پخش زنده
امروز: -
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: استکبار جهانی نگران الهام بخشی ایستادگی ملت ایران به دیگر آزادی خواهان جهان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دریادار حسین خانزادی دربرنامه نگاه یک شبکه یک سیما درباره دلایل هیاهوی رسانه های غربی و توجه ویژه آنها به رزمایش ذوالفقار 99 افزود: با وجود همه تحریم هایی که به جمهوری اسلامی ایران به ویژه در بخش دفاعی تحمیل شده نه تنها این تحریم ها اثر نکرده بلکه دستاوردهای بسیاری را برای ما داشته است و هر روز تسلیحات و تکنیک های جدید در نیروهای مسلح ایجاد می شود.
وی گفت: این موضوع برای ملت های آزادی خواه جهان الهام بخش است زیرا می بینند همه استکبار جهانی نتوانسته است خدشه ای به حرکت ملتی که پای آرمان هایش ایستاده وارد کند.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: استکبار جهانی نگران این الهام بخشی برای دیگر کشورها به ویژه کشورهایی که دولت های نامشروع در آنها وجود دارد است.
دریادار خانزادی افزود: هر روز قدرت ایران برای مقابله با تهدید ها مستحکم تر می شود و ادعاهای دشمنان را ناکارآمد تر می کند.
وی گفت: اگر روزي آنها در دریاهای آزاد یا مجاورت آب های ما جولان می دادند و گاهی گردن کشی می کردند امروز دیگر توان آن را ندارند و در 200 مایلی مرزهای آبی ایران نگران از توان نظامی ایران ایستاده اند.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: آنها از اقتدار ملت ایران نگرانند و می دانند اگر نزدیک این ملت و اقتدار آن شوند پاسخ محکمی دریافت می کنند.
دریادار خانزادی افزود: البته آنها تصور می کنند دور ایستادن برای آنها کفایت می کند در حالی که آن نیز برای آن ها کافی نیست.
وی گفت: استکبار جهانی می خواهد با تحمیل این نگرانی به کشورهای منطقه آن را به نگرانی مشترک تبدیل کند.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: توانایی نظامی جمهوری اسلامی ایران نشان قدرت، اقتدار، استقلال و توانمندی است و معنی صلح و امنیت دارد.
دریادار خانزادی افزود: جمهوری اسلامی ایران در پی امنیت منطقه است و تلاش می کند با کمک دیگر کشورها این امنیت را برقرار کند.
وی گفت: استکبار می خواهد به هر شکلی که ممکن است به این امنیت خدشه وارد کند اما تا امروز موفق نبوده است.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: منطقه ما مجموعه ویژگی های منطقه ای و جهانی را در خود جای داده است و از نظر ژئوپولوتیکی مرکز قلب دنیاست زیرا پنج گذرگاه راهبردی طبیعی دنیا و دریاهای مهمی مانند خلیج فارس و حجم زیادی از منابع انرژی در آن وجود دارد.
دریادار خانزادی گفت: در این منطقه و سواحل اقیانوس هند یک سوم جمعیت جهان زندگی می کنند و مرکز تجارت جهانی است.
وی افزود: همه کشتی ها مجبورند از این منطقه عبور کنند و اتصال سه تنگه راهبردی، هرمز، مالاکا و بابل المندب مثلث طلایی ایجاد کرده که حدود یک سوم تجارت جهانی و تبادل کالا از آن عبور می کند.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه این منطقه برای جمهوری اسلامی ایران و دنیا اهمیت دارد گفت: دریا و اقیانوس برای تبادل با کشورهای دیگر ظرفیت خوبی را برای کشورمان ایجاد کرده است.
دریادار خانزادی افزود: خطوط مواصلاتی دریایی ایران از گذرگاه ها و معابر دریایی منطقه عبور می کند که امنیت آن برای ما مهم است زیرا اقتصاد بدون امنیت سراب خواهد بود.
