پخش زنده
امروز: -
معاون صید و بنادر ماهیگیری ادارهکل شیلات استان بوشهر گفت: صیادان استان در فصل صید امسال ۲هزار و ۲۹۶ تن میگو از دریا گرفتند که در مقایسه با صید سال گذشته ۶۰ درصد افزایش داشتهاست.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز بوشهر ؛ به رغم افزایش ۶۰ درصدی صید میگو از آبهای استان بوشهر و برداشت این محصول آبزی از سطح 6 هزار هکتار در سایت های پرورش میگو ؛ اما بسیاری از پرورش دهندگان میگو تفاوت قیمت بازار با هنگام صید میگو را مشکل اساسی پرورش دهندگان می دانند .
یکی از پرورش دهندگان میگو می گوید : نوسانات قیمت ارزی موجب شده است تا میگوی صادراتی را با قیمت های غیر واقعی به مصرف کنندگان بفروشند اما سود اصلی میگو به جیب دلالان این محصول می رود .
مردی که به ظاهر خسته بود و در بازار به دنبال خرید میگو می گشت می گوید : بیشتر میگو فروشی ها را که سرزدم ؛ بی نتیجه در مقابلشان گذشتم و قیمت های سربه فلک کشیده این محصول تا حدی بالا رفته که توان خرید میگو را ندارم .
وی می افزاید : میگو یکی از غذاهای اصلی ما بوشهری هاست اما قیمت های گزاف و بالای میگو در برخی مواقع بالای کیلویی 100 هزار تومان موجب شده تا ما هم نتوانیم از میگو استفاده کنیم .
معاون آبزی پروری اداره کل شیلات استان بوشهر می گوید : برداشت میگوی پرورشی از سطح 6هزار هکتار و در قالب ۱۱ سایت پرورش شامل سایت بویرات در شهرستان دیلم ،بندر ریگ و رود شور در شهرستان گناوه ،رود حله ، دلوار یک و دو ،شیف و سایت بردستان در شهرستان دیر است که در روزهای اخیر برداشت میگودر این استان آغاز شدهاست.
صغری اشرف می افزاید : برداشت میگوی پرورشی در استان بوشهر امسال از استخرهای پرورش جزیره شیف، بویرات، رودحله و ریگ آغاز شد و تاکنون ۷۷۲تن میگوی پرورشی از سطح ۲۵۴هکتار برداشت کردهاند.
وی بیان کرد: شرایط و آب و هوایی مناسب، افزایش مکانیزاسیون و وجود زیر ساختهای آماده باعث شد امسال در ۱۱ مجتمع و سایت از شمال تا جنوب استان پرورش میگو اجرا شود.
معاون آبزی پروری اداره کل شیلات اضافه کرد: امسال یک میلیارد و ۷۲۰ میلیون قطعه بچه میگو در استخرهای پرورش استان بوشهر ذخیره سازی شد که این میزان بچه میگو با استفاده از ۲۱ هزار و ۶۰۰ جفت میگوی مولد در ۱۶ مرکز تکثیر استان بوشهر تولید و در اختیار سایتهای پرورش قرار گرفت.
اشرف ادامه داد: ذخیره سازی بچه میگو در استخرهای پرورش این استان از نیمه دوم اردیبهشت آغاز و تا نیمه مرداد ماه به طول انجامید و کار برداشت نیز ازنیمه دوم شهریور آغاز و تا پایان آبان ادامه دارد.
وی یادآورشد: سال گذشته از سطح پنج هزار و ۱۰۰ هکتار استخر پرورش در استان بوشهر ۲۱ هزار و ۵۰۰ تن میگوی پرورشی برداشت شد.
استان بوشهر با تولید ۶۰ درصد میگوی پرورشی کشور به عنوان قطب پرورش میگو شناخته شدهاست.
کارشناس مسئول آبزی پروری سایت شیف شهرستان بوشهر می گوید: شروع عملیات ذخیره سازی پرورش میگو در استان از نیمه دوم اردیبهشت هر سال با ضدعفونی استخرها و سپس آبگیری انجام می شود و پس از این که تا 60 سانتی متر آب گیری صورت گرفت و از نظر فیتوپلانکتون و زئوپلانکتون های مورد نیاز بررسی شد غروب یا صبح زود قبل طلوع آفتاب نسبت به ذخیره سازی میگوها اقدام می شود.
