چشم انداز سازش با رژیم صهیونیستی
سازش آشکار چند کشور عربی با رژیم صهیونیستی باعث تقویت مقاومت و به زیان آمریکا, تلآویو و کشورهای عربی سازشکار است.
آمریکا و رژیم صهیونیستی روایتی وارونه از فرایند، علل و پیامدهای توافق سازش رژیم صهیونیستی با امارات و بحرین ارائه میدهند و سعی میکنند به برخی اهداف تبلیغی و رسانهای کوتاه مدت در شرایط کنونی دست یابند. روایت وارونه ای که آنها در پی ترویج آن هستند فعال و قدرتمند بودن و پایان انزوای این رژیم صهیونیستی در منطقه است.
این در حالی است که رژیم اسرائیل و دولت نتانیاهو به خاطر افزایش انتقادات داخلی و ضعف و زبونی این رژیم در برابر مقاومت اسلامی در فلسطین و لبنان و سوریه بیش از هر زمان دیگر دچار انفعال سیاسی شکننده است.
ترامپ هم سعی میکند از این رویداد به جلب حمایت لابی صهیونیستی - مهمترین عامل تاثیرگذار بر تحولات انتخاباتی در آمریکا - بهره برداری کند.
در این میان اما رژیمهای عربی به علت تضعیف پایگاه اجتماعی در میان مردم مسلمان خود، تنها عامل بقای خود را در سر سپردگی بیشتر در برابر قدرتهای غربی می بینند.
به همین علت نیز به اقدامات خطیری چون همگرایی آشکار با رژیم صهیونیستی - که بیش از همه حیات سیاسی رژیمهای عربی را به خطر میاندازد - متوسل میشوند؛ چیزی که زمینه را برای مایوس شدن بیشتر مردم از رژیمهای عربی و تقویت روحیه جهادی در میان مسلمانان جهان فراهم میکند و در نهایت همین جای پای کوچکی که آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه دارند کم رنگ تر میشود.
حال در این شرایط رسانههای رژیم صهیونیستی در موضعی فخرفروشی و پیروزمندانه از پیوستن سه کشور عربی دیگر و نیز پاکستان به امارات و بحرین برای امضاء توافقنامه سازش با رژیم صهیونیستی خبر میدهند.
روزنامه اینترنتی رأی الیوم که از لندن به روز می شود امروز با اعلام این خبر نوشت: گزارشهایی دیروز منتشر شد که نشان می دهد سه کشور عربی بعلاوه پاکستان احتمالا کشورهایی باشند که پس از امارات و بحرین با رژیم اسرائیل توافقنامه عادی سازی روابط یا توافقنامه صلح امضاء کنند.
مشخص نیست آیا مقامات آمریکایی و صهیونیستی با تحریک احساسات مسلمانان جهان در صدد به آتش کشیدن رژیمهای وابسته در کشورهای اسلامی هستند.
در مورد مردم پاکستان این موضوع حساسیت بیشتری دارد زیرا تجربه نشان داده است که مردم پاکستان به هیچ عنوان چنین رویه سازشکارانهای را از جانب دولت خود نمیپذیرند.
به گزارش رای الیوم روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» نوشت: نور داهاری با اذعان به اینکه «پاکستان دارای منافع ملی است که اجازه نمی دهد رابطه آشکاری با اسرائیل برقرار کند» گفت: "اما در عین حال درها را نیز به این منظور نبسته است".
داهاری پژوهشگر انگلیسی- پاکستانی که رئیس مؤسسه اسلامی مبارزه با تروریسم (ITCT) نیز است, افزود: «دو دولت از چند دهه قبل اطلاعات امنیتی و نظامی مبادله می کنند. پاکستان به دولت یهودی به چشم دشمن نگاه نمی کند و احتمال دارد در آینده با آن به توافقی دست یابد». وی همچنین ادعا کرد: «شماری از کشورها از جمله عمان, سودان, مغرب و عربستان سعودی در صف ایستاده اند و منتظر پیوستن به توافقنامه هستند. همچنین شاید قطر دیر یا زود به توافق با اسرائیل بپیوندد».
از سوی دیگر شبکه تلویزیونی «سی ان ان» آمریکا روز گذشته پس از اعلام توافق صلح بین امارات و بحرین با اسرائیل, به نقل از منابع آمریکایی اعلام کرد اکنون واشنگتن به توافق عادی سازی روابط سه کشور عربی دیگر (با اسرائیل) چشم دوخته است. این منابع افزودند کشورهای جدید سلطان نشین عمان, سودان و مغرب خواهند بود.
این رویکردهای رسانهای در حالی است که دوراندیشی برای منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی و رژیمهای عربی و به اصطلاح اسلامی حکم میکند مناسبات بین کشورهای سازشگر در منطقه و رژیم صهیونیستی مثل گذشته در خفا باشد و عیان نشود.
-------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی