درپی شیوع کووید - ۱۹
وبیناری درباره تاثیر کرونا بر آوارگان و پناهجویان
الجزیره مباشر وبیناری درباره تاثیر کرونا بر آوارگان و پناهجویان با حضور رئیس سازمان پزشکان بدون مرز در فرانسه و سخنگوی صلیب سرخ جهانی در خاورمیانه برگزار کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر ویژه برنامهای را به وبیناری با عنوان «آوارگان، پناهجویان و زندانیان: قربانیان کرونا» اختصاص داد که مرکز آزادیهای عمومی و حقوق بشر الجزیره با مشارکت شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر برگزار کرده است.
میگو ترزیان، رئیس سازمان پزشکان بدون مرز در فرانسه که مهمان این وبینار بود درباره اینکه با توجه به شیوع کرونا، در اردوگاههای آوارگان در سوریه، لبنان و یمن چه میگذرد اظهارداشت: کمبود نظارت پزشکی در یمن مثلا و ادامه بحران انسانی در یمن، لیبی و شمال سوریه، بحران در بحران به وجود آورده است. در مناطق درگیری بیماریهای واگیردار دیگری غیر از کووید ۱۹ مشاهده کردیم و به آوارگان و پناهجویانی که با خطر بیماری روبرو بودند کمک کردیم، اما بعد از شیوع کرونا برای ما خیلی چیزها تغییر کرده است. در روزهای اول برای ما سخت بود که بفهمیم چطور میتوانیم برای همه مفیدتر باشیم. آیا باید در بیمارستان باشیم؟ شیوه کار ما ناگهانی تغییر کرد. از ماهها پیش تا کنون در نبردی مستمر با تغییرات و حل مشکلات به سر میبریم و تلاش میکنیم این بحران را به فرصتی برای خود تبدیل کنیم تا ببینیم آیا میتوانیم اوضاع را بهبود ببخشیم و با جوامع به شیوهای جدید در تعامل باشیم؟
ساره الزوقری، سخنگوی صلیب سرخ جهانی در خاورمیانه، درباره اینکه چرا صلیب سرخ جهانی در خاورمیانه درباره پیامدهای گسترده شیوع کرونا هشدار داد؟ گفت: با توجه به اینکه ما در مناطق درگیری حضور داریم و به طور مستقیم با مردم در تماس هستیم توانستیم با آنها صحبت کنیم و اوضاع را ببینیم. کرونا مشکلات اضافی برای مردم به وجود آورد. ما از مناطقی که درگیر جنگ هستند صحبت میکنیم مانند لیبی و یمن، در این کشورها بیمارستانها درگیر مجروحان هستند. بیمارستانها و مراکز پزشکی توان پذیرش بحران جدید را ندارند و وقتی کرونا آمد مشکلات دیگری به وجود آورد، ازجمله مشکلات اقتصادی و مشکل در زیرساختهای قدیمی بخش پزشکی.
ترزیان درباره کمکهای سازمانهایی از جمله پزشکان بدون مرز به کشورهای درگیر بحران و جنگ افزود: ما پزشکان و پرستارانی در شمال شرق سوریه داریم و در تلاشیم به همکاران سوری خود در اردوگاه الهول به طور مثال کمک کنیم. دستکم، ۱۹۰۰ زندانی وجود دارند، که مشکلات بهداشتی ندارند، اما در معرض خطر هستند و با آمدن کرونا حتی در معرض خطر مرگ قرار دارند. مشکل اصلی اعزام کادر پزشکی اضافی از عراق به اردوگاه الهول است. در شمال غرب سوریه اوضاع بهتر است، پزشکان بدون مرز، درمانگاههایی در شمال ادلب تاسیس کرد. همکاران در بیمارستان ملی ادلب هم مشغول فعالیت هستند. در عراق در اردوگاهی در کرکوک با همکاران عراقی فعالیت میکنیم. با پزشکان عراقی در موصل همکاری میکنیم و در اردوگاههای کردستان عراق هم همینطور. با وجود مشکلات کادرهای پزشکی سازمان پزشکان بدون مرز توانستند به بیماران مشاوره دهند و کمک کنند.
الزوقری درباره کمکهای صلیب سرخ جهانی برای مقابله با کرونا در مناطق درگیر جنگ خاورمیانه اضافه کرد: از زمان شیوع کرونا برای اطلاع از آنچه در حال رخ دادن بود، تلاش کردیم. کشورهای جنگ زده مشکلات بیشتری دارند و در همه زمینهها نیازمند کمک هستند. به آب، غذا و دارو نیاز دارند و طبیعتا مشکلات برای آوارگان و پناهجویان دو چندان است. ما در سازمان صلیب سرخ جهانی، قبل از اینکه کسی که کرونا مبتلا شود به پیشگیری اقدام کردیم و آب سالم و ماسک و دستکش به مناطق درگیر، اردوگاهها و مراکز قرنطینه فرستادیم.