پخش زنده
امروز: -
نگاه جوانان امروز با جوانان دهههای پیشین تفاوت زیادی دارد و همین موضوع در کاهش ازدواج و فرزندآوری موثر بوده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتگو؛ برنامه «بیقاب بینقاب» با موضوع مسئله جمعیت و راهکارهای مواجهه با آن با حضور زهره السادات لاجوردی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس روانه آنتن شد.
خانم لاجوردی در آغاز با بیان این که جمعیت یکی از مولفههای قدرت هر کشوری است، عنوان کرد: متاسفانه هنوز در میان مسئولان کشور درباره این موضوع اتفاق نظر وجود ندارد و هر یک نگرش و دیدگاه خاص خود را دارند، این چالش زمانی راه حل خواهد داشت که همه یک صدا و یک دل باشیم.
وی افزود: با توجه به آمار بین المللی با بحران جمعیت روبرو هستیم، اما برای ایران یک فرصت طلایی به نام پنجره جمعیتی وجود دارد که باید از آن بهره ببریم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، وزارت بهداشت را به عنوان یکی از سازمانهای اصلی در کنترل و کاهش جمعیت کشور برشمرد و اظهار کرد: این نهاد در زمان مطرح کردن سیاست کاهش جمعیت، به سرعت در تمام کشور برنامهها و بستههای کنترل جمعیتی را ارائه داد که متاسفانه هنوز هم در دورافتادهترین نقاط کشور و به شکل رایگان در اختیار بانوان قرار دارد.
خانم لاجوردی با بیان این که طرح جمعیت و تعالی خانواده یکی از اولویتهای اصلی مجلس یازدهم است، عنوان کرد: این طرح در مجلس پیشین ناتمام مانده بود که مجلس یازدهم در نخستین روزهای تاسیس برای تعیین تکلیف آن اهتمام ورزید. این طرح در کمیتههای تخصصی کمیسیون فرهنگی به صورت شبانه روزی در حال پیگیری است.
وی از برگزاری ۳۰ جلسه با حضور اعضای کمیسیون، متخصصان و صاحب نظران حوزه جمعیت شناسی خبر داد و گفت: تا امروز نزدیک به هزار نفر ساعت ها بر روی این طرح کار کردهاند تا تمام بخشهای آن که درباره ازدیاد جمعیت است به درستی مورد بررسی قرار بگیرد.
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در پاسخ به سوال مجری برنامه «بی قاب بی نقاب» رادیو گفتگو مبنی بر این که مردم با وضع معیشتی فعلی چه انگیزهای برای فرزند آوری دارند؟ اظهار کرد: متاسفانه مردم از نظر تامین مخارج زندگی تحت فشار هستند و روز به روز بر این سختی افزوده میشود، به همین دلیل کمیسیون فرهنگی بستههای حمایتی در قالب تسهیلات خدماتی، رفاهی، مسکن و زمین، استخدامی، اشتغال و بهداشت و درمان را برای خانوادهها در نظر گرفته است.
خانم لاجوردی با اشاره به منابع بالای کشور و ظرفیت افزایش جمعیت، گفت: کشور ما پتانسیل جمعیت بالاتر را دارد، اما سوء مدیریت و نوع نگاه مسئولین در کاهش جمعیت کشور تاثیر چشمگیری داشته است. به طوری که برخی از سیاستمداران کشور در برابر تحریمها، تسلیم و از نگاه به داخل و استعدادهای درخشان آن غافل شدهاند.
وی با تاکید بر هجمههای فرهنگی و نقش آن در تغییر سبک زندگی جوانان، گفت: مطمئنا نگاه جوانان امروز با دهههای پیشین تفاوت زیادی دارد و همین موضوع در کاهش ازدواج و نرخ موالید موثر بوده است.
خانم لاجوردی در خاتمه بر لزوم فرهنگ سازی برای افزایش جمعیت تاکید کرد و گفت: مسئله فرزندآوری به هیچ عنوان نباید سیاسی تلقی شود و خطای بزرگ این است که تصور شود حکومت برای مقاصد خود به دنبال افزایش حمعیت است. در واقع آینده نگری حکم میکند برای پابرجا بودن ملت و داشتن نیروی مولد به فکر افزایش جمعیت باشیم.