پخش زنده
امروز: -
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی گفت: همه تحرکات دشمن در زمین، دریا و هوا را در منطقه و فرامنطقه رصد می کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، امیر دریادار حبیب الله سیاری در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه ارزیابی دقیق از توانایی دشمن داریم افزود: تهدید را خوب می شناسیم و جهت و امکانات آن را می دانیم.
وی گفت: برای مقابله با دشمن راهکارهای کوتاه مدت و بلندمدت مشخص کرده ایم و آمادگی مقابله با هر تهدیدی را داریم.
امیر دریادار سیاری با بیان این که درسی که از دفاع مقدس آموخته ایم این است که دشمن شناس باشیم افزود: نیروی انسانی الهی محور؛ حرف نخست را در آمادگی رزمی ما می زند و این نیرو، آموزش و مهارت دیده بر اساس ارزش های حاکم بر جامعه است.
وی گفت: تجهیزاتی که نیروهای مسلح کشورمان از آن استفاده می کنند ساخته شده در شرکت های دانش بنیان داخلی و صنایع دفاعی خودمان است.
معاون هماهنگ کننده ارتش افزود: در دفاع مقدس برای پدافند هوایی فقط یک موشک داشتیم اما اکنون سامانه پدافند هوایی کشور را نمی توانیم شمارش کنیم و همه آسمان کشور تحت کنترل است.
امیر دریادار سیاری گفت: اکنون همه تجهیزات ازجمله هواپیما، رزم ناو و ناوشکن ها را می سازیم.
وی افزود: نیروی انسانی الهی محور در کنار تسلیحات ساخته شده داخلی با تاکتیک های خودمان و پشتیبانی خوب ملت ایران آمادگی مقابله با هر تهدیدی را برای ما ایجاد کرده است.
امیر دریادار سیاری گفت: بخش های مختلف ارتش جمهوری اسلامی ایران برای حفظ آمادگی هفته ای یک بار رزمایش برگزار می کنند اما سالانه رزمایش مشترک و سراسری ارتش برای وحدت، انسجام و تلاش بیشتر را اجرا می کنیم.
وی با بیان اینکه به همه اهداف از پیش تعیین شده در رزمایش ذوالفقار 99 دست یافتیم افزود: در این رزمایش موشک زیرسطحی به سطح که دانش و فناوری بسیار بالایی دارد از زیردریایی پرتاب شد و این موشک دشمن را به شدت می ترساند.
معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: این موشک می تواند از انواع زیردریایی های ما که قابلیت پنهان کاری دارند پرتاب شود و اين دانش و مهارت ما را نشان می دهد.
امیر دریادار سیاری افزود: مدیریت زمان جنگ کامل مدیریت جهادی و بر آن اخلاص، کار برای خدا، تکیه بر ایمان، کار برای حفظ اسلام و انقلاب و عشق به شهادت حاکم بود.
وی گفت: در مدیریت زمان جنگ کسی در پی منافع شخصی نبود و اینها ارزش دفاع مقدس و مؤلفه های اصلی پیروزی ما در جنگ تحمیلی است.
امیر دریادار سیاری افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون در مقابل دشمن ایستاده ایم و دشمن نه تنها تهدیدات خود را کم نکرده بلکه بیشتر کرده است.
وی گفت: جنگ با شیطان بزرگ و استکبار جهانی تمام نشده است و اکنون در جنگ نرم و جنگ اقتصادی با آن هستیم و می خواهند از این طریق به ما آسیب وارد کنند.
معاون هماهنگ کننده ارتش افزود: امروز در همه مقاطع مدیریتی و نیروهای مسلح همان مدیریت و فرماندهی جهادی پیاده می شود و هر جا با مشکل روبرو بشویم اگر مدیریت جهادی را پیاده کنیم به طور قطع موفق خواهیم شد.
امیر دریادار سیاری با بیان اینکه ادعای اختلاف بین سپاه و ارتش از شبهاتی است که دشمن به وسیله عملیات روانی و استفاده از رسانه های خود انجام می دهد گفت: اطمینان داشته باشید چنین اتفاقی نه افتاده است و نه می افتد و دشمن کورخوانده که چنین آرزویی داشته باشد.