وی با بیان اینکه اگر امنیت وجود نداشته باشد یک بحران در منطقه همه ارکان اقتصادی را فرو می ریزد گفت: مهم ترین درگاه ارتباطی برای ما سواحل مکرون و شمال اقیانوس هند است و مسئولیت امنیت این منطقه بر عهده ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار داده شده است.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزدو: نیروی دریایی تکالیف جهانی نیز دارد و با همکاری دیگر کشورهای منطقه اجازه نمی دهد کانون های ناامنی در منطقه ایجاد شود.
دریادار خانزادی گفت: رزمایش ذوالفقار 99 بخشی از این موضوع را دنبال می کرد و نگاهی به بحران داشت.
وی افزود: نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز در مجموعه نیروهای مسلح جوان ترین نیرو است.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: در رزمایش ذوالفقار 99 در هر صحنه ای کنار همرزمان خود قرار می گرفتیم روحیه بسیار بالای آنها را می دیدیم که نشان دهنده اعتقاد آنها به کار و ایمان نهادینه شده در جوانان ماست.
دریادار خانزادی افزود: ایمان، شجاعت و دانش در رزمایش ذوافقار 99 به ویژه در نیروی دریایی دیده شد.
وی با بیان اینکه رزمایش ها معمولاً در فصل زمستان انجام می شد گفت: رزمایش ذوالفقار 99 در شرایطی که سواحل مکران سخت و خشن بود و موج های بلند و بادهای شدید در آن وجود داشت برگزار شد و نیروها با اقتدار روحیه و ثبات کار خود را بدون بروز هیچ سانحه ای انجام دادند و همه تمرین ها به دقت انجام شد.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: از عزم و اراده فرزندان جوان کشور در این رزمایش احساس غرور کردم.
دریادار خانزادی گفت: در تاریخ 26 خرداد 98 در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره تجهیزات بسیار پیچیده ای با ایشان گفت و گو کردیم و به استحضار فرمانده کل قوا رساندیم که قطعات این تجهیزات را از جاهای مختلف تهیه می کنند اما بلافاصله رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ خودتان آن ها را بسازید و نام چند جوان و شرکت دانش بنیان را بردند.
وی افزود: با دعوت از این افراد متوجه شدیم دنیایی از دانش و توانمندی در مجموعه های داخلی و شرکت های دانش بنیانمان وجود داشت و بلافاصله این شرکت ها پایه کار آمدند.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: تا آن روز ساخت قطعات این تجهیزات برای ما دست نیافتنی بود اما اکنون 90 درصد آن قطعات که گلوگاه بودند در داخل ساخته می شود و به عنوان نمونه جهاد خودکفایی نیروی دریایی ارتش بیش از 400 قطعه از این قطعات را می ساند.
امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در این برنامه گفت: رزمایش ذوالفقار 99 به دلیل طرح ریزی پیچیده ای که داشت نیازمند هماهنگی های زیادی بود و باید در فرماندهی و کنترل با دقت و پیچیدگی عمل می کردیم زیرا همه نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در آن حضور داشتند و هر کدام آموزش های مربوط به خود را دیده بودند این نیروها باید در رزمایش با یکدیگر هماهنگ می شدند.
امیر نصیرزاده با بیان اینکه این رزمایش بسیار موفق بود و تعداد زیادی از مهمات بومی سازی شده را در آن به کار بردیم افزود: در سال های اخیر رزمایشی با این وسعت و با تمرین ها، تکنیک ها و تاکتیک های گوناگون برگزار نشده بود.
فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: در این رزمایش انتقال تجربه به نیروهای جوان با موفقیت انجام شد.
وی افزود: در منطقه رزمایش تعدادی هواگرد نظامی دیگر کشورها ظاهر شدند که اهداف نظامی از جمله جمع آوری اطلاعات را دنبال می کردند در حالی که محیط رزمایش باید بدون فعالیت های غیر نظامی یا نظامی هماهنگ نشده باشد.
