نشست تسهیل و رفع موانع تولید گیلان
گیلان رتبه سوم کشور در پرداخت تسهیلات بانکی
استاندار گیلان گفت: این استان در تخصیص تسهیلات بانکی به رتبه سوم کشور ارتقاء یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان؛ ارسلان زارع عصر امروز در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید گیلان در رشت گفت: پارسال برای حمایت از واحدهای تولیدی دولت هزار و ۱۰۰میلیارد تومان تسهیلات مصوب کرد، اما تخصیصها بالغ بر هزار و ۶۳۵میلیارد تومان بود که حدود ۱۴۹درصد از سهم تخصیص منابع بانکی به گیلان تحقق یافت.
استانداربا بیان اینکه این تسهیلات از محل منابع تبصرهی ۱۸، تسهیلات تکمیلی طرحهای بالای ۶۰درصد پیشرفت کار و تسهیلات فراگیر به هزار و ۷۳۳طرح تولیدی استان بود افزود: گیلان در زمینه تخصیص تسهیلات در رتبه سوم کشور قرار گرفت.
وی همچنین بر ضرورت تعامل مجموعهی دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی گیلان برای ارتقاء روند جذب سرمایه گذاری و بهره گیری از ظرفیتهای بالقوه و امکانات زیرساختی استان تاکید و تصریح کرد: با توجه به آمادگی صندوق بازنشستگی فولاد کشور برای ورود شرکتهای تابعهی آن در حوزهی تولید و سرمایه گذاری استان، مشارکت و تعامل منطقی این حوزهها در قالب یک کارگروه تخصصی ضروری است.
ارسلان زارع در ادامه به ارتقاء زیرساختهای تجاری، اقتصادی و صادراتی گیلان در بستر تکمیل خط آهن قزوین-رشت - انزلی و کریدور شمال- جنوب اشاره کرد و افزود: با اتصال این مسیر به انزلی تاپایان امسال میتواند زمینهی توسعه در حمل و نقل بار و مسافر در منطقه را فراهم کرده و رونق اقتصادی به همراه افزایش تعاملات گیلان و ایران با کشورهای حوزهی خزر، CIS و آسیای میانه و اوراسیا تحقق بخشد.
مسرور مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد ایران هم در این نشست گفت: تشکیل کارگروهی با مسئولیت معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و مشارکت مدیران دست اندرکار در مرکز استان ضروری است و روند تعامل و مشارکت شرکتهای سرمایه گذار در گیلان میتواند در رفع موانع تولید و تسریع در روند ایجاد زیرساختها موثر باشد.
نجفیان رئیس هیات مدیرهی شرکت سایپا هم از اعلام آمادگی این شرکت برای حمایت از واحدهای تولیدی قطعه ساز استان خبر داد و گفت: راه اندازی یک مرکز نمایندگی سایپا در رشت برای پوشش خدمات این شرکت در استانهای شمالی از فرصتهایی ست که میتواند جایگاه گیلان را در حوزهی فروش خودرو و خدمات مرتبط با آن ارتقاء دهد.
افضلی مدیرعامل دخانیات ایران در این نشست با اشاره به برنامهی این شرکت برای تحقق تولید سالانه ۷میلیارد نخ سیگار در سال۹۹، به ظرفیتهای تولید دخانیات گیلان در این زمینه اشاره کرد و گفت: بهره گیری از اراضی کشاورزی گیلان برای تولید توتون مرغوب و باکیفیت میتواند زمینهی افزایش تولید و صادرات این محصول را بیش از پیش فراهم سازد.
چایچی مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی کشورهم گفت: این شرکت برنامه ریزیهای لازم را برای تامین مواد اولیهی فولادی مورد نیاز برای توسعهی تولید قطعات خودرو و دیگر صنایع در گیلان فراهم کرده و میتواند زمینهی تسهیل در روند افزایش تولید در این حوزه را برای صاحبان صنایع استان داشته باشد.
تیزهوش تابان رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه و اتاق بازرگانی، صنعت و معدن و کشاورزی گیلان هم در گزارشی امکانات این اتاق در روسیه و دیگر کشورهای حوزهی خزر تشریح و اضافه کرد: تسهیل در بازاریابی کالاهای تولید داخل در حوزهی خزر، بهره گیری از ظرفیتهای اتحادیهی اقتصادی اوراسیا و زمینه سازی برای رونق هر چه بیش کریدورهای نوستراک و ارومجی که چین را به انزلی متصل مینماید، از ظرفیتهای اتاق بازرگانی گیلان برای نیل به اهداف اقتصادی و تولیدی دولت در گیلان به شمار میرود.
در پایان این نشست مشکلات اقتصادی و سرمایه در گردش ۴واحد تولیدی و همچنین علل و پیامدهای تعطیلی رکود صنف هتل داران و تالار داران استان در دوران شیوع بیماری کرونا در گیلان بررسی و تمهیدات لازم برای حمایت از آنان اتخاذ شد.