وی افزود: ارتش و سپاه با یکدیگر پیروزی های بزرگی ازجمله در عملیات های شکست حصر آبادان، فتح المبین، بیت المقدس و والفجر 8 به دست آوردند که این عملیات ها درس های بزرگی دارد و نشان دهنده یکدست بودن، اتحاد و انسجام ما در دفاع مقدس است.
امیر دریادار سیاری گفت: امروز نیز مانند دفاع مقدس هستیم و ارتش و سپاه در عین حال که مأموریت های مشخصی دارند اما لازم و ملزوم یکدیگر و کنار هم هستند.
وی افزود: این که دشمن جرأت حمله به کشورمان را ندارد به این دلیل است که ارتش و سپاه بر ضد دشمن؛ یک مشت هستند.
معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: ارتش و سپاه می توانند چنان ضربه ای به دشمن بزنند که دشمن بیشتر از سودی که احتمال دارد ببرد، ضرر ببیند.
امیر دریادار سیاری افزود: کارهای مشترکی با یکدیگر انجام می دهیم و در رزمایش های ارتش کارهای بسیار مشترکی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وجود دارد.
وی درباره کلام امام پس از آزادی خرمشهر که فرمود "خرمشهر را خدا آزاد کرد" گفت: امام در یک جمله؛ وضع را برای همه روشن کرد و برای اینکه کسی را غرور نگیرد و هر کس در جای خود کار کند این جمله را فرمود.
امیر دریادار سیاری افزود: عملیات بیت المقدس بسیار با عظمت و شجاعانه در 26 روز با اتحاد، هماهنگی و انسجام نیروهای مسلح انجام شد که اگر چگونگی عملکرد نیروهای مسلح در این عملیات را بدانیم، عظمت آن مشخص می شود.
وی گفت: در ابتدای جنگ تحمیلی نمایندگانی از سازمان ملل خدمت حضرت امام رسیدند که ایران با متجاوز مذاکره کند اما امام فرمود اگر دشمن خاک ما را ترک کند مذاکره می کنیم و در غیر این صورت مذاکره ای انجام نمی شود.
معاون هماهنگ کننده ارتش افزود: نمایندگان سازمان ملل خواستار مذاکره در شرایطی بودند که بخشی از خاک ایران را دشمن اشغال کرده بود و امام فرمود می جنگیم و این طور مذاکره نمی کنیم.
امیر دریادار سیاری گفت: این تصمیم شجاعانه امام به مردم نشان داد نباید زیر بار ظلم بروند و دشمن باید خاک کشورمان را ترک کند.
وی افزود: اگر در آن شرایط مذاکره می کردیم مانند 200 سال گذشته دوباره بخشی از خاک ایران از دست می رفت اما تصمیم امام برای بیرون رفتن دشمن از خاک کشورمان، مسیر را به طور کامل برای حرکت آینده، روشن کرد.
سردار محمدرضا نقدی معاون هماهنگ کننده سپاه هم در این برنامه گفت: انقلاب اسلامی با مدل مردمی، پیروز و حوادث مهم پس از انقلاب اسلامی نیز این گونه مدیریت شد و غلبه بر منافقان و تروریست ها نیز این چنین بود.
وی افزود: ابزار غلبه بر توطئه دشمنان و حوادث مهم در کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مردم بودند و حضور گسترده آنها در همه عرصه ها برای غلبه ما بر دشمن بسیار مهم بود.
سردار نقدی گفت: اگر امروز اقتصاد را مردمی کنیم، همه چیز متحول می شود اما مشکل این است که نظام های اداری و بروکراسی و دیوان سالاری حضور مردم را در اقتصاد نمی پذیرند.
وی افزود: مردمی بودن مترادف با خصوصی سازی نیست بلکه به معنای آوردن همه آحاد مردم در صحنه و تصمیم گیری جمعی کردن برای کارهای بزرگ است.
معاون هماهنگ کننده سپاه گفت: اگر مردم را وارد اقتصاد کنیم، همه مسائل و معضلات با کمک آنها حل می شود.