امیر نصیرزاده گفت: در زمان رزمایش از کارهای نیروهای مسلح افزون بر حفظ امنیت رزمایش امن نگه داشتن فضای کشور نیز است و در زمان برگزاری رزمایش حواسمان جمع است که کشوری از خط قرمزهای ما عبور نکند.
فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه اگر از منطقه شناسایی پدافندی عبوری انجام شود ما علیه آن اقدام پدافندی انجام می دهیم که به ترتیب هشدار، رهگیری و درگیری است.
وی گفت: به هواگردهای نظامی که در منطقه رزمایش حاضر شدند ابتدا هشدار دادیم اما آنها توجه نکردند سپس آنها را رهگیری کردیم و زمانی که فهمیدند کار جدی است منطقه را ترک کردند.
امیر نصیرزاده افزود: این کار صحنه رزمایش را به شرایط واقعی تبدیل کرد که نیروها با شور و شوق آن را انجام دادند و دیگر هیچ فعالیتی در فضای رزمایش از طرف هواگردهای نظامی بیگانه دیده نشد.
فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: طبیعی است که حضور بیگانگان را در منطقه رزمایش نخواهیم پذیرفت.
امیر نصیرزاده با بیان اینکه توسعه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بدون امنیت امکان پذیر نیست گفت: دشمنانی که با آنها طرف هستیم حتی با آنها سر میز نیز نشستیم اما همه دیدند با توافق خودشان چه رفتاری کردند بنابراین اقتدار دفاعی و قوی شدن به ویژه در بخش نظامی لازمه هر کشوری است.
فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: ما باید قوی باشیم و اقتدار دفاعی داشته باشیم و حضور ما در سواحل مکران برای برقراری امنیت و اقتدار است.
وی گفت: مواقعی برخی مسئولان می گویند به دلیل توسعه اقتصادی نیازی به حضور نظامی در این منطقه نیست در حالی که توسعه اقتصادی به امنیت نیاز دارد.
امیر نصیرزاده افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی دشمن به بخش نظامی کشور فشار آورد اما دانشمندان و نخبگان کار را در دست گرفتند و 42 سال است که کارها را جوانان غیرتمند دانشمند انجام می دهند.
توانمندی ساخت همه تجهیزات دفاعی را داریم
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش با بیان اینکه هیچکدام از تسلیحات موجود کشور را از جای دیگر نگرفتیم, گفت: توانمندی ساخت همه تجهیزات دفاعی را داریم.
امیر دریادار حسین خانزادی با حضور در برنامه «نگاه یک» با اشاره به اینکه نیروهای مسلح, پیش از همه بخش های کشور، تحریم شدند، افزود: اگر کسی ادعا کند که تحریم ها برداشته شد, فلان تجهیزات پیشرفته نظامی را می دهیم نه تنها باور نمی کنیم بلکه نمی پذیریم زیرا اکنون خودمان توانمندی ساخت این تجهیزات را داریم.
وی با تشکر از جوانان و متفکران ایرانی که شبانه روزی به نیروی دریایی کشورمان کمک می کنند، ادامه داد: این جوانان انگیزه مادی ندارند و همین که نتیجه تلاششان به ثمر می رسد اقناع می شوند.
امیردریادار خانزادی با اشاره به اینکه ساخت پهپاد ایرانی نتیجه هم افزایی بسیار گسترده در داخل مجموعه نیروهای مسلح است, افزود: ساخت پهپاد بر دانش بومی ایرانی متمرکز است و در داخل کشور تنوع زیادی از پهپادها را داریم و اکنون سبد محصولات دفاعی جمهوری اسلامی ایران در موضوع پهپاد، بسیار متنوع است.
او ادامه داد: انواع و اقسام پهپادهای برد کوتاه، ریز پرنده، برد متوسط، برد بلند، تهاجمی و جنگ الکترونیک را داریم و در هر فضایی که نیاز به مجموع پهپادی داریم به راحتی وجود دارد و یا دست یافتنی است.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش با اشاره به اینکه در مجموعه محصولات دفاعی نیروهای مسلح، پهپاد ”سیمرغ“ را به عنوان یک پهپاد مناسب کاملا بومی انتخاب کردیم گفت: بخش نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران این پهپاد را به کار گرفته است و علاوه بر آن اکنون این پهپاد در بخش هایی از سپاه هم در حال به کارگیری و در مجموعه نیروی هوا فضا هم به شکل گسترده در حال کار است.
