پخش زنده
امروز: -
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با بیان اینکه تا پایان سال، بیش از ۹۵ درصد از مدارک دفاع مقدس منتشر خواهند شد، گفت: همه استانها صاحب موزه دفاع مقدس میشوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار سرتیپ بسیجی بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با حضور در برنامه «گفتگو ۱۸:۳۰» شبکه خبر سیما، با تبریک چهلمین سالگرد دفاع مقدس با اشاره به ساخت موزههای دفاع مقدس در سراسر کشور، گفت: ۱۵ موزه دفاع مقدس در سراسر کشور داریم که با احتساب هشت موزهای که در هفته دفاع مقدس افتتاح خواهد شد، ۲۳ موزه خواهیم داشت و به یاری خداوند متعال تا سال ۱۴۰۴ همه استانهای کشور، موزه دفاع مقدس خواهند داشت؛ البته در استان خوزستان چهار موزه و در استان کرمانشاه نیز سه موزه داریم که انشاءالله، موزه استکبارستیزی در طبس را هم که مسئولیت احداث آن را به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس دادهاند، آماده خواهیم کرد.
سردار کارگر با تشریح برنامههای این ایام، اظهار داشت: برنامههای چهلمین سالگرد دفاع مقدس تنها مربوط به هفته دفاع مقدس نیست، بلکه براساس برنامهریزی ۴۳ هفتهای، برنامههای ما از سوم خرداد آغاز شده است و تا ۲۹ اسفند ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در راستای گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس، ۵۰۵ ستاد در سراسر کشور تشکیل شده است، گفت: در این راستا، ۱۸ ستاد در نیروهای مسلح، ۲۸ ستاد در وزارتخانهها و سازمانهای مرکزی، ۳۱ ستاد استانی، ۴۰۰ ستاد شهرستانی و ۲۸ کمیته تخصصی تشکیل شده است که در نیروهای مسلح، معاونان هماهنگکننده، در وزارتخانهها یکی از معاونان وزرا، در استانها، استاندار و در شهرستانها نیز فرمانداران بهعنوان مسئولان ستادهای چهلمین سالگرد دفاع مقدس مشخص شدهاند.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به اینکه اجرای ۲۶ هزار و ۵۰۱ برنامه برای گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس مورد تصویب قرار گرفته است، بیان داشت: در این راستا، اجرای ۱۰۶۸ برنامه در نیروهای مسلح، ۷۰۹ برنامه در وزارتخانهها، ۲ هزار و ۹۱۸ برنامه در استانها و ۲۱ هزار و ۸۱۳ برنامه در صدا و سیما آغاز شده و ادامه دارد.
وی با بیان اینکه امسال در اولین روز از هفته دفاع مقدس، برنامه رژه نیروهای مسلح، هم در تهران و هم در بندرعباس بهدلیل شیوع ویروس کرونا برگزار نمیشود، گفت: بهجای برنامه رژه نیروهای مسلح، امسال برنامه تجلیل از یک میلیون پیشکسوت دفاع مقدس و مقاومت، در روز ۳۱ شهریور برگزار میشود که پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت، این توفیق را دارند تا در این برنامه، بهصورت ویدئوکنفرانس، از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی بهرهمند شوند؛ البته بهغیر از پیشکسوتان، همه ملت ایران نیز میتوانند از طریق صدا و سیما، از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی بهرهمند شوند.
سردار کارگر با بیان اینکه در روز دوم مهر، هشت موزه دفاع مقدس در هشت استان کشور و همچنین نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس، با حضور محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی افتتاح خواهد شد، گفت: نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار میشود و در استانها نیز این نمایشگاه برقرار خواهد شد که در این راستا، در حال پیگیری هستیم تا هموطنان بتوانند براساس رعایت پروتکلهای بهداشتی، از این نمایشگاهها بازدید کنند؛ البته صدا و سیما نیز قول داده است تا همه غرفههای نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس را به تصویر بکشد و در فضای مجازی نیز در حال فراهم کردن این امکان هستیم تا مردم بتوانند از این نمایشگاه، بهصورت مجازی بازدید کنند.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، با تأکید بر اینکه اجرای ۶۸ پروژه کلان در زمینه دفاع مقدس را در دستور کار قرار داریم که همه دفاع مقدس در آن تعریف شده است، گفت: در واقع ما این ۶۸ پروژه کلان را «جعبه سیاه دفاع مقدس» میدانیم که در این راستا، ۵۴ پروژه تکمیل شده است و در هفته دفاع مقدس، رونمایی خواهند شد.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر در حوزه چاپ کتاب دفاع مقدس، با یک جهش روبهرو بودهایم، تأکید کرد: در سال ۱۳۹۴، سهم کتب دفاع مقدس در کشور ۳.۵ درصد بود؛ اما به یاری خدا در سال ۱۳۹۸، این آمار به ۱۹ درصد رسیده است که ۱۱ درصد آن کتابهای چاپشده توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس است.
سردار کارگر با اشاره به ضرورت اشاعه فرهنگ دفاع مقدس در میان جوانان نسل امروز، گفت: اگر میخواهیم دفاع مقدس را عرضه کنیم، این کار را باید با زبان امروز انجام دهیم؛ بنابراین باید حقیقت دفاع مقدس را برای مردم بگوییم و هیچ تحریفی در آن صورت نگیرد؛ اما اگر همین هم بهصورت هنر در نیاید، جوانان ما نمیتوانند آن را درک کنند؛ لذا ابتدا باید رسانه آنها ایجاد شود که چگونه دفاع مقدس وارد موزهها، فیلمها، تئاترها، موسیقیها و... شود.
