به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، خوشبینی کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی درباره سیاستهای جدید کشورهای صادر کننده نفت، باعث شد بهای نفت در پایان معاملات بازار نیویورک افزایش یابد.
در پایان معاملات نیویورک، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه نوامبر با دو و ۵۶ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۳ دلار و ۳۰ سنت رسید.
در پایان بازار نیویورک نیز بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود برای تحویل در ماه اکتبر با دو و دو صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۰ دلار و ۹۷ سنت رسید.
در پایان معاملات روز چهارشنبه این هفته نیز بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک برنت دریای شمال و نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک در معاملات روز کاری پیشین به ترتیب بیش از چهار درصد افزایش یافت. وقوع طوفان سالی در منطقه خلیج مکزیک که بخش قابل توجهی از تاسیسات و زیرساختهای نفتی و پالایشگاههای آمریکا در آن قرار دارد در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی در این روزها تاثیر داشته است.
ادوارد مویا کارشناس بخش کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایهای شرکت اواندا (Oanda) در این باره میگوید برگزاری نشست سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش به ویژه روسیه که به طور ماهانه نشستهای خود را برای پیگیری تحولات بازار نفت و سیاستهای جدید خود برگزار میکنند در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر گذار بوده است. نشست این ماه سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای غیر عضو آن، به ویژه روسیه که در چارچوب اوپک پلاس { OPEC+} یک گروه نفتی را تشکیل داده اند نیز این بار به علت شیوع بیماری کرونا به صورت مجازی (ویدئوکنفرانس) برگزار شد.
این کارشناس افزود این کشورها در چارچوب توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی متعهد شده اند تولید خود را کاهش دهند، اما برخی کشور این توافقنامه را رعایت نمیکنند. هشدارهای وزیر نفت عربستان سعودی نیز در این خصوص تاکنون موثر واقع نشده است.
نیجریه و عراق دو کشوری هستند که تاکنون به تعهدات خود در چارچوب توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی عمل نکرده اند. به همین علت این کشورها اکنون آماج انتقاد سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) قرار گرفته است.
اما به طور کلی کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی بر این باورند که اگر اوضاع بدتر شود کشورهای تولید کننده نفت گروه اوپک پلاس {OPEC+} سیاست سرسختانه تری در پیش خواهند گرفت.
در شرایط کنونی کمیته پیگیری توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی اعلام کرد سیاست کلی کشورهای تولید کننده نفت گروه اوپک پلاس، حالت پیشگیرانه و کنشگرایانه خواهد داشت و به کشورهای عضو نیز توصیه کرد خود را برای اقدامات بیشتر (کاهش بیشتر تولید نفت) در صورت لزوم آماده کنند.