیت مانند لندن وجود دارد. از نظر عرضه نیز فعالان بازارهای نفتی این سئوال را مطرح کرده اند که آیا اعلام خبر از سرگیری صادرات نفت لیبی خیلی سریع شکل عملی به خود خواهد گرفت یا خیر.
شرکت ملی نفت لیبی روز شنبه این هفته اعلام کرد صادرات نفت این کشور از تاسیسات و زیرساختهای نفتی که امن هستند به زودی از سر گرفته خواهد شد. این خبر بعد از آن منتشر شد که خلیفه ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای نظامی در شرق لیبی که با اتکاء به نیروهای وفادارش، دولت و تشکیلات خاص خود را در شرق این کشور تشکیل داده است اعلام کرد محاصره هشت ماهه تاسیسات و زیرساختهای نفتی در شرق کشور را بر میدارد.
بارت مِلِک (Bart Melek) ، کارشناس گروه خدمات مالی «تی دی سکیوریتیز» TD Securities کانادا که نوسانات بازار مالی و همچنین اطلاعات و تحلیلهای لازم مربوط به مسائل نفتی و نوسانات آن ارائه میکند، در این باره میگوید: اگر صادرات نفت لیبی واقعا از سر گرفته شود نفت زیادی به بازار سرریز خواهد کرد و این امر شرایط را برای کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار جهانی فراهم میکند.
همزمان نگرانیها درباره تقاضا برای نفت در سطح جهان تشدید شده است، زیرا شماری از کشورهای جهان اعلام کرده اند برای مهار کرونا در نظر دارند محدودیتهای قرنطینهای ناشی از شیوع ویروس کووید-۱۹، از جمله بیرون نیامدن از منزل، رعایت فاصلههای گذاریهای اجتماعی و ممنوع بودن برگزاری گردهمایی و تجمعات، دوباره اعمال کنند. انگلیس یکی از این کشورهاست که با موج دوم کرونا مواجه شده است و از همین رو میخواهد دوباره در کشور مقررات قرنطینه و محدودیتهای خارج شدن از منزل برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا را برقرار کنند.
مقامات اسپانیا از ساکنان مادرید نیز خواسته اند در خانههای خود بمانند و جز در موارد ضروری در بیشتر مواقع در خانههای خود بمانند.
اوضاع از این نظر در فرانسه، بلژیک و لبنان نیز نگران کننده است. در اسرائیل که ۹ میلیون نفر جمعیت دارد از روز جمعه محدودیتهای قرنطینهای ناشی از شیوع ویروس کووید-۱۹، از جمله بیرون نیامدن از منزل، رعایت فاصلههای گذاریهای اجتماعی و ممنوع بودن برگزاری گردهمایی و تجمعات، را برقرار کرده است.
بر اساس آخرین ارزیابیها و آمار و ارقامی که این خبرگزاری با استناد به منابع رسمی به دست آورده است، از زمانی که بیماری کرونا، (کووید-۱۹)، برای نخستین بار در ووهان چین در ۱۲ دسامبر سال ۲۰۱۹ گزارش شد و از آنجا به سراسر جهان شیوع پیدا کرد تاکنون ۹۶۱ هزار و ۵۳۱ نفر جان خود را به علت ابتلا به ویروس کووید-۱۹، از دست داده اند.
با این حال بهای بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک برنت دریای شمال و نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک در معاملات هفته گذشته به ترتیب هشت درصد و ۱۰ درصد افزایش یافت.