سهراب مولایی عنوان کرد: تکثیر میگوها در کارگاه تکثیر در شرایط ایده آل 28 تا 30 روز زمان می برد که شامل زه آب،ناپلیس ،مای سیس و پست لارف است اما زمانی اجازه ورود میگو به استخر را داریم که آب ph 10 یا ph 15 را داشته باشد زیرا به واسطه بارندگی ph آب پایین می رود در نتیجه هنگام ذخیره سازی بازدارندگی آن در پایان دوره کاهش می یابد.
وی اضافه کرد: سایز میگوها در مراکز تکثیر به یک و نیم سانت هم نمی رسد اما پس از گذشت 4 ماه یا 120 روز در کل گونه های میگو و به ویژه گونه تزریقی وانومی که قالب استان است پس از سه ماه به وزن تجاری لازم 20 تا 24 گرم و سایز 15 تا 16 سانتی متر می رسد.
سایت شیف با 1500 هکتار بزرگترین مجتمع پرورش میگوی استان
کارشناس مسئول آبزی پروری سایت شیف ادامه داد: بزرگ ترین سایت پرورش میگو مربوط به شیف با 1500 هکتار مساحت و 87 مزرعه فعال و و سایت بامداد توسعه شیف 75 هکتار و29 مزرعه است که هم اکنون 3 مزرعه آن فعال است .
مولایی گفت : سایت شیف به واسطه ورودی آب از کانال اصلی به لحاظ طول و عرض ،میزان دبی آبی که وارد سایت می شود ،نزدیک بودن به مرکز استان و بالاترین وزن میگو موجب تمایل متقاضیان و پرورش دهندگان استان به این سایت شده است .
کارشناس مسئول آبزی پروری سایت یادآور شد:با توجه به این که امسال پیش بینی بیماری لکه سفید را داشتیم و امکان کاهش دما هم وجود داشت و دو سایت پرورش میگو در منطقه بندرگاه بوشهر هم درگیر این بیماری شد تصمیم گرفته شد تا برداشت زودتر شروع شود.
ادامه داد: معمولا وقتی میگو به وزن 12 گرم برسد تجاری است و می توان برداشت را از نیمه دوم شهریور شروع کرد .
مولایی بیان داشت: سیستم پرورش میگو در دنیا به سه روش گسترده ،نیمه متراکم و متراکم صورت می گیرد که که در کشور ما ایران بیش تر به شکل نیمه متراکم است و با توجه به سفرهایی که پرورش دهندگان به مناطقی مستعد پرورش این آبزی در جنوب شرق آسیا داشتند و تاثیر سیستم های مکانیزه به خصوص هواده ،غذاپاش و تخلبه مرکزی را شاهد بودند موجب شد برخی پرورش دهندگان به سمت این سیتم های نوین متمایل شوند .
کارشناس مسئول آبزی پروری با اشاره به اینکه قیمت این دستگاه برداشتی افزون بر 100 میلیون تومان است افزود: استفاده از این سیستم تاثیر بسزایی در افزایش برداشت تا دوبرابر هم داشته است به گونه ای که از 3 تن برداشت در هر هکتار به 6 تن برداشت در هر هکتار رسیده است.هر چند در این میان سیستم مکانیزه استفاده از کارگر را کمتر کرده است به گونه ای که از 8 نفر کارگر در هر سایت به 3 نفر تقلیل یافته است اما هم اکنون در مجموع 4 هزار نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم در سایت های پرورش میگو مشغول به کار هستند .
مولایی اضافه می کند: استان بوشهر قطب تولید و برداشت و صادرات میگوی پرورشی را درر کارنامه خود دارد و و پیش بینی می شود امسال 29 هزار تن میگو از 6 هزار هکتار از مزارع استان برداشت شود میگوهای برداشت شده علاوه بر مصرف در استان و کشور به کشورهایی اروپایی، کانادا ،حاشیه خلیج فارس ، چین و قطر هم صادر می شود .
پایان
سیده فردوس رضوی