مهلت سنجش تنبلی چشم کودکان استان سمنان تا پانزدهم مهر
طرح پیشگیری از تنبلی چشم ویژه کودکان سه تا ۶ ساله در استان سمنان تا پانزدهم مهر ادامه دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما استان سمنان، علیرضا ایزدپور مدیرکل بهزیستی استان سمنان گفت: امسال به دلیل شیوع کرونا طرح پیشگیری از تنبلی چشم ویژه کودکان سه تا ۶ ساله ، پانزدهم تیر ماه آغاز شد و تا پانزدهم مهر ادامه دارد.
مدیرکل بهزیستی استان سمنان گفت: این طرح در ۱۱ پایگاه دائم بهزیستی استان سمنان با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در حال اجراست و نگرانی برای حضور بچهها در این پایگاهها وجود ندارد.
وی افزود: سالهای گذشته طرح پیشگیری از تنبلی چشم کودکان به روش E چارت انجام شد، اما امسال به منظور حفظ سلامت کودکان به دلیل شیوع کرونا، تنها با استفاده از دستگاههای مخصوص انجام میشود.
مدیر کل بهزیستی استان سمنان از والدین خواست تا برای حفظ سلامتی کودکان خود و جلوگیری از شیوع کرونا و پرهیز از اجتماع در مراکز بینایی سنجی، از قبل نوبت بگیرند و حتما با ماسک در پایگاه حضور یابند
وی افزود: افراد برای دربافت نوبت به منظور غربالگری تنبلی چشم کودکان خود در پایگاه غربالگری بینایی در شهر سمنان میتوانند با شماره تلفن ۰۲۳۳۳۳۳۳۹۹۲ تماس بگیرند.
بیشتر بدانید...
- سنجش بیش از ۲۴ هزار و ۲۸ کودک استان سمنان در طرح پیشگیری از تنبلی چشم در سال ۸ ۹
ایزدپور گفت: سال گذشته ۲۴ هزار و ۲۸ کودک در طرح پیشگیری از تنبلی چشم در استان سمنان مورد سنجش قرار گرفتند که از این تعداد ۲ هزار و ۷۶ نفر به چشم پزشک معرفی شدند.
وی افزود: از مجموع ۲ هزار و ۷۶ کودکی که در استان سمنان سال گذشته در طرح پیشگیری از تنبلی چشم برای بررسی دقیق به چشم پزشک معرفی شدند یکهزار و ۷۷۰ دارای مشکل بودند.
مدیر کل بهزیستی استان سمنان گفت: سن طلایی درمان و مداخله در تنبلی چشم، زیر ۸سالگی است و طرح غربالگری تنبلی چشم برای کودکان ۳ تا ۶ ساله انجام میشود، تا فرصت کافی برای درمان وجود داشته باشد.
- تنبلی چشم شایعترین علت نابینایی یک چشمی
تنبلی چشم یکی از علل نابینایی و کم بینایی است و به طور کلی تنبلی چشم شایعترین علت نابینایی یک چشمی در افراد زیر ۲۰ سال و دومین علت کاهش بینایی در کودکان به شمار میرود و تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم تشخیص به موقع عوامل ایجاد کننده است.
تنبلی چشم یا آمبلیوپی که در حدود سه درصد افراد دیده میشود، زمانی رخ میدهد که چشم در دوره کودکی دید طبیعی نداشته باشد.
این اختلال که به طور معمول در یک چشم دیده میشود، به دلیل اختلال دید چشم تنبل بر اثر عوامل مختلف نظیر عیوب انکساری مانند دوربینی، نزدیک بینی، یا آستیگماتیسم، انحراف چشم مانند لوچی یا استرابیسم، یا نبود شفافیت مسیر بینایی ناشی از عواملی مانند آب مروارید، کدورت قرنیه، یا افتادگی پلک رخ میدهد.