به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، خبرگزاری فرانسه آخرین آمار و تحولات مربوط به شیوع ویروس کرونا را که جان بیش از ۹۶۱ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است، به شرح زیر اعلام کرد:
- مرگ حدود ۲۰۰ هزار نفر در آمریکا:براساس آخرین آمار رسمی، از اواخر ماه دسامبر که دفتر سازمان جهانی بهداشت در چین از ظهور بیماری «کووید-۱۹» در این کشور خبر داد تا پایان روز دوشنبه، بیش از ۳۱ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا و بیش از ۹۶۱ هزار و ۵۰۰ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
آمریکا به لحاظ موارد ابتلا و موارد مرگ و میر، بالاترین آمار را در جهان به خود اختصاص داده است. در آمریکا دست کم ۱۹۹ هزار و ۸۱۵ نفر جان خود را از دست داده اند. پس از آمریکا، برزیل (با ۱۳۶ هزار و ۸۹۵ مورد مرگ)، هند (با ۸۷ هزار و ۸۸۲ مورد مرگ)، مکزیک (با ۷۳ هزار و ۴۹۳ مورد فوتی) و انگلیس (با ۴۱ هزار و ۷۵۹ مورد مرگ) بیشترین قربانیان کرونا را ثبت کرده اند.
- افزایش سطح هشدار در انگلیس:انگلیس روز دوشنبه سطح هشدار را افزایش داد. مقامات بهداشت و درمان این کشور هشدار دادند که اگر شرایط به همین منوال پیش رود و تغییری ایجاد نشود، موارد مرگ ناشی از کرونا در این کشور در ماه نوامبر ممکن است به ۲۰۰ نفر در روز برسد.
- محدودیتهای جدید در انگلیس:دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرد بوریس جانسون، نخست وزیر این کشور قرار است روز سه شنبه در یک سخنرانی در پارلمان محدودیتهای جدید را علام کند. این محدودیتها که از روز پنجشنبه اعمال خواهد شد، شامل تعطیلی رستورانها و میخانهها از ساعت ۲۲ میشود. همچنین قرار است تعداد افرادی که در این مراکز کنار یکدیگر مینشینند، باید محدودتر شود.
- محدودیتها در مادرید:به علت گسترش شیوع ویروس کرونا، حدود یک میلیون ساکن شهر مادرید و اطراف آن بار دیگر از روز دوشنبه برای مدت دو هفته، تحت محدودیتهای شدید تردد قرار گرفتند.
حدود ۸۵۰ هزار نفر حق خارج شدن از این منطقه را ندارند مگر به دلایل مشخص از قبیل رفتن به سر کار یا تحصیل، مراجعه به پزشک، پاسخ به یک احضاریه قانونی یا مراقبت از افراد وابسته.
- رکورد موارد روزانه مرگ در آرژانتین:مقامات آرژانتین اعلام کردند روز دوشنبه با ثبت ۴۲۹ مورد مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا، شمار قربانیان کرونا در این کشور به ۱۳ هزار و ۴۸۲ نفر رسید.
از آغاز شیوع ویروس کرونا در آرژانتین که محدودیتهای قرنطینهای در آن از ۲۰ مارس به اجرا درآمد و به تدریج بسته به هر منطقه این محدودیتها کاهش یافت، این بالاترین آمار روزانه مرگ و میر در این کشور محسوب میشود.
- تشدید محدودیتها در مونیخ:از روز پنجشنبه در شهر مونیخ آلمان محدودیتها تشدید میشود. استفاده از ماسک در فضاهای عمومی اجباری میشود. همچنین ملاقاتهای خانوادگی و دوستانه و تعداد شرکت کنندگان در آن به شدت محدود میشود.
- اشتباه دولت جمهوری چک:آندری بابیش، نخست وزیر جمهوری چک روز دوشنبه اذعان کرد دولت وی با کاهش محدودیتهای قرنطینهای از آغاز تابستان، اشتباه کرد.
دولت جمهوری چک پس از آنکه توانست شیوع ویروس کرونا را با اقدامات سخت گیرانهای از قبیل اجباری کردن استفاده از ماسک در فضای باز مهار کند، بیشتر محدودیتهای قرنطینهای را پیش از تعطیلات تابستانی لغو کرد.
- واکسنها:بیش از ۶۰ کشور ثروتمند جهان به جز چین و آمریکا به ساز و کار ایجاد شده از سوی سازمان جهانی بهداشت برای تسهیل دسترسی کشورهای فقیر به واکسن «کووید-۱۹» پیوستند.
سازمان جهانی بهداشت چند هفته پیش از راه اندازی ساز و کار دسترسی جهانی به واکسن «کووید-۱۹» با همکاری «ائتلاف واکسن» (Gavi) خبر داد.
- تاثیر ویرانبار:براساس یک مطالعه «شورای پناهندگان نروژ» (NRC)، شیوع ویروس کرونا تاثیر اقتصادی ویرانباری بر جمعیت آسیب پذیر جهان، آوارگان یا کسانی که در مناطق درگیر مناقشه زندگی میکنند، داشته است و آنها را مجبور به تحمل گرسنگی یا ترک تحصیل کرده است.
- ابتلای بیش از ۲۴۰ مهاجر در لسبوس:بنا بر اعلام مقامات بهداشت و درمان یونان، بیش از ۲۴۰ متقاضی پناهندگی که در اردوگاهی موقت در جزیره لسبوس یونان اقامت دارند، به ویروس کرونا مبتلا شده اند. این اردوگاه هفته گذشته در پی آتش سوزی در مرکز اسکان مهاجران ماریا به سرعت برپا شد.