پخش زنده
امروز: -
مراکز میوه و تره بار با همه تاکیدات و توصیهها و دستورالعملهای بهداشتی همچنان محل نگران کنندهای برای شیوع بیماری کرونا است.
.مراکز میوه و تره بار با همه تاکیدات و توصیه ها و دستورالعمل های بهداشتیهمچنان محل نگران کننده ای برای شیوع بیماری کروناست.
بنرهای بهداشتی بر روی در و دیوارهای میدان میوه و تره بار جلوه ای از رعایت پروتکل های بهداشتی بود که متاسفانه با این همه توصیه باز هم شاهد مواردی بودیم که زیبنده دوران کرونا نبود مواردی که بیش از هشت ماه است در رسانه ملی و دیگر رسانه ها در حال یادآوری به شهروندان است.
یکی از آن موارد در میدان این است که شهروندان به هنگام خرید میوه با دستکش میوه مورد نیاز خود را جدا و داخل نایلون بریزند اما متاسفانه بیش از 60 درصد شهروندان بدون دستکش در حال جدا سازی میوه بودند.
علاوه بر این در برخی موارد نیز کسانی بودند که بی خیال از پروتکل ها بدون ماسک در مکان عمومی تردد داشتند مکانی که می توانست به راحتی ویروس کرونا را به سایر افراد انتقال دهد.
با وجود علائم و نشانه های فاصله گذاری در میدان میوه و تره بار فاصله گذاری اجتماعی هم گویا در این مکان واژه غریبی بود و به فراموشی سپرده شد و هر کس بیخیال از کرونا در کنار یکدیگر خرید مسالمت آمیزی را رقم می زند.
ناگفته های میدان میوه و تره بار به این جا ختم نمی شود بلکه با آمدن کرونا میزان مصرف پلاستیک در مراکز میوه و تره بار نسبت به گذشته افزاش چشم گیری داشته و کیسه هایی که قبل از کرونا قابلیت چند بار مصرف را داشت اما حالا به دلیل کیفیت پایین رمقی برای نگهداشت میوه ها ندارد.
کیفیت پایین این پلاستیک ها باعث شده بود که شهروندان نسبت به این موضوع گلایه مند باشند که این پلاستیک ها برای یکبار مصرف قابل استفاده است اما ظرفیت تحمل دو کیلو بار را نیز ندارد و مجبورند بعد از خرید تمامی خریدهایشان را داخل کیسه پارچه ای بزرگ قرار دهند.
بی کیفیتی این پلاستیک ها ما را بر آن داشت تا موضوع را از کارشناس میادین میوه و تره بار جویا شویم اما قبل از ان باید گفت طبق مصوبه شورای اسلامی شهر تهران استفاده از کیسه های تجزیه پذیر در میادین میوه و تره بار یک اصل است در همین رابطه آقای حقیقی کارشناس و مدیر میدان تره و بار گفت: تفاوت پلاستیک ها و نایلون ها و ظروف گیاهی و تخریب پذیر بر این است که کیسه های گیاهی به دلیل کیفیت جنسشان بین 18 تا 30 هفته قابلیت جذب در طبیعت را دارند اما پلاستیک های پلیمری معمولا عمرشان تا 300 سال است و به همین شکل در طبیعت باقی می ماند اما کيسه های تجزیه پذیر ساختار طبیعی آن نسبت به کیسه های پلیمری متفاوت تر