پخش زنده
امروز: -
اسماعیل نجار از ابلاغ دستورالعمل اقدامات احتیاطی در مواجهه با مخاطرات طبیعی به استانداران و روسای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استانهای کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: با توجه به فرارسیدن فصول پاییز و زمستان و به تبع آن تغییرات محسوس آب و هوایی، فراوانی وقوع مخاطرات طبیعی از جمله بارشهای سیل آسا، همچنین برف و کولاک در مناطق تجمعی، کوهستانی و نظایر آن اجتناب ناپذیر است.
دبیر ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران ادامه داد: از این رو مطابق مواد ۱۱ و ۱۲ قانون مدیریت بحران کشور، که استانداران و فرمانداران را به عنوان رییس ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات مقابله تعیین کرده و مسئولیت عواقب هرگونه خسارات ناشی از وقوع مخاطرات طبیعی را به عهده آنان قرار داده، اقدامات احتیاطی (آمادگی) و پیشگیرانه از سوی آنان و عوامل تحت امرشان، در اولویت امور قرار گرفته است تا در فرصت باقیمانده عملیاتی شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور توضیح داد: به استناد ماده ۲۱ این قانون، هر گونه تخلف یا سهل انگاری از سوی دستگاههای ذیربط نیز باید از سوی بالاترین مقام، به مراجع ذیربط گزارش شود. ضمن اینکه یکی از شاخصهای کلان پایش و ارزیابی مقامات در این قانون مستند به ماده ۲۴ و ۲۵، شاخص مرگ و میر وخسارات ناشی از مخاطرات طبیعی است و از این پس از سوی سازمان مدیریت بحران کشور، مورد توجه جدی قرار خواهد گرفت.
نجار اضافه کرد: اعتبارات مورد نیاز همه فعالیتهای اعلامی، در اعتبارات جاری دستگاهها و نهاد ها، پیش بینی شده و الزاما باید در اولویت دستگاهها قرار گیرد؛ ضمن اینکه به استناد ماده ۱۸ این قانون، دستگاههای اجرایی ذیربط میتوانند؛ در صورت مواجهه با مخاطرات طبیعی، از محل اعتبارات جاری خود (با تایید استانداران) نیاز مالی خود را تامین، تا در زمان مناسب توسط مجموعه وزارت کشور جایگزین شود.