به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به گزارش پایگاه اینترنتی نمایندگی روسیه در سازمان ملل، در متن این بیانیه آمده است: آمریکا همچنان جامعه بین المللی را با برخی گمانه زنیها درباره تکمیل برخی اقدامات در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بازگرداندن عملکرد قطعنامههای تحریم شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره ایران، که پس از انعقاد طرح جامع مشترک در سال ۲۰۱۵ برای حل و فصل برنامه هستهای ایران رفع شدند دچار گمراهی میکند.
البته، آمریکاییها خود میدانند که گفتههای آنها نادرست است. به همین دلیل است که آمریکا طبق معمول تهدید میکند که همه مخالفان خود را تحت تحریم و مجازاتهای دیگر قرار میدهد. ظاهراً هیچ بحث دیگری در سیاست خارجی آمریکا به غیر از تهدید دیگر کشورها باقی نمانده است.
واقعیتها این است که شورای امنیت سازمان ملل متحد اقدامی نکرده است که منجر به تجدید تحریمهای قبلی علیه ایران شود. هر کاری که واشنگتن انجام میدهد چیزی بیش از اجرای یک نمایش که بخواهد شورای امنیت را با فشار حداکثری ضد ایران همراه کند و این نهاد معتبر را به ابزار دلخواه خود بدل کند، نیست. این موضوعی است که با آن مخالفت شده است.
آمریکا کاملاً از این واقعیت آگاه است که با خروج از "توافق هسته ای" در ماه مه ۲۰۱۸، تجدید تحریمهای یک جانبه علیه تهران و شروع به دخالت در اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ توسط سایر کشورها با هنجارهای بین المللی تعیین شده توسط تصمیمات مربوط به شورای امنیت و منشور سازمان ملل متحد مخالفت کرده است. اکنون آنها در تلاش هستند تا همه را مجبور کنند تا عینکی با برچسب "ساخت آمریکا" بزنند و آنچه را که در رابطه با ایران و برجاماتفاق میافتد، منحصراً از طریق آن درک کنند. اما دنیا یک بازی رایانهای آمریکایی نیست.
رفتار افسارگسیخته بر خلاف برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در حال تبدیل شدن به یک ضربه جدی از سوی آمریکا به اقتدار شورای امنیت سازمان ملل متحد است، این یک مظهر بی توجهی آشکار به تصمیمات آن و به طور کلی قوانین بین المللی است. این نه تنها برای ما، بلکه برای سایر اعضای شورای امنیت نیز قابل قبول نیست. جای تعجب نیست که شاهد قماری که طرف آمریکایی با "ازسرگیری" غیرقانونی تحریمهای قدیمی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران به راه انداخته است، باشیم.
در ماه اوت، اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت کاملاً و قطعاً در مورد بطلان حقوقی و رویه آمال آمریکا صحبت کردند. به ویژه، آنها اشاره کردند که نامه مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در تاریخ ۲۰ اوت، که واشنگتن به آن متکی است، نمیتواند به منزله ابلاغیهای در معنای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و روند بازیابی قطعنامههای قبلی باشد. به دنبال یک جلسه علنی در تاریخ ۲۵ اوت، عنوان شد که انجام هر اقدامی بر اساس درخواست طرف آمریکایی غیرممکن است. این موضع در ماه سپتامبر تأیید شد. نظر طرف روسی هم کاملا همینطور است.
ادعای اینکه اکنون قطعنامههای تحریم علیه ایران احیاء شده اند تنها یک آرزو است. ما امیدواریم که همکاران آمریکایی ما شجاعت این را داشته باشند که سرانجام با حقیقت روبرو شوند و دیگر از طرف شورای امنیت سازمان ملل صحبت نکنند. ابتکارات و اقدامات نامشروع آمریکا بر اساس تعریف، نمیتواند عواقب حقوقی بین المللی برای سایر کشورها داشته باشد و منجر به ظهور تعهدات برای آنها در زمینه محدود کردن همکاری مشروع با ایران شود.
تلاشها برای حفظ و حصول اطمینان از اجرای پایدار برجام ادامه خواهد داشت. قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در واقع بدون تغییر است و تعهدات ناشی از آن باید بر اساس اصل توافق متقابل همه کشورها در حالت و حجم توافق شده اولیه انجام شود.
آمریکا نباید شرایط را بدتر کند، بلکه بلافاصله باید روند تخریب برجام و تضعیف آن و قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد را کنار بگذارد.