روایت همسر شهید
چهل سال خاطرات شهید مدافع سلامت
شهید دکتر حبیب الله پیروی از رزمندگان دفاع مقدس است که در هفت ماه گذشته در جبهه مقابله با کرونا هم در خط مقدم حضور داشت و در نهایت به فیض شهادت نائل شد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، با نزدیک شدن به چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس به فکر این افتادم تا بخشی از زحمات ایثارگران سفیدپوشی را که در تمان بحرانها و مخاطرات طبیعی و غیرطبیعی همواره همراه درد و رنج مردم و بیماران هستند بازگو کنم هرچند رسیدن به این مهم بسیار سخت و از توان قلم خارج است، اما سعی شد تا حدی این بخش از ایثارگران جامعه سلامت را ترسیم کنیم.
خانم دکتر نیرومنش همسر شهید دکتر حبیب الله پیروی، خود از جمله دانشجویان پزشکی بوده است که هم انقلاب و هم جنگ را با چشمان خود تجربه کرده و تشابه بسیاری بین روزهای جنگ و این روزها در جبهه مقابله با کرونا دیده است.
وی در این گفتگو با اشاره به نقش بی بدیل جامعه پزشکی در تبیین فرهنگ ایثار و جانفشانی رزمندگان جنگ میگوید: مهمترین ویژگی یک پزشک حفظ جان بیمار است، زیرا جان سرمایه بزرگ انسانی است و پزشکان با حضور در گرماگرم انقلاب و جنگ، سیل و زلزله، آتش سوزی و کرونا همه و همه توانسته اند باردیگر سوگند پزشکی خود را زمزمه کنند.
خانم دکتر نیرومنش درخصوص جانفشانیهای همسر شهیدش اینگونه گفت: زنده یاد دکتر پیروی از جمله پزشکانی بود که به اعتلای ایران بیش از هر چیز تأکید داشت و تربیت نیروی جوان پزشکی، آموزش و پژوهش در عرصههای علمی را بخشی از مجاهدت در همین جاده میدانست جادهای که سرانجام آن رساندن نام ایران در ترازی فراتر از نام سایر کشورهای جهان در دانش پزشکی بود.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص مجاهدت جامعه پزشکی در جبهه کرونا افزود: کرونا نه تنها پزشکان ایران بلکه پزشکان سایر کشورهای جهان را نیز شوکه کرد و در روزهای نخست مواجهه با این ویروس کسی نمیدانست چه واکنشی باید نشان داد، اما باز هم جامعه سلامت اعم از پزشکی و پرستار، پیراپزشک و نیروهای خدماتی همه و همه پای کار آمدند و همچون روزهای جنگ و انقلاب دوشادوش مردم خطر کرده و در میدان برای مقابله با دشمن صف آرایی کردند.
خانم دکتر نیرومنش در خصوص نحوه ابتلای همسر شهیدش دکتر پیروی به ویروس گفت: دکتر پیروی جراح عروق بود که پیوند کبد نیز انجام میداد و به علت اینکه عمل پیوند بسیار زمان بر است ساعتها در اتاق عمل بود و در ۶ روز هفته تمام وقت کار میکرد با دانشجویان در ارتباط بود از اوایل اسفند به علت همین شرایط کاری فشرده، مبتلا شد.
روزهای اول بیماری چندان سخت نبود
همسر شهید دکتر حبیب الله پیروی با بغضی که گلویش را میفشرد، افزود: در روزهای اول ابتلای دکتر به کرونا سعی کردیم در منزل از ایشان مراقبت کنیم، اما ضعف، بی حالی و تب ایشان رو به وخامت گذاشت تا اینکه با تب بالای ۳۸ و نیم دکتر پیروی را به اورژانس بیمارستان طالقانی انتقال دادیم.
خانم دکتر نیرومنش با حسرت از شرایط اینتوبه کردن همسرش اینگونه گفت: وقتی دکتر پیروی به لحاظ اکسیژن خون دچار افت شدید شد، قرار شد به بیمارستان مسیح دانشوری منتقل شود و باتوجه به حال بد ایشان را اینتوبه کردند، اکنون تجربه این ماهها نشان میدهد ۹۰ درصد کسانی که اینتوبه میشوند فوت میکنند و دکتر پیروی هم از این موضوع مستثنی نبود.
زندگی سراسر تلاش و مجاهدت
وی با ورق زدن عکسهایی از دوران مجاهدت دکتر پیروی در هشت سال دفاع مقدس اینگونه گفت: عکسهای دکتر پیروی را که در آلبوم ایشان مرور میکنم خاطرات زیادی برایم زنده میشود، ایشان جزو نخستین پزشکانی بودند که تخصص داشتند و به جبهه رفتند، در ابتدای جنگ به سراغ مجروحان میرفتند و در اواسط جنگ جراحیهای سرپایی را برای رزمندگان انجام میدادند حتی از کار خدماتی نیز برای اسلام و انقلاب دریغ نداشتند.
دست رد به بورس تحصیلی در خارج از کشور
وی در خصوص شرایطی که برای تحصیل خود و همسرش در کشور انگلستان و آلمان پیش آمده بود، گفت: به علت داشتن مقالات علمی تراز بالای دکتر در دوره فوق تخصصی بارها برای بورس تحصیلی خارج از ایران به ویژه انگلستان و آلمان برایمان دعوت نامه آمد، اما هر بار با مشورتی که باهم داشتیم و به دلیل تربیت فرزندانمان و اثرپذیری احتمالی از شرایط زندگی در آن کشورها به فرصت بورس تحصیلی دست رد زدیم و امروز که به گذشته خودم نگاه میکنم از این کار پشیمان نیستم.
ارادت به خانواده شهدا
خانم دکتر نیرومنش با اشاره به تعهد و مسؤولیت همسرش نسبت به خانواده شهدا افزود: زنده یاد دکتر پیروی ارادت خاصی به خانواده شهدا داشت و در بین دغدغههای کاری خود فرصت خاصی را برای مداوای خانواده شهدا و گذراندن با آنها سپری میکرد و اعتقاد داشت این برکت زندگی را زیاد میکند و نظر آن شهید همواره همراه ما خواهد بود.
شباهت جبهه مقابله با کرونا با دوران جنگ
وی ادامه داد: بین این روزهای درگیری با کرونا و روزهای جنگ تحمیلی شباهتهای زیادی وجود دارد چه از منظر از خودگذشتگیها و چه از منظر همدلی و همراهی مردم با رزمندگان، آن روزها هر چه داشتیم و نداشتیم در راه دفاع از اسلام و انقلاب میدادیم و امروز هم کمکهای مؤمنانه مردم پل اتصال این روزها به دوران جنگ شد.
وی با اشاره به ایثار جامعه پزشکی در این روزهای کرونا گفت: در روزهای اوایل اسفند کسی چندان کرونا را نمیشناخت و ما با چشم خودمان دیدیم که تجهیزات حفاظتی کم بود و برخی پزشکان از پول شخصی خودشان این لباسهای محافظ سرتاسری را تا ۳۰۰ هزار تومان میخریدند و از بیماران مراقبت میکردند.
خانم دکتر نیرومنش با اشاره به اینکه چه کادر پزشکی، چه پرستاری و چه پیراپزشکی و حتی خدماتی همه و همه در جبهه مقابله با کرونا خالصانه جنگیدند و این جنگ تا شکست کامل این بیماری ادامه دارد، گفت: کسی که پا در رشته پزشکی میگذارد از ابتدا میآموزد اولویت زندگی اش جان بیماران باشد.
نویسنده :
خانم طیبه کارگر خبرگزاری صدا و سیما