پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل آب منطقهای تهران از ورود این استان به تنش آبی و لزوم توجه ویژه دولت به پروژههای تامین آب در استان خبر داد.
وی گفت:قدمت مجموعه آب تهران مربوط به ۶۵ سال پیش است. سازمانی پویا و ریشهدار که ما اکنون میراثدار آن هستیم.
مدیرعامل آب منطقهای تهران با بیان اینکه امیدواریم مجلس جدید برای حل مشکلات کلان بخش آب در اصلاح قانون توجه کرده و تجدید نظر کند ادامه داد: باید قانون توزیع عادلانه آب را در نظر بگیریم و قانون سال ۸۴ را با در نظر گرفتن مدیریت حوزهای آب اصلاح کنیم.
رضوی با بیان اینکه استان تهران شرایط بدی در تامین آب دارد گفت: این مشکلات نسبت به سایر استانها افزایش پیدا کرده و اگر تدبیری اندشیده نشود با مشکلات عدیدهای مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه، ما اعتقاد داریم در ۱۵ سال گذشته بخش آب کشور خسارت دید و ما اکنون باید آن را جبران کنیم، افزود: استان تهران بر اساس قانون سال ۸۴ در حوزه کویر مرکزی رود هراز و قرهسو و دریاچه نمک قرار دارد در این استان ۱۶ شهرستان، ۳۳ بخش، ۳۶ شهر، ۷۲ دهستان در وسعتی ۱۳ هزار کیلومتری واقع شده که به لحاظ وسعت کمتر از یک درصد از کل کشور است، اما ۲۰ درصد جمعیت در این استان ساکن هستند که از این میزان ۱۶.۶ درصد ثابت و ۵ درصد جمعیت شناور هستند.
رضوی با بیان اینکه بیشتر امور خدماتی و بازرگانی در تهران متمرکز شده و ۵۰ درصد مالیات نیز از تهران اخذ میشود، افزود: ۹۴ درصد جمعیت شهری و ۶ درصد روستایی هستند تراکم جمعیت ۹۷۳ نفر در هر کیلومتر مربع است به عبارت دیگر بعد خانوار ۳.۱ درصد است از بعد تراکم جمعیت ۲۰ برابر سایر نقاط کشور است.
وی با بیان اینکه سرانه تامین آب در کشور ۱۳۷۶ متر مکعب در سال برای هر نفر است افزود: در تهران این رقم ۱۸۴ مترمکعب برای هر نفر است. بعد از سیستان و بلوچستان دومین استان از نظر کمبود آب و تامین سرانه هستیم.
رضوی با اشاره به اینکه ما با نگاه مسئولینی مواجه هستیم که تهران را شهری برخوردار و کم مشکلات میدانند گفت: این نگاه شهرسازی و تمرکز اقتصادی دولتمردان را به اشتباه انداخته است در صورتی که افزایش جمعیت توازنی با زیرساختها ندارد بنابراین پدیده فرونشست مباحث زیست محیطی و آلودگیها را در ابعاد آب، خاک و هوا شاهد هستیم. تراکم جمعیت زیاد و نبود نگاه کارشناسی به مباحث زیرساختی استان و کلانشهر تهران منجر شده که طرحهای زیرساختی تامین آب یک دهه عقب باشد و این به دلیل لجاجتهای اداراتی است که خود باید پیشساز تامین آب این کلانشهر باشد، در غیر این صورت تنشهای مباحث سیاسی اجتماعی و امنیتی را شاهد خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دو سامانه شرق و غرب ۱۰ سال از میانگین عقبتر است ادامه داد: نمایندگان فقط از مردم تهران رای میخواهند بعد از آن حوزه انتخابیه را به خدا میسپارند این در حالی است که در یک شهر یک نماینده با چهار هزار رای چنان اثرگذار است و برای اعتلای روستا تلاش میکند که تا پایان دوره نمایندگی به تمام خواسته خود برسد، اما نمایندگان تهران این گونه مطرح میکنند که سیاست ما قانونگذاری است بنابراین مدیران تهران تنها هستند و نمیتوانند پروژهها را پیش ببرند و مشکلات را حل کنند شاید برداشت نمایندگان تهران درست باشد، ولی کشور چنین رفتاری را برنمیتابد.
وی با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس جدید مدیران را تنها نگذارند گفت: اگر مشکلات حل نشود تا یک دهه آینده مشکل آب و برق خواهیم داشت.
رضوی افزود: طی این مدت ۴۶۱.۷ میلیمتر بارندگی در استان تهران داشتیم که بیشترین بارندگی سالانه استان در ۵۰ سال اخیر ثبت شده است. به دلیل تغییر اقلیم سال گذشته تنوع خاصی داشتیم به طوری که پنج ماه اول سال یعنی پاییز و زمستان کم بارش بود، اما بارندگیها در اسفند و فروردین و اردیبهشت همان سال شدت و تراز بارندگی به طور قابل ملاحظهای افزایش یافت.
وی گفت: اسفند ۹۸، ۹۲ میلیمتر بارندگی، فروردین ۹۹، ۱۳۷ میلیمتر و اردیبهشت و اوایل خرداد ۵۷ میلیمتر بارندگی داشتیم که سرجمع تا پایان بهار باعث شد رکورد نیم قرن بارندگی در شهر تهران زده شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با اشاره به متفاوت بودن مناطق پربارش و کمبارش در سال آبی گذشته گفت: طی این مدت بیشترین بارندگی در مرکز و جنوب تهران بود و مناطق شمالی کاهش بارندگی داشتیم که به دلیل کاهش بارش برف بوده است.
وی با بیان اینکه تابستان امسال بدون مشکل تامین آب سپری شد ادامه داد: این شرایط به رغم این اینکه هشت درصد افزایش مصرف آب شرب داشتیم، ۱۴ درصد آب بیشتر به کشاورزی و ۱۵ درصد بیشتر به بخش صنعت تحویل دادیم.
رضوی گفت: پیش بینیها این بود که تیر و مرداد افزایش دما داشته باشیم، اما کاهش دو تا سه درجهای دما کمک زیادی به بخش آب و برق کرد.