به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، خانم دکتر مینو محرز در مصاحبه با برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتگو با اعلام اینکه کرونا همواره روی موج و دریای شیوع ویروس طوفانی است، خاطرنشان کرد: مردم دنیا هنوز با این ویروس زندگی خود را تطبیق ندادهاند.
وی گفت: ما باید عادات و خواستهها و نیز خوشیهایمان را تا مدتی کنار بگذاریم و شرایط را تحمل کنیم و به فرزندان و نوجوانان خود یاد دهیم.
خانم دکتر محرز با اعلام اینکه عادت زندگی باید تغییر یابد، گفت: مشخص نیست آیا این ویروس نیز همچون سایر ویروسها بعد از مدتی از میان خواهد رفت یا خیر؛ ولی با تغییرات طبیعت و آتش سوزی جنگلها و نیز نزدیک شدنِ بیش از پیش حیواناتِ جنگل به انسان و زندگی شهری، دائما با ویروسهای مختلف مواجه خواهیم بود.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: این مردم هستند که چنین بلایایی بر سر طبیعت آوردهاند؛ بنابراین باید سعی کرد هم خود و هم فرزندانمان عادت زندگی را تغییر دهیم.
خانم دکتر محرز به مشکلات اقتصادی و روانی و خستگی و اضطراب ناشی از ویروس کووید ۱۹ پس از همه گیری اشاره و تأکید کرد: چنین مشکلاتی شوخی نیست و مردم دنیا پس از این ماجرا، بسیار آسیب دیده خواهند بود.
وی افزود: با توجه به توصیه مسؤولان، واکنش مردمی صحیح نیست و حتی در اروپا که شرایط رو به بهبودی بود، دوباره آمارها بصورت وحشتناک بالا رفت ودر ایران افزایش آمار در شرایط بسیار بدی است.
خانم دکتر محرز با اعلام اینکه آمار ابتلا در هیچ کجای دنیا با این سرعت بالا نمیرود، خاطرنشان کرد: دلم به حال همکاران جوانم میسوزد. ما به خستگی و شب نخوابیدن عادت داریم، ولی چشمان گریانِ اطرافیان مریضها حالمان را خراب میکند و از طرفی از دست رفتنِ مردم زیر دست پزشکان تا این میزان سابقه نداشته است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: کارکنان و کادر درمان سالها تحصیل و تجربه کسب کردهاند و وقتی از دست میروند، به راحتی قابل جایگزینی نیستند.
وی ادامه داد: هر یک از مردم جامعه باید خود را "ما" بداند؛ نه من. درست است که هر کس برای خرید از منزل خارج میشود، ولی تجمعات بدترین حالت است.
خانم دکتر محرز گفت: تاکنون هیچ واکسن و راه پیشگیری برای این ویروس نداریم؛ فاصله گذاری فیزیکی، ماسک و شستنِ دست این سه باید رعایت شود و نباید در تجمعات قرار گیریم. این ویروس جهش یافته و از خرداد سرعت انتقال آن بیشتر شده است.
وی افزود: تجمعات بدترین مسأله برای ویروس است. اکنون خانوادهها با هم به پزشک مراجعه میکنند. هرچند با افزایش تجربه کادر درمان، بسیاری از بیماران سرپایی درمان میشوند، ولی بخش زیادی از آنها نیازمند بستری هستند و دیگر تخت خالی نداریم.