برداشت ترش و شیرین های کویر
اواخر شهریور و اوایل مهر فصل برداشت آلو از باغ های شهرستان زیرکوه است.
اگر چه اکثر روستاهای منطقه کوهستانی زیرکوه به کاشت آلو میپردازند، اما روستاهای مناطق سردسیر از جمله مناوند، پیشبر، گمنچ، سورند، شوشک و بقال از مستعدترین نقاط کاشت و برداشت آلو در این شهرستان محسوب میشود.
آلوها پس از پوست گیری روی سبدهای حصیری چیده شده و سبدها روی پشت بام و یا داربستهایی که در مقابل تابش مستقیم آفتاب قرار دارند، قرار میگیرد.
اکثر آلوی برداشت شده توسط کشاورزان زیرکوه، پس از پوست شدن خشک میشوند و به صورت آلو بخارا به بازار عرضه میشود.
این کار علاوه بر ماندگاری بیشتر سبب میشود تا کشاورز بتواند محصول خود را در زمان بهتر و با قیمت مناسبتر به فروش برساند.
آلو از لحاظ دارویی نیز ارزش بالایی دارد به طوری که مصرف آلو سبب جلوگیری از افزایش فشارخون، کنترل قندخون و پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی، سرطان، بیماریهای گوارشی و کاهش چربی میشود و نقش بسزایی در سلامت انسان دارد.