پخش زنده
امروز: -
عضو شورای شهر: در طرحهای شهری اولویت باید اعمال سلیقه مردم باشد و شهرداریها باید کمبودها و مشکلها را برطرف کنند.
احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره اعمال سلیقه شهرداری در طرحهای شهری، افزود: شهرداری دانای کل نیست و یکی از کسانی است که در بحث اجرای طرحهای شهری نقش ایفا میکند. واقعیت این است که در طراحی فضاهای عمومی بخشی از اطلاعات دانش و سرمایه گذاری بر عهده شهروندان است. چرا نباید سلیقه شهروندان در این طرحها اعمال نشود؟
وی گفت: در پیاده رو خیابان کریم خان ناشران و صاحبان شرکتها حضور دارند و به سلیقه خودشان پیاده روها را آراسته اند. چه کسی گفته است شهر باید یکنواخت باشد و به سلیقه شهرداری طراحی شود؟ بهتر است که طراحی شهر به سلیقه مردم و سرمایه داران باشد.
مسجد جامعی افزود: اگر قرار است ما دخالت کنیم باید در جاهایی که کمبود و مشکل وجود دارد، ورود و آنها را برطرف کنیم. این ماجرا همانند سیما و منظر شهری است. ما در سیما و منظر شهری به همان بنایی که بوده است احترام میگذاریم و فقط زوایدش را حذف میکنیم.
وی درباره دخالت شهرداری در طراحی پیاده رو کریم خان، گفت: در طراحی پیاده رو کریم خان هم باید از سلیقه شهروندان استفاده کرد نه اینکه کل مکان را فارغ از سرمایه گذاری که در آن میشود عوض کرد. این اتفاق با روال مدیریت شهری به معنای مشارکت گسترده مردم هماهنگ نیست.
عضو شورای شهر تهران درباره بی توجهی به میدان ۱۷ شهریور، افزود: ۱۷ شهریور مسئله بسیار مهمی در تاریخ ماست. میدان ۱۷ شهریور به لحاظ مکان رویداد یکی از مهمترین نقاطی است که منشا تحولات بزرگی است. یعنی شرایط قبل از این تاریخ با بعد از آن بسیار تفاوت دارد. درباره این واقعه تاریخی تعداد زیادی سرود و شعر و تحلیل ارائه شده است. ۱۷ شهریور شرایط جدیدی برای انقلاب مان ایجاد آورد. متاسفانه متناسب با این واقعه تاریخی هیچ کاری در این میدان نشده است.
وی گفت: هم اکنون این میدان در شهرداریهای چند منطقه تقسیم شده و بلاتکلیف مانده است. هیچ کار ویژه و نماد فوق العادهای برای آن انجام نداده ایم. نمیدانم چرا به این میدان و طراحی و سیما و منظر آن و نمادهایی که میشود در آن استفاده کرد توجهی نمیشود.
مسجد جامعی درباره شرایط فضای سبز منطقه ۲۲، افزود: ۲ طرح به نام فضای سبز لویزان و فضای سبز چیتگر در دست داریم. چیتگر ادامه کن است و در حقیقت راهگذر و جریان هوای غرب به شرق به شمار میرود که آلودگیها را با خود میبرد. دریاچه شهدای خلیح فارس قرار بود شبیه به نقشه ایران باشد، اما دریاچه شبیه به نقشه نیست و اشکال دارد. منهای این ماجرا به علت ساخت برجهای بلند دریاچه کارکردش را از دست داده است.
وی گفت: بعضی از برجهای این منطقه در کنار دریاچه ساخته شده و آن فضای تفرجگاهی را تحت شعاع قرار داده است. متاسفانه دریاچه شهدای خلیج فارس به یک حوض بزرگ برای یک سری ساختمانهای اطراف تبدیل شده است. باید برای این موضوع تدابیری اندیشید. سرمایه گذاریهای زیادی در این منطقه شده است. آنجا منطقهای ملی است و فضاهایی ملی در اختیار دارد. اگر قرار است شهری هم تعریف شود، این شرایط آن خواستهای را که برای منطقه پیش بینی شده بود، تامین نمیکند.