کوچ پاییزی ۹۰ درصد از جمعیت عشایرچهار محال و بختیاری
امسال تاکنون ۹۰ درصد از جمعیت عشایر برونکوچ چهار محال و بختیاری به قشلاق رفتند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکزچهارمحال و بختیاری، مدیرکل امورعشایراستان گفت:با آغاز کوچ پاییزه بخش زیادی از جمعیت عشایری به دلیل شرکت دانشآموزان در کلاس درس و برداشت محصولات پاییزی در مناطق گرمسیری، به استان خوزستان کوچ کردهاند، ولی به دلیل کمآبی گزارش شدن مراتع قشلاقی، روند کوچ گله دامها به مناطق گرمسیری کُند است.
یحیی حسینپورتقویم کوچ عشایراستان را از۲۰ شهریور به مدت یک ماه اعلام کردوافزود:علت اصلی تاخیر در کوچ گله دام عشایر به مناطق قشلاقی، را چرای گله دامهای عشایری درمزارع غلات برداشت شده در چهارمحال و بختیاری است.
حسینپور بااشاره به استقرار پایگاههای سلامت وخانههای بهداشت سیار درمسیر ایلراههای عشایری استان گفت:با برنامه ریزی انجام شده در هنگام کوچ، شبکههای دامپزشکی شهرستانها، تمامی دامهای سبک عشایری رادربرابر بیماریهای دامی واکسینه و کنترل سلامت میکنند و اجرای دستورالعملهای بهداشتی که از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، تعیین شده در حال انجام است.
حسین پور افزود: آب آشامیدنی سالم مورد نیاز عشایر از طریق تانکر به ایلراههای عشایری ارسال میشود.
چهارمحال و بختیاری با ۱۲۶ هزار نفر جمعیت عشایری به همراه یک میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام سبک درون کوچ و برون کوچ، دومین استان عشایری کشور بعد از استان فارس است.
عشایر در این کوچ با گذراندن بیش از هزار کیلومتر از ایل راههای بازفت، هزار چم، چلو و شیمبار، دزپارت، تاراز و کوه سفید به مناطق گرمسیری میروند.
به کوچ پاییزه عشایر، «مال کَنون» گفته میشود که شامل دو واژه «مال» به معنی آبادی و مجموع سیاه چادرها و «کَنون» به معنای از جا کندن و از آیینهای تاریخی و دیرین عشایر بختیاری است.
عشایر چهارمحال و بختیاری، از اقوام بختیاری، ترک قشقایی، چهرازی، عرب نصرآبادی و گله دار دهکردی هستند.