پخش زنده
امروز: -
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل گفت: با هماهنگیهای انجام شده در راستای تسهیل صادرات به خارج از کشور و همچنین فروش سیبزمینی در داخل کشور، عرضه و تقاضای این محصول در استان متعادل میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای اردبیل ارژنگ عزیزی اظهارداشت: با توجه به آغاز برداشت سیبزمینی در استان قیمت پایه این محصول پایین بوده و جذب کمتر برخی واحدهای صنایع تبدیلی به دلیل شیوع بیماری کرونا نیز عمده دلیل عدم عرضه مناسب سیبزمینی در منطقه است.
وی بیان کرد: بر اساس برآوردهای انجام گرفته ۲۲ هزار هکتار از اراضی استان تحت کشت سیبزمینی بوده و ۸۵۰ هزار تن سیبزمینی از مزارع استان برداشت میشود.
وی گفت: ۲۰۰ هزار تن از این محصول به مصرف داخل و مابقی برای صادرات و فروش به سایر استانها باید برنامهریزی شود.
معاون استاندار اردبیل اظهارداشت: با توجه به اینکه قیمت پایه صادرات برای صادرکنندگان به ازای هر تن ۲۰۰ دلار بود، انگیزه برای صادرات این محصول کمتر بود و بر اساس پیگیریهای انجام گرفته قیمت پایه صادرات سیب زمینی به ازای هر تن به ۱۰۰ دلار کاهش یافت.
عزیزی افزود: برخی از صادرکنندگان نیز که در سالهای گذشته تعهدات ارزی خود را پرداخت نکرده بودند، فعالیتشان تعلیق شده بود که با هماهنگی انجام گرفته ، فعالیت آنان از تعلیق خارج شد.
وی بیان کرد: در هر حال حاضر ۲ مورد از مهمترین موانع صادرات سیبزمینی برداشته شده و پیشبینی میشود ۱۵۰ هزار تن از برآورد تولید ۸۵۰ هزار تن سیبزمینی از استان صادر شود.
عزیزی گفت: همچنین بر اساس پیگیری و مکاتبه با کمیته دائمی کالاهای داخلی نیز بخشی از سیبزمینی تولید استان برای مصرف و تنظیم بازار توسط سایر استانهای کشور خریداری میشود.
وی افزود: با این اقدامات پیشبینی میشود قیمت و میزان عرضه و تقاضای سیبزمینی در استان متعادل شود.
استان اردبیل با تولید حدود ۲۰ درصد سیبزمینی کشور، مهمترین قطب تولید این محصول در ایران محسوب میشود.
سیبزمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار داردو جزو محصول پاک به شمار میرود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیبزمینی تولیدی کشورهای اروپایی است.