جنگ تحمیلی حرفهای ناگفته زیادی دارد که یکی از آن جریان داشتن فوتبال در زیر بمباران و گلوله باران دشمن بعثی در مناطق جنگی به ویژه آبادان بود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، فوتبال هیچ وقت از آبادان جدا نشده و همیشه جزئی از زندگی مردم این شهر بوده است بطوری که ۸ سال جنگ تحمیلی هم نتوانست از علاقه مردم این شهر به فوتبال کم کند. در زیر باران گلولههای توپ و خمپاره، فوتبال در آبادان رونق داشت و فوتبالیستهای این شهر که همزمان مدافع وطن بودند با روحیه قوی، آن را در زمینهای خاکی بازی میکردند؛ بازیهایی که با حضور ۲ تا ۳ هزار نفر تماشاگر برگزار میشد. بازیکنان آبادان در زمان جنگ به صورت خودجوش تکنیکهای فوتبال را یاد گرفته بودند و از مناطق مرزی و جزیره مینو و اروندکنار و ... تیمهایی را برای برگزاری مسابقات منطقهای تشکیل داده بودند.
فوتبالیستهای آبادان به حملات دشمن اعتنایی نمیکردند و ترکش توپها و خمپارههای شلیک شده در زمینهای خاکی را به سمت دروازه شوت میکردند. فوتبالیستهای آبادان در جبهه همسنگر و در زمین فوتبال و پشت جبهه همبازی بودند. چه بازیها و مسابقاتی که با خبر شهادت بازیکنان تیمها برگزار میشد. در آن روزهای ایثار و شهادت همه دوست داشتند پیراهن شماره ۱۰ را به تن و در پست دفاع بازی کنند، دفاع از میهن آن هم بدون قراردادهای کلان فقط با ذکر یک صلوات فوتبال این شهر و وطن ما ایران، امنیت و آزادی حاکم بر کشور ما مرهون رزمندگانی است که جان خود را خالصانه در جبهههای جنگ تحمیلی بر سر دست گرفتند و در مقابل دشمن متجاوز ایستادند. گزارش عزیز عیدانی