به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین نوشت: تحقیقات نشان میدهد محدودیتهای اعمال شده در انگلیس به منظور محدود کردن شیوع کرونا، استرس، اضطراب و افسردگی را افزایش داده است و احتمال دارد در ماههای آینده و با اعمال دوباره تعطیلیهای گسترده این مشکلات بیش از پیش تشدید شود.
نتایج یک تحقیق بزرگ درباره تاثیرات روانی شیوع بیماری همه گیر کووید ۱۹ نشان میدهد که در مراحل اولیه تعطیلی ها، کسانی که در این تحقیق شرکت کرده بودند علائم اضطراب و ۶۴ درصد هم به شکل همزمان نشانههای افسردگی را گزارش کردند.
با وجود کاهش محدودیتهای کرونا، مشکلات روانی افزایش داشته است و دانشمندان هشدار داده اند در صورت افزایش شیوع کرونا و اعمال تعطیلیهای شدیدتر سراسری در پاییز و زمستان احتمال افزایش این مشکلات روانی افزایش مییابد.
کاویتا ودهارا استاد بهداشت روانی که سرپرستی این تحقیق را در دانشگاه ناتینگهام برعهده داشت، گفت: «این سطح از مشکلات روانی بسیار بیشتر از میزانی است که به طور معمول در انگلیس مشاهده میشود.»
براساس استانداردهای خدمات درمانی عمومی انگلیس که مردم برای دریافت کمکهای روانشناختی واجد شرایط میشوند ۲۶ درصد از کسانی که در این تحقیق شرکت کرده بودند در حد متوسط یا شدید اضطراب داشتند و ۳۱.۶ درصد آنها افسردگی در حد متوسط یا شدید داشتند.
دراین تحقیق که با همکاری کینگز کالج لندن انجام شد از بیش از ۳۰۰۰ بزرگسال درباره بهداشت روانی آنها در زمان ماندن در منزل در اوایل امسال سوال شده است. این محققان به شکل ویژهای بررسی کردند کدام گروهها بیشتر در نتیجه تعطیلیها آسیب دیده اند و از نظر آنها چه مسائلی بیشترین مشکلات را برای آنها ایجاد کرده است.
محققان دریافتند، زنان، جوانان و کسانی که در طبقه بندیهای در معرض شدید خطر ابتلا به کووید ۱۹ قرار گرفته بودند بیشترین آسیب را متحمل شده اند. البته عوامل مختلفی بر ایجاد مشکلات روانی در هر گروه تاثیرگذار بوده است. هرچند نگرانی از مبتلا شدن به این ویروس عاملی مشترک در همه گروهها بود و اوضاع سلامت روان همه را تهدید کرده است، زنان و جوانان به علت نداشتن امنیت کاری، احساس تنهایی و مواجه شدن با خشونتهای داخلی بیشتر فشار روانی بیشتری را متحمل شده اند.
در بخشی از این تحقیق، محققان نمونههای موی سر شرکت کنندگان را برای اندازه گیری هورمون کرتیزول جمع آوری کردند. این هورمون بر میزان تاثیرات سلامت روانی بر سلامت جسمی نقش دارد. آزمایشهای انجام شده بر روی این نمونهها باید نشان دهد که ایا شیوع این بیماری همه گیر و محدودیتهای اجتماعی اعمال شده به منظور مهار کردن این بیماری، سطح کورتیزول را تغییر داده است یا نه و یا این که این تغییر بر شدت این بیماری در مبتلایان تاثیر داشته است یا نه.
در مطالعه مجزایی که هنوز منتشر نشده است، مایکل دالی در دانشگاه مینوت ایرلند سلامت روانی ۱۴۰۰۰ خانواده انگلیسی را در زمان تعطیلیهای کرونا بررسی کرد. نتایج این تحقیق نیز تائید کرد زنان و جوانان بیشترین افزایش مشکلات روحی و روانی را تجربه کرده اند، هرچند آنها سریعترین روند بهبود را نیز ثبت کرده اند.
دالی اظهارداشت: «اساسا میبینیم بهبودی از مشکلات روانی در جوانان و زنان و نیز در میان گروههای تحصیل کرده روند سریعتری داشته است هرچند سرعت افزایش مشکلات روانی در این سه گروه هم بسیار زیاد بوده است.»
ودهارا گفت: نگرانی درباره ابتلا به کووید ۱۹، احساس تنهایی و نداشتن مثبت اندیشی با اضطراب و افسردگی افراد ارتباط بسیار زیادی داشت.
وی افزود: برای اماده شدن در ماههای آینده باید سیاستهای جدیدی برای کمک به مردم در مورد این ویروس اتخاذ شود.
وی ادامه داد: انگلیس باید این ویروس را در سطوح پایین مهار کند و یک سیستم موثر داشته باشد تا تماسها با افرادی را که آزمایش کرونای آنها مثبت بوده است، ردگیری کند تا به این ترتیب مردم بتوانند بدون نگرانی از مبتلا شدن به کرونا زندگی روزمره خود را ادامه دهند.
وی اضافه کرد: «در صورت اعمال تعطیلی دیگر باید برای افزایش احتمالی مشکلات روانی آماده شویم.»
وی به مردم توصیه کرد: تا حد ممکن ارتباطهای اجتماعی خود را حفظ کنند تا احساس تنهایی نکنند و زمانی را برای تفریح اختصاص دهند.
وی گفت: «هر روز زمانی را برای انجام دادن حداقل یک کاری که شما را خوشحال میکند، اختصاص دهید و در حد امکان با صدای بلند بخندید و با دوستان، خانواده ارتباط داشته باشید یا زمانی که احساس کردید اوضاع خوب نیست در سریعترین زمان ممکن با یک متخصص تماس بگیرید.»