خوزستان؛
کاوش محوطه باستانی جوبجی
کاوش در محوطه باستانی جوبجی رامهرمز از سر گرفته شد .
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رییس پژوهشکده باستانشناسی کشور گفت: کاوش نجاتبخشی در محوطه باستانی جوبجی رامهرمز و انجام بررسی باستانشناسی در محدودهای که قرار است انتقال آب به آنها صورت گیرد، از سر گرفته شده است.
روحاله شیرازی افزود : هماینک عملیات کاوش و مطالعات میدانی در منطقه آغاز شده و مدتزمان تعیین شده برای اتمام کار نیز دوم آبان ۹۹ درنظر گرفته شده است و از این تاریخ به بعد نیز تهیه گزارش و مطالعات کتابخانهای انجام خواهد شد.
وی گفت: تصمیم نهایی درخصوص عبور کانال آب از محوطه باستانی جوبجی رامهرمز، پس از انجام مطالعات میدانی در منطقه، از سوی شورای فنی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام خواهد شد.
شیرازی ادامه داد: بر اساس مصوبات نشست امروز، بررسی باستانشناسی در حدود ۱۲هزار هکتار از زمینهای کشاورزی بالادست انجام میشود.
وی گفت: مقرر شد پس از پایان مطالعات، نتیجه کشفیات و کاوشها به شورای فنی وزارت میراث فرهنگی ارسال شود و شورا پس از مطالعه و بررسی لازم، نظر نهایی خود را درخصوص عبور کانال آب از محوطه باستانی جوبجی در شهرستان رامهرمز اعلام کند.
منطقه جوبجی در رامهرمز در شرق خوزستان محوطهای است که گنجینه معروفی از دل آن توسط باستان شناسان بیرون آمد؛ گنجینه طلایی و مفرغی حاکم ایلامی رامهرمز در روستایی به نام جوبجی در عملیات لولهکشی سازمان آب و برق خوزستان در تاریخ ۹ اردیبهشت ۸۶ کشف شد؛ این گنجینه متعلق به ۶۰۰ تا ۷۰۰ پیش از میلاد در تپه باستانی جوبجی تخمین زده شده است.
کار کاوش و نجاتبخشی در منطقهای جوبجی از پاییز ۹۷ به همت پژوهشگاه میراثفرهنگی آغاز شد که تیر پارسال چند تابوت در این منطقه کشف شد.