وی به فعالیتهای صورتگرفته در زمینه ترویج فرهنگ دفاع مقدس اشاره و تصریح کرد: در این زمینه کارهای زیادی صورت گرفته است؛ مثلاً براساس آمار پیش از شیوع کرونا، هفت میلیون نفر از مناطق راهیان نور بازدید کردهاند که بیش از ۷۰ درصد آن، جوانان بین ۱۵ تا ۳۰ سال بودهاند؛ اما ما هنوز ۵۰ درصد راضی هستیم و ۵۰ درصد کار، هنوز مانده و ابعاد مختلف دفاع مقدس، هنوز بهصورت کامل، برای نسل جوان واکاوی نشده است.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ادامه داد: وقتی در خدمت رهبر معظم انقلاب اسلامی بودیم، ایشان فرمودند که شما ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال دیگر، میتوانید روی موضوع دفاع مقدس کار کنید و این کار امکان ندارد مگر با شکافتن ذرهذره دفاع مقدس. شهید حاج «قاسم سلیمانی» نیز فرمودهاند که اگر ما بهدنبال آن جامعه آخرالزمانی هستیم، آن را در دفاع مقدس خواهیم دید؛ چراکه همه ارزشهای اسلام و مجاهدتها را در دفاع مقدس دیدیم؛ بنابراین دفاع مقدس، یک آینهای است که تمام ارزشها را میتوانیم در آن ببینیم و در مقابل نیز همه خباثتهای دشمنان را هم میتوانیم در آن مشاهده کنیم.
موازیکاریها در زمینه ترویج فرهنگ دفاع مقدس کمتر شده است
وی با اشاره به وظایف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، گفت: وظیفه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سیاستگذاری، هدایت، هماهنگی و ورود به مسائل بزرگی نظیر برگزاری برنامههای گرامیداشت هفته دفاع مقدس یا ساخت موزههای دفاع مقدس است؛ البته اینکه اگر دستگاههای زیادی نیز در زمینه ترویج دفاع مقدس کار میکنند، این یک موضوع خوبی است؛ اما باید مراقب باشیم تا تکرار صورت نگیرد، بلکه همافزایی وجود داشته باشد؛ البته بر اساس تبیین آییننامههای مختلفی که صورت گرفته است و تلاش هیئتامنای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس که نزدیک به ۱۵ نفر از اعضای هیئت دولت در آن عضو هستند، شاهد بودیم که در پنج سال اخیر، موازیکاریها در زمینه ترویج فرهنگ دفاع مقدس کمتر شده است.
سردار کارگر با بیان اینکه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس دو وظیفه مهم را برعهده دارد، تصریح کرد: براساس تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی و آنچه که در اساسنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آمده است؛ اول اینکه ما نباید بگذاریم تا دفاع مقدس فراموش شود، دوم اینکه ما نباید بگذاریم که دفاع مقدس تحریف شده و به انحراف کشیده شود؛ البته من در این هشت سال که در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس هستم، ندیدهام که مسئولی چه در حوزههای دولتی و چه در حوزههای خصوصی، در زمینه دفاع مقدس، با ما همکاری نکرده باشد.
وی با اشاره به برنامههای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس برای جلوگیری از تحریف و فراموشی دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: ما دو آییننامه را در اینخصوص به تصویب رساندهایم؛ اول آییننامه نظارت بر آثار ادبی و تاریخی و دوم، آییننامه نظارت بر محصولات هنری.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با بیان اینکه قرار است تا پایان سال، بیش از ۹۵ درصد از مدارک دفاع مقدس منتشر شده، در دسترس مردم، پژوهشگران و نخبگان قرار بگیرد، گفت: با انتشار این مدارک و همچنین پشتیبانی و نظارت، خیلی از مشکلات در خصوص تحریف و فراموشی دفاع مقدس حل خواهد شد.
وی تأکید کرد: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس قصد ندارد تا از ترویج فرهنگ دفاع مقدس جلوگیری کند؛ اما این ترویج باید درست صورت بگیرد. امروز درحالی که هنوز رزمندگان و فرماندهان دوران دفاع مقدس زنده هستند؛ گاهیاوقات کتابهایی منتشر شده و یا فیلمهایی تولید میشوند که خیلی از مسائل مطرحشده در آن، واقعیت ندارند؛ و یا اینکه شخصیتهای دفاع مقدس را بهگونهای معرفی میکنند که مثلا جوانان ما میگویند که «مگر میشود ما مانند شهید همت، شهید زینالدین و یا شهید باقری شویم»؛ در صورتی که اگر ما این شخصیتها را به درستی نشان دهیم، میشود که جوانان ما، مانند آنها باشند.
مگر شهید حاج قاسم سلیمانی تا همین چند ماه قبل در بین ما نبوده است؟ اما امثال این شهید والامقام جهاد فیسبیلالله کرده و تقوا پیشه کردند و خداوند هم درجه داد و آنها رفیع شدند.
وی خاطرنشان کرد: جوانان امروز، از جوانان دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بهتر هستند؛ چرا که در برابر این همه هجمه و جنگ نرمی که علیه آنها بهراه افتاده است، موفق بودهاند؛ این موضوع در جبهه مقاومت و مدافعان حرم هم نشان داده شد؛ بنابراین اگر ما این جوانان را درک کنیم و الگوهای دفاع مقدس را با زبان خودشان، به آنها منتقل کنیم، ممکن است آنها از همان الگوهای دفاع مقدس هم بهتر شوند.