امیر دریادار خانزادی افزود: با توجه به اینکه این پهپاد, 24 ساعت پیوسته و در سقف ارتفاع پرواز بسیار بالا می تواند پرواز کند بین ایستگاه های نیروی دریایی و نیروهای هوا فضای سپاه می توانیم پهپاد را به همدیگر پاس دهیم.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش :
نسل جدیدی از پهپادها در حال ساخت در داخل کشورمان است که با سرعت های بسیار بالا پرواز می کنند و مجهز به انواع مهمات هوشمند هستند و می توانند مساحت های خیلی دور را هدف قرار دهند.
وی اضافه کرد: این پهپاد علاوه بر قابلیت شناسایی, توانایی پرتاب بمب هوشمند بسیار دقیق را دارد.
امیردریادار خانزادی گفت: نخستین موضوع مهم در امنیت، داشتن اشراف اطلاعاتی و آگاهی از محیط است که این پهپاد با توجه به ویژگی های خود می تواند پیوسته در ارتفاع بالا پرواز کند و با دوربین های دقیق خود بخش زیادی از اقیانوس را دائم رصد کند.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش گفت: نسل جدیدی از پهپادها در حال ساخت در داخل کشورمان است که با سرعت های بسیار بالا پرواز می کنند و مجهز به انواع مهمات هوشمند هستند و می توانند مساحت های خیلی دور را هدف قرار دهند.
وی درباره موشک جدید کروز دریایی با نام «ابومهدی» گفت: این موشک, برد بیش از هزار کیلومتر دارد که به سفارش نیروی دریایی ساخته شده است و قابلیت برنامه ریزی متنوع را دارد.
امیر دریادار خانزادی افزود: نگرانی آمریکایی ها با وجود این موشک و پهپاد «سیمرغ» بیشتر می شود.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از نقاط غیر قابل برگشت و از سد ها عبور کردند و متوقف نمی شوند.
وی درباره زیردریایی «فاتح» گفت: این زیردریایی در مقیاس زیردریایی سنگین اما کوچکتر شده است و همه قابلیت ها و ویژگی های یک زیردریایی تاکتیکی را با خود دارد و می تواند کف نشینی کند.
امیر دریادار خانزادی افزود: این زیردریایی می تواند در عمق های مشخص که لایه های پنهان کاری است به شکل ”هاور“ بماند و می تواند اژدرهای بومی والفجر را حمل کند.
وی اضافه کرد: از آنجا که این زیردریایی صد درصد ایرانی است بنابراین کسی نمی تواند تسلیحات آن را تحریم کند زیرا کاملاً بومی است و از ظرفیت مین های رونده هوشمند هم استفاده می کند.
امیر دریادار خانزادی در پاسخ به این پرسش که رزمایش مشترک ”ذوالفقار 99“ چه پیامی برای کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد؟ گفت: اساسا دریا را یک عرصه پیوسته می بینیم و باید به امنیت همه بخش های آن فکر کنیم و به ویژه این که دشمنانی که اکنون منافع جمهوری اسلامی ایران را تهدید می کنند کسانی هستند که در اقیانوس ها گسترش پیدا کردند و قلدرمابانه از همه این ظرفیت پیوسته دریا استفاده می کنند و تنها دریاهایی که از این موضوع مستثنی است دریاهای سرزمیني جمهوری اسلامی ایران است که حتی جرات نمی کنند به مرزهای آن نزدیک شوند.
وی اضافه کرد: بنابراین زمانی که تمرین صحنه رزم واقعی را در قالب یک رزمایش انجام می دهیم دریا را به شکل یک فضای رزم پیوسته تصور می کنیم و بخشی از تمریناتمان را در آن جا شبیه سازی می کنیم.