سردار نقدی افزود: نمی دانم چرا برخی مسئولان کشور اجازه داده اند مدیریت فضای مجازی در دست بیگانگان بماند و ان شاء الله این وضع تغییر کند تا دشمنان نتوانند با جوسازی و دروغ پردازی در این فضا بر افکار عمومی غلبه کنند.
وی گفت: در دوران دفاع مقدس؛ در حالی که ما برای انجام یک عملیات و ذخیره سازی مهمات هفت - هشت ماه صبر می کردیم اما دشمن همه امکانات را در اختیار داشت و مانند باران گلوله شلیک می کرد.
سردار نقدی افزود: عراق با 300 فروند هواپیما جنگ را آغاز کرد و در حالی که 200 - 300 فروند آن را منهدم کردیم، در پایان جنگ 600 فروند هواپیمای مدرن داشت و این در حالی بود که حتی لاستیک هواپیما را به ما نمی دادند.
وی گفت: با توجه به شرایط جنگ تحمیلی، به طور طبیعی تعداد تلفات ما باید چند برابر تلفات دشمن می شد اما بر اساس کمترین برآوردهای دشمن، آنها 600 هزار کشته دادند و ما بر اساس بالاترین برآوردها؛ بیش از 180 هزار شهید دادیم.
معاون هماهنگ کننده سپاه افزود: اگر سوء مدیریت در زمان دفاع مقدس وجود داشت، باید تعداد کشته های ما چندین برابر دشمن می شد.
سردار نقدی گفت: ارتش عراق؛ نظامیان آموزش دیده بودند و در حالی که فرمانده ما در جنگ 25 ساله بود، فرمانده آنها 25 سال سابقه فرماندهی داشت، اما فرمانده ما، فرمانده دشمن با همه نیروها و امکاناتش را اسیر می کرد.
وی افزود: در دوران دفاع مقدس حتی نتوانستیم موشکی بسازیم که یک کیلوگرم مواد منفجره را به بغداد برساند در حالی که فاصله مرز تا بغداد 130 کیلومتر بود.
سردار نقدی گفت: همه ظرفیت دانشگاه ها را بررسی کردیم اما دانشگاه های ما از زمان طاغوت مانده بود و هیچ چیزی برای عرضه نداشتند.
وی افزود: با تلاش نیروهای انقلاب، موشک های دوربرد ساختیم و با تأکیدهای رهبر معظم انقلاب اسلامی نخستین کشور در دنیا بود که موشکی با برد دوهزار کیلومتر و نقطه زن ساخت.
معاون هماهنگ کننده سپاه درباره قبول قطعنامه 598 گفت: امام با این تصمیم، نفس خود را زیر پا گذاشت زیرا مصلحت کشور این بود که قطعنامه پذیرفته شود و امام راحل دهها سال مبارزه با استکبار را در طَبَق اخلاص گذاشت که این بُعد دیگری از شجاعت امام بود.
سردار نقدی افزود: این تصمیم امام نشان داد بر مدیریت جنگ، منطق حاکم است.
وی گفت: امام راحل با پذیرش قطعنامه 598؛ آبروی خود را با خدا معامله کرد و نتیجه آن، پیروزی های پیاپی جمهوری اسلامی ایران در منطقه شد.
سردار نقدی افزود: دشمنان چنان درس و صلابتی از ملت ایران در دفاع مقدس دیده اند که تا دهها سال جرأت حمله به کشورمان را ندارند.
وی گفت: امام با به کار گرفتن مؤثر نیروها و امکانات کشور و استفاده از این ظرفیت، جنگ تحمیلی را مدیریت کرد و بر ارتش کاملاً مسلح و با پشتوانه همه کشورها پیروز شد.
معاون هماهنگ کننده سپاه افزود: این که حضرت امام راحل در آغازین روزهای جنگ تحمیلی فرمودند جنگ را ادامه می دهیم؛ نشان دهنده برآورد دقیق و تصمیم شجاعانه ایشان بود.
سردار نقدی گفت: در آن زمان صدام به عنوان عنصر ضد آمریکایی در عرصه بین الملل مطرح بود اما نخستین پیام حضرت امام؛ صدام را صدام آمریکایی معرفی کرد و همه از این تحلیل امام راحل، گیج شده بودند.