نماینده ولی فقیه در استان قزوین
با استفاده از فضای مجازی چراغ حماسه حسینی را روشن نگه داریم
نماینده ولی فقیه در استان قزوین ، از مردم خواست با استفاده از ظرفیتهای موجود در فضای مجازی، چراغ حماسه حسینی در اربعین را روشن نگهداریم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی فقیه در استان در نشست شورای فرهنگی استان گفت: محدودیتها باعث شد تا نتوانیم شکوه اربعین را مانند سالهای گذشته به جا بیاوریم، اما با استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی میتوان چراغ حماسه حسینی را روشن نگه داشت.
وی افزود: ما در الفبای فضای مجازی هستیم و باید آموزش ببینیم.
امام جمعه قزوین با بیان اینکه جنگ نرم در فضای مجازی بسیار خطر ناکتر از جنگ سخت و توپ و تفنگ است، خاطرنشان کرد: در این جنگ ضایعات انسانی و نابودی فرهنگی، بر جای میماند.
نماینده، ولی فقیه در استان به فرصتهای موجود در کنار تهدیدهای فضای مجازی اشاره کرد و گفت: باید نقاط حساس فضای مجازی را بررسی و روی آنها تمرکز کنیم.
وی افزود: مسلمانان باید از ظرفیت فضای مجازی برای ترویج فرهنگ اسلامی و قرآن کریم بهره ببرند.
حجت الاسلام و المسملمین عابدینی، با بیان اینکه ۴ میلیارد مخاطب جهانی در فضای مجازی حضور دارند، افزود : قرآن، کتاب حکمت است و میتوانیم آن را در سراسر جهان و با استفاده از فضای مجازی نشر دهیم.
نماینده، ولی فقیه در استان خاطرنشان کرد: باید بتوانیم با استفاده از فضای مجازی، هنر و فرهنگ اسلامی را به زبان جهانی ترجمه و نشر دهیم.
لزوم برخورد عالمانه با فضای مجازی
جمالی پور، استاندار قزوین نیز در این نشست با بیان اینکه نباید به فضای مجازی با رویکرد حذفی نگاه کرد، گفت: هر کجا که با فضای مجازی، عالمانه برخورد کردیم، توفیق پیدا کردیم و در برخوردهای حذفی آسیب دیدیم.
وی افزود: دنیا به سمت عصر دیجیتال در حرکت است و در آن مردم از طریق فضای مجازی به هم نزدیک شده اند و سرعت تغییرات، رو به فزونی است.
استاندار قزوین به تلاشهای آمریکا برای راه اندازی اینترنت جهانی و ترویج فضای مجازی بین المللی اشاره کرد و افزود: نباید در دقیقه ۹۰ به فکر مدیریت فضای مجازی افتاد ، بلکه باید از هم اکنون به فکر مدیریت ان باشیم چرا که مدیریت آن هزینه زیادی بر کشور تحمیل میکند.
جمالی پور با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب برای استفاده درست از فضای مجازی و تبدیل تهدیدهای آن به فرصت گفت : در گذشته با اعزام مبلغان، فرهنگمان را صادر میکردیم، اما امروز با استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی میتوانیم فرهنگمان را صادر کنیم.
وی افزود: امروز همه به این نتیجه رسیده ایم که از فضای مجازی میتوان ثروت و فرصت تولید کرد.
استاندار ادامه داد: اولین تهدید فرزندان و جوانان ما هستند و اولویت ما باید مبارزه با ترویج و فروش مواد مخدر در فضای مجازی باشد.
جمالی پور خاطرنشان کرد: از منابع درست استفاده نمیشود و بهره وری نیروی انسانی بسیار پایین است.
استاندار با گلایه از عملکرد جزیرهای دستگاههای متولی فرهنگ در استان گفت: متأسفانه هر دستگاهی برای خودش کار میکند و باید همه دستگاههای فرهنگی یکجا کار کنند و مباحث فرهنگی به هم نزدیک شود.
وی افزود: دستگاههای فرهنگی باید بدانند چه میکنند و سیاست هایشان را به هم نزدیک کنند.
فضای مجازی میدان مقابله است
انبار لویی مدیر کل صدا و سیمای استان هم در این نشست گفت: فضای مجازی میدان مقابله است و کشورهای مقابل ما، کنترل این فضا را در دست گرفته اند.
وی افزود: آنها هر کاربر فضای مجازی را رصد میکنند و به راحتی تشخیص میدهند که شخص در چه جبههای حر کت میکند.
انبارلویی گفت: آنها جلوی تولیدات ما را در فضای مجازی میگیرند و سانسور میکنند.
وی افزود: هر فردی نیاز به خدمات، سرگرمی و آموزش دارد و اگر زیر ساخت آن در اختیار طرف مقابل باشد خودمان را در خطر قرار داده ایم.
مدیرکل صداوسیمای مرکز قزوین با بیان اینکه هرگونه نیاز اینترنتی ما در سرورهای خارج از کشور ثبت میشود، گفت: باید شبکه ملی اطلاعات راه بیفتد و شهروندان بدون نیاز به سرورهای خارجی خدمتشان انجام شود.
انبارلویی گفت: شبکه شاد نیازمند مکمل است و باید برای آن فکر شود.
وی افزود: اگر اطلاعات سالم تولید نشود در معادلات داخلی خواهیم ماند و باید شبکه مان را مصون از دشمن بسازیم.
تولید محتوای دینی در فضای مجازی
حجت الاسلام سبحانی، مدیر حوزههای علمیه استان هم با بیان اینکه حوزههای علمیه مساجد مورد بی توجهی قرار گرفته اند، گفت: تولید محتوای دینی در فضای مجازی، مشکلات زیادی را بر طرف میکند.
وی افزود: زیرساختهای مناسب برای تولید محتوا نداریم و در خیلی از موارد ضعف در بنیه مالی اجازه این کار را نمیدهد.
حجت الاسلام سبحانی گفت: حوزه علمیه امادگی دارد تا طلاب را مأمور کند تا در فضای مجازی تولید محتوا کنند.
ضعف در تولید محتوای انقلابی
حجت الاسلام زهرایی، مدیر کل تبلیغات اسلامی هم در نشست شورای فرهنگی استان گفت: تلاش مسئولان و مردم در تولید محتوای انقلابی عمل نشده و خیلی عقب هستیم.
وی افزود: روحانیان و متولیان فرهنگی و آموزش و پرورش در فضای مجازی عقب هستند و این کم کاری در انجام وظایف نگران کننده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تأکید کرد: باید نیروهای انقلابی در تولید محتوا در فضای مجازی ورود کنند و برای کار در فضای مجازی علم، هنر و آگاهی لازم است.
حجت الاسلام زهرایی با تأکید بر اینکه باید برای فضای مجازی مبلغ و گروه تبلیغی داشته باشیم، گفت : باید کسانی را تربیت کنیم که بتوانند محتوای مناسب در فضای مجازی تولید کنند.
وی افزود: در حوزه فضای مجازی بدون پول نمیشود محتوای فاخر تولید کرد.
اسماعیلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز گفت: تربیت نیروی کار بلد برای تولید محتوا از ملزومات تولید محتوا در فضای مجازی است.
حیدری، مسئول دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها نیز گفت: باید پتانسیل گروه های معارف استان افزایش یابد تا بتوانیم ظرفیت تولیدات را بالا ببریم.