امیر خانزادی ادامه داد: هم در این رزمایش و هم در دیگر صحنه ها قطعاً به تمامیت ارضی و مناطق دریایی کشورهای همسایه و دوست, احترام کامل می گذاریم.
فرمانده نیروی هوایی ارتش هم با حضور در این برنامه درباره مهمات غیر هوشمند گفت: قبل از اینکه مهمات، هوشمند شوند نحوه عملیات این گونه بود که اگر می خواستند هدفی را منهدم کنند باید طبق دانش احتمالات را محاسبه می کردند و چند فروند هواپیما هر کدام چند بمب را رها می کردند تا شاید به اهداف بخورد چون نقطه زن نبودند اما وقتی مهمات, هوشمند و نقطه زن باشد فقط یک هواپیما و یک موشک کافی است و در به کارگیری تجهیزات، صرفه جویی می شود.
امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده افزود: با توجه به این مزیت ها قطعاً در همه مهمات از جمله موشک ها و بمب ها و هر مهمات دیگر در پی هوشمند سازی آن ها هستیم و انجام دادیم.
وی اضافه کرد: دو راهبرد را برای ارتقای توان نیروی هوایی در پیش گرفتیم که یکی به کارگیری پهپاد و هواپیمای بدون سرنشین در کنار هواپیمای با سرنشین است که هم از بیرون و هم از داخل تامین می شود و سیاست دیگر ما مهمات هوشمند دوربرد است و همواره در حال ارتقای آن هستیم.
فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به اینکه هواپیمای «کوثر» کاملا و صد درصد ایرانی است، از همه جوانان و دانشگاهیان و علاقمندان به صنعت هوایی کشور خواست در صورت علاقه با گرفتن وقت قبلی بیایند و کارخانجات ساخت این هواپیما را از نزدیک ببینند.
امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده ادامه داد: این هواپیما در تهران و اصفهان در دو بخش در حال ساخت است, بدنه در تهران ساخته و تحویل صنایع دفاعی می شود و سیستم های موتور و بقیه بخش ها بر روی آن سوار و تحویل نیروی هوایی می شود.
او با اشاره به اینکه ارتقای همه تجهیزات در دستور کار قرار دارد، گفت: بر اساس نیازها در حال تغییر و بهینه سازی هستیم.
وی افزود: بسیار زود این تصور پوچ آن ها به شکست انجامید و در دنیا قطب های جدیدی از قدرت از جمله روسیه و چین و در کنار آن قدرت نوظهور به نام جمهوری اسلامی ایران سربرآورد که در همه معادلات جهانی اثر گذار است و حرفی برای گفتن دارد.
فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به اینکه دنیا به سمت چند قطبی در حال حرکت است، اضافه کرد: وقتی تعدادی از این قدرت ها علاوه بر تعاملات سیاسی و اقتصادی به ویژه در همکاری نظامی در یک منطقه حضور داشته باشند، این موضوع برای آن هایی که توهم تک قطبی و مدیریت بر جهان را دارند, پیام دارد.
او گفت: به برخی از کشورهای منطقه که اشتباه و به آرمان کشورهای اسلامی خیانت می کنند باید بگوئیم اگر خودمان در منطقه با هم تعامل داشته باشیم و بتوانیم همکاری کنیم به حضور بیگانگان نیازی نیست و به راحتی می توانیم امنیت منطقه را تامین و در کنار هم در صلح و آرامش زندگی کنیم این رزمایش را هم می توانیم از این راستا ارزیابی کنیم.
وی درباره تهدیدهای نظامی علیه کشورمان با بیان اینکه به عنوان یک بخش نظامی, همیشه در آمادگی کامل قرار داریم, اضافه کرد: تعامل بسیار نزدیکی هم میان نیروهای مختلف ارتش و هم بین ارتش و سپاه وجود دارد و نشست ها و جلسات متعددی را برگزار می کنیم و در سطوح مختلف, تعامل و همکاری داریم.