همراه با کاروان کربلا ،
پنجم صفر ؛ شهادت حضرت رقیه (س)
روز پنجم ماه صفر مصادف است با روز شهادت حضرت رقیه (س) در خرابه شهر شام.
در تعداد دختران امام حسین و نام های آنها اختلاف وجود دارد، آنچه از منابع بدست می آید امام حسین علیه السلام دارای چهار دختر به نام های فاطمه کبری، فاطمه صغری، سکینه و رقیه بوده است.
اصل وجود دختری چهار ساله برای امام حسین علیه السلام در منابع شیعی آمده است، در کتاب کامل بهائی نوشته علاء الدین طبری (قرن ششم هجری قمری) قصه دختری چهار ساله که در ماجرای اسارت در خرابه شام در کنار سر بریده پدر به شهادت رسیده، آمده است؛ اما درباره نام او، که آیا رقیه بوده یا فاطمه صغری و... اختلاف است.
در روز پنجم ماه صفر سال 61 ه.ق، حضرت رقیه (س) مظلومانه به شهادت رسید. نام شریفش «رقیه»، «فاطمه» و «زینب» و پدرش حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و مادرش اماسحاق است.
ولادت آن حضرت در مدینه بود و در سن سه سالگی یا بیشتر در محرم 61 هجری با پدر بزرگوارش به کربلا آمد.
قبل از روز عاشورا بارها مورد تفقد و دلجویی حضرت اباعبدالله (ع) قرار گرفت تا آنجا که آن حضرت به خواهرشان حضرت زینب (س) در مورد وی سفارش کردند.
حضرت رقیه (س) بعد از شهادت امام حسین (ع)، اهل بیت (ع) و اصحاب ایشان در صحرای کربلا، همراه با اسرا به کوفه و شام برده شد و در مسیر چهل منزل راه شهر شام، رنجهای فراوانی دید.
پنجمین روز صفر به غروب گراییده بود، از داخل خرابه های شام، صدای یک کودک به گوش می رسید.
تمام کسانی که در میان اسرا بودند، می دانستند که این صدای رقیه دختر کوچک امام حسین است. رقیه از خواب بیدار شده بود و سراغ پدرش را می گرفت؛ گویا خواب پدرش را دیده بود، در این حال یزید، دستور داد سر امام حسین علیه السلام را به رقیه نشان بدهند
حضرت رقیه ع بعد از دیدن سر نورانی پدر با پیشانی شکسته در خرابه، آنقدر ناله زد و گریست تا به ملکوت اعلا پیوست و بدن شریف آن حضرت را شبانه دفن کردند.
شواهد و مدارک درباره وجود شریف آن حضرت و استقرار قبر آن حضرت در مکان فعلی حرم مطهر ایشان همراه با معجزات و کراماتی از آن مظلومه بسیار است.
مرقد مطهر حضرت رقیه ع در سوریه نزدیک به قبر حضرت زینب ع است
عصر دیروز همزمان با سراسر کشور همايش سه ساله هاي حسيني با رعايت فاصله گذاري اجتماعي در زاهدان برگزار شد.