پخش زنده
امروز: -
سیستم عروق مغزی ۶۲ درصد بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» که دچار تشدیدهای عصبی و روانی شده بودند، آسیب دیده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، پژوهشگران دانشگاه کالج لندن اعلام کردند سکته مغزی و آنسفالیت میتواند از پیامدهای ابتلا به ویروس کرونا باشد. پژوهشگران دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو نیز اعلام کرده اند بیش از نیمی از بیماران حاد مبتلا به «کووید-۱۹» ممکن است که دچار تشدید علائم عصبی شوند.
براساس مطالعات پژوهشگران دانشگاه لیورپول، دانشگاه کالج لندن و دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو که در مجله علمی «نیچر» منتشر شده است، ویروس کرونا میتواند برخی پیامدهای شدید برای مغز داشته باشد.
براساس نتایج به دست آمده، سیستم عروق مغزی ۶۲ درصد بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» که دچار تشدیدهای عصبی و روانی شده بودند، آسیب دیده است. به علاوه ۳۱ درصد بیماران نیز دچار گیجی و بیهوشی طولانی مدت شده بودند.
به گفته پژوهشگران دانشگاه کالج لندن، سکته مغزی و آنسفالیت یا التهاب بافتهای مغز از جمله رایجترین پیامدهای ابتلا به ویروس کرونا است. آنسفالیت ممکن است به نوعی شدیدتر یعنی آنسفالومیلیت منتشر حاد تبدیل شود که در آن بافت مغز و نخاع دچار التهاب میشود و سلولهای عصبی پوشش خود را از دست میدهند و موجب بروز نشانههایی مشابه اسکلروز چندگانه (ام اس) میشود. با این حال برخی از این بیماران حاد، نشانههای تنفسی ضعیفی داشتند و بیماری اصلی آنها آسیب مغزی بود.
با این حال، نشانههای عصبی میتواند در گروههای سنی مختلف بروز کند. یک متخصص مغز و اعصاب دانشگاه لیورپول گفت: «ما گروهی از افراد نسبتا جوان بدون عوامل معمول خطر را داشتیم که دچار سکته مغزی شدند و همچنین بیمارانی که دچار تغییرات روحی شدید شدند بی آنکه توضیحی برای آن باشد.»
همکار وی در دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو نیز گفت بیش از نیمی از بیماران حاد کرونایی ممکن است دچار تشدید علائم عصبی شوند. اما تعیین درجه نشانههای عصبی در بیمارانی که دچار نوع خفیف «کووید-۱۹» شده اند یا علائمی ندارند، به علت اطلاعات کم، بسیار دشوار است.