به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، دکتر محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در برنامه گفتگوی خبری سیمای مرکز قم شیوع دوباره کرونا در قم را مورد توجه قرار داد و گفت: در حال حاضر به ازای هر یکصد هزار نفر، دوازده نفر در بیمارستانهای قم هرروز بستری میشوند که این میزان چهار برابر تعداد بستری روزانه در وضعیت قرمز است.
وی با تصریح بر اینکه روزانه حدود ۱۲۰ نفر در بیمارستانها بستری میشوند که چهار برابر تعداد بستری روزانه در وضعیت قرمز است.
دکتر قدیر گفت: تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در حال حاضر به ۵۵۰ نفر رسیده است و به احتمال بسیار زیاد تعداد فوتیهای استان در هفتههای بعد از ۵ تا ۶ نفر روزانه فراتر خواهد رفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، مهمترین عامل شیوع دوباره کرونا را برپایی تجمعات مختلف دانست و گفت: جلوگیری از برپایی تجمعات برعهده ما نیست و ماهم نمیتوانیم با برخورد فیزیکی از آن جلوگیری کنیم، اما همه مسئولان و نهادها باید به میدان بیایند و از هرگونه تجمعی جلوگیری کنند.
وی با اذعان به اینکه مکانیزمهای فعلی برای کنترل بیماری بازدارنده نیست خاطرنشان کرد: در حال حاضر نه قرنطینهای صورت میگیرد و نه تجمعات کنترل میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم تاکید کرد: برای کنترل خیز دوباره کرونا فعالیت بسیاری از صنوف پرخطر باید محدود شود و تعطیلی یک تا دو هفتهای در خصوص آنها اعمال میشود.
دکتر قدیر افزود: تجمعات نیز باید به حداقل ممکن برسد و تعطیل شود، آرامستانها تعطیل شود، تماسها کاهش یابد و مردم از مسافرتها بپرهیزند.
وی اضافه کرد: مردم باید از شرکت در تجمعات خودداری کنند، به جز موارد ضروری از منزل خارج نشوند و مراجعات حضوری به ادارات و امثال آن کاهش یابد.
دکتر قدیر گفت: در پیک اول کرونا، با تعطیلات نورزو مواجه شدیم، بسیاری از صنوف بسته شد و مردم و گروههای جهادی همکاری بسیار خوبی با بیمارستانها داشتند، اما هم اکنون اینگونه نیست و ما احساس تنهایی میکنیم.
وی بار دیگر، تجمعات را ریشه گسترش کرونا عنوان کرد و افزود: این در حالی است که در برخی کشورهای اروپایی، تجمع بیش از شش نفر را ممنوع کرده و به موفقیتهای خوبی دست یافته اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی از ابتلای مجدد هزار و ۳۷۰ نفر به کرونا در قم خبر داد و گفت: از ابتدای شیوع کرونا در قم تا ۱۵ شهریور، این تعداد برای دومین بار به کرونا مبتلا شده اند.
دکتر قدیر با بیان اینکه بیمارستانها بار دیگر مملو از بیماران کرونایی شده است، افزود: سه بخش دیگر نیز برای پذیرش بیماران کرونایی آماده شده است چرا که اگر این روند ادامه پیدا کند با تختهای فعلی پاسخگو نخواهیم بود.
وی عادی پنداری ویروس کرونا را از دیگر علل خیز دوباره کرونا در قم دانست و گفت: ۹۰ درصد مردم از دستورالعملهای بهداشتی مطلعند، اما آنها را اجرا نمیکنند.
دکتر قدیرخاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان سرایت کرونا ۳ تا ۹ برابر افزایش یافته به گونهای که مردم به صورت خانوادگی دچار این بیماری میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی به فرارسیدن فصل پاییز اشاره کرد و گفت: تفکیک کرونا از آنفولانزا به ویژه در کودکان سخت است بنابراین هرچه مردم بیشتر پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، آنفولانزا هم کاهش خواهد یافت.
دکتر قدیر با بیان اینکه واکسنهای آنفولانزا خریداری شده و قرار است به زودی توزیع شود، گفت: افراد پرخطر حتما از این واکسن استفاده کنند تا با همزمانی کرونا و آنفولانزا مواجه نشویم.
وی در عین حال تاکید کرد: هنوز هیچ واکسنی برای جلوگیری از کرونا تایید نشده است و مردم باید با رعایت کامل دستورات بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از تجمع و مسافرت، خود را واکسینه کنند.