فصل تنگی نفس اهوازی ها از راه رسید
امسال با توجه به احتمال همزمانی شیوع مجدد کرونا و بارانهای پاییزی که موجب ایجاد مشکلات تنفسی برای مردم میشود،
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: از سالهای گذشته و همزمان با شروع بارانهای پاییزی، مشکلات فراوانی در زمینه بیماریهای تنفسی برای هماستانیها ایجاد میشود.
دکتر فرهاد ابولنژادیان افزود: این عارضه، پدیدهای است با اصطلاح علمی "Thunder Storm Asthma" که در آن آسم به دنبال بارندگی بروز مییابد و یک پدیده شناختهشده در سطح جهان است. مطالعات جهانی نشان داده آسم به دنبال بارندگی ناشی از آلرژی، به عوامل بیولوژیک (یعنی گیاهان، اسپور گیاهان یا قارچها) وابسته است و این همان پدیدهای است که در نخستین بارانهای پاییزی در برخی نقاط استان خوزستان رخ میدهد.
وی ادامه داد: پولن گیاه، ذره درشتی به اندازه حدود ۱۵ تا ۱۷ میکرون است و معمولا قادر به ورود به ریه نیست و بیشتر در بینی رسوب میکند؛ به همین علت است که اغلب آلرژیهای فصلی، آلرژی بینی هستند. وقتی بارندگی رخ میدهد کپسول اطراف این ذره، آب را جذب میکند و در نهایت منفجر میشود و مواد درون پولن به ذرات کوچکتر در حدود ۲ میکرون یا کمتر از آن تبدیل میشوند که به راحتی میتوانند وارد ریه شوند و در نتیجه آن فرد مستعد، دچار تنگی نفس میشود.
ابولنژادیان افزود: گیاه کنوکارپوس، یکی از عوامل اصلی مشکلات تنفسی در نخستین بارشهای پاییزی است؛ از این رو در جلسات شورای سلامت استان خوزستان مصوب شد که پیش از شروع بارانهای پاییزی، تمامی درختان کنوکارپوس مستعد گردهافشانی، هرس شوند که طبق گزارشهای میدانی، این امر از سوی شهرداری اهواز در حال انجام است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: ارگانهایی که دارای محوطههای وسیع با پوشش گیاهی کنوکارپوس هستند نیز باید نسبت به هرس این درختان در محدوده خود اقدامات لازم به عمل آورند.
این فوق تخصص آسم و آلرژی خاطر نشان کرد: امسال با توجه به احتمال همزمانی شیوع مجدد کرونا و بارانهای پاییزی که موجب ایجاد مشکلات تنفسی برای مردم میشود، هرس این درختان از اهمیت بیشتری برخوردار است.