خریداری بیش از ۴۵۷هزار تُن گندم از کشاورزان خراسان رضوی
تا کنون ۴۵۷هزار و ۲۴۶تُن گندم به نرخهای تضمینی و توافقی از کشاورزان خراسان رضوی خریداری شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در نشست مربوط به
خرید تضمینی گندم با تاکید بر ضرورت یکسانسازی نرخ آرد گفت:
چند نرخی بودن آرد مشکلاتی را برای فعالیت این بخش و کنترل و نظارت آن ایجاد میکند.
علی رسولیان از مسوولان اداره کل غله، جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی و انجمن صنفی کارفرمایی کارخانجات آردسازی استانهای خراسان خواست یک گروه کارشناسی تشکیل و پیشنهادات خود برای اصلاح نرخ آرد را ارایه دهند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در سال جاری ۳۰۳هزار و ۹۰هکتار از زمینهای خراسان رضوی زیر کشت گندم بود که نسبت به سال گذشته ۱۱درصد افزایش داشت.
حمیدرضا نوری افزود: امسال هفت هزار و ۵۸هکتار از زمینهای این استان زیر کشت دانه روغنی کلزا بود که نسبت به سال گذشته ۹۵درصد افزایش یافت.
وی گفت: خرید تضمینی گندم از کشاورزان این استان طی سال جاری به دلیل شرایط نزولات جوی با کمی تاخیر و از هفتم خرداد ماه آغاز شد.
نوری ادامه داد: تا کنون ۴۳۷هزار و ۶۶۷تُن گندم با نرخ تضمینی هر کیلوگرم ۲۵هزار ریال از ۲۱هزار و ۲۴۶کشاورز توسط ۵۳مرکز خرید و ۲۰۰عامل خرید در این استان خریداری شده است.
وی گفت: ارزش کل خرید تضمینی گندم از کشاورزان ۱۰هزار و ۹۷۲میلیارد ریال است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۶درصد و میزان خرید گندم نیز ۱۲.۸درصد افزایش داشته است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی افزود: خرید دانه روغنی کلزا از کشاورزان این استان نیز در سال جاری از ۲۰ اردیبهشت ماه آغاز شد و تا پایان مرداد ماه ادامه داشت.
وی ادامه داد: در این مدت هشت هزار و ۹۹۷تُن کلزا از ۸۴۱کشاورز به نرخ تضمینی هر کیلوگرم ۴۶هزار و ۶۰۲ریال توسط ۱۵مرکز خرید و ۳۰عامل خرید خریداری شد.
نوری گفت: ارزش کل میزان خرید تضمینی کلزا از کشاورزان این استان در سال جاری ۴۱۴میلیارد ریال بود در حالی که سال گذشته هفت هزار ۴۸۶تُن کلزا به ارزش ۲۵۲میلیارد ریال از کشاورزان خریداری شد.
وی در باره آمار مقایسهای کیفیت گندم در سال جاری افزود: امسال ۸.۲۶درصد رطوبت و ۳۴درصد سن زدگی گندم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشت.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی به روز نبودن سامانه پهنه بندی، تاخیر در پرداخت وجوه کشاورزان، اختلالات اینترنتی، کمبود نیروی مستخدم رسمی، کمبود کمباین در استان و تاخیر در ورود کمباینهای غیربومی را از مشکلات خرید تضمینی گندم در این استان ذکر کرد.
وی افزایش قیمت نهادههای دامی و کمبود آنها را از دیگر مشکلات در خرید تضمینی گندم دانست و ادامه داد: این امر باعث ورود فعالان حوزه دام به خرید گندم از کشاورزان و خروج گندم از چرخه مصرف انسانی خواهد شد که باید تدابیر لازم در این زمینه اندیشیده شود.
نوری گفت: از خرداد ماه تاکنون ۱۹هزار و ۵۷۹تُن گندم به صورت توافقی توسط هفت مرکز از کشاورزان استان خریداری شده است.