قزوین ؛
تاکید معاون وزیر بر رفع مشکلات امامزاده حسین (ع) + فیلم
معاون وزیر راه و شهرسازی: مشکل ۳۰ ساله پروژه امامزاده حسین (ع) قزوین باید در اسرع وقت مرتفع شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, مهدی عبوری در نشست بازآفرینی محلات استان قزوین گفت: مشکل اجرایی پروژه توسعه و مرمت صحن امامزاده حسین (ع) قزوین باید با تخصیص اعتبارات لازم و همکاری دستگاههای مربوطه در اسرع وقت مرتفع شود.
عبوری افزود: اگرچه سازمان میراث فرهنگی در حال رعایت قوانین و مقررات وضع شده در حوزه بافت فرسوده از سوی مجلس شورای اسلامی است اما باید کاری کنیم تا مردم ساکن در چنین بخشهایی با مشکل روبرو نشوند.
وی تاکید کرد: یکی از مشکلات موجود نبود تصمیم گیری واحد شهری در برنامهها است که این مساله با هماندیشی دستگاهها باید مرتفع شود و در صورت وجود هر اشکالی نمایندگان مجلس با تصویب قوانین لازم و جدید باید به این نوع موضوعات ورود جدی پیدا کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود : برای تملک 74 پلاک در طرح ساماندهی و توسعه امامزاده حسین 85 میلیار تومان نیاز است و با تشکیل کارگروهی متشکل از معاونت عمرانی استانداری، اوقاف و شهرداری و با نظارت دادگستری همکاری لازم انجام شود.
عبوری گفت : وزارت راه و شهرسازی نیز هزینه مرمت و بازسازی صحن ۱۱ هزار متر مربعی این مکان را نیز عهدهدار خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت : موضوع مهم در بخش توسعه و مرمت این مکان مقدس باید در وهله نخست انجام تملکات باقیمانده باشد و سپس مرمت و احداث صحن اصلی آن عملیاتی شود تا در دهه مبارک فجر شاهد بهرهبرداری از آن باشیم.
حفظ بافت تاریخی نباید مانعی برای مطالبات مردم باشد
نماینده مردم قزوین, البرز و آبیک هم گفت: متاسفانه سالهاست به بهانه بازآفرینی شاهد قفل شدن محلات اصیل و تاریخی قزوین هستیم و این موجب نارضایتی مردم و تحمیل هزینه های بسیار اجتماعی شده است.
محمدبیگی افزود: محلاتی مثل بلاغی، هادی آباد، سردار و دباغان از جمله محلات اصیل با بافت تاریخی در قزوین است که سال ها درگیر موضوع بازآفرینی شده و اهالی آن بلاتکلیف شاهد عدم اقدام جدی مسئولان برای تعیین تکلیف این موضوع هستند.
وی گفت: باید تسهیلات ویژه برای اهالی و ساکنین این محلات در نظر گرفته شود، در سفر وزیر محترم راه و طی مکاتباتی بر ضرورت اختصاص بودجه ملی برای سرعت گرفتن پروژه های بازآفرینی این 4 محله تاکید داشته ایم و آن را به عنوان مطالبه جدی اهالی این مناطق پیگیر هستیم.
نماینده مردم قزوین البرز و آبیک گفت : ما قائل به حفظ میراث فرهنگی و بافت های تاریخی هستیم با این حال نباید این موضوع مانعی برای مطالبات به حق اهالی و ساکنین آن باشد.
معاون وزیر راه از خانههای تاریخی شرکت بازآفرینی، امامزاده حسین (ع) و محلات سردار، پنبه ریسه و هادی آباد قزوین بازدید کرد.
مردم نباید هزینه طرح ها و سیاست های دولت را پرداخت کنند
نماینده مردم قزوین البرز و آبیک در مجلس هم گفت: اجرای طرح های نوسازی بافت های ناکارامد بیش از ۳۰ سال است به سرانجام نرسیده و ما با طرح های نیمه تمام موجب نارضایتی مردم و ساکنان این محلات قدیمی و با اصالت شده ایم.
سیاهکلی افزود: معارض باید خود را اثبات کند و اگر در این عرصه قانون ایراد دارد بگویید ما در مجلس آن را اصلاح کنیم.
وی گفت: چطور وقتی یک زمین یا ملکی به واسطه اجرای یک طرح از ارزش بیشتری برخوردار شده و مرغوب می شود بلافاصله دولت سهم خود را می گیرد اما وقتی با همین طرح ها یک محله و جمعی از مردم متضرر شده و آسیب می بینند از سوی دستگاه های دولتی این ضرر جبران نمی شود.
نماینده مردم قزوین البرز و آبیک در مجلس گفت: وقتی دور یک محدوده مسکونی وشهری خط کشیدیم که بافت تاریخی است چرا باید میراث یک قاعده و شهرداری یک قاعده تعریف کند تا یک محله آباد و با اصالت را دچار آسیب و مردم را گرفتار سیاست های غیر منطقی و اشتباه خود کنیم.
سیاهکلی افزود: سالهاست مردم اصیل قزوین که در محلات با هویت زندگی می کنند به واسطه طرح های ما از زندگی عادی خود هم عاجز شده اند و قادر به تصمیم گیری در مورد ملک خود نیستند.
وی گفت : وقتی میراث می گوید در بافت ناکارآمد دو طبقه بیشتر احداث نشود اما ۱۰۰ متر جلوتر مجازند ۴ طبقه بسازند و ما این حق را گرفتیم و مالکان را متضرر کردیم باید دولت خسارت بدهد ومابه التفاوت را پرداخت کند.
سیاهکلی گفت :۵۲۰ هکتار بافت تاریخی در شهر قزوین داریم که باید یک بار برای همیشه تعیین تکلیف شود و مردم را از این وضعیت خارج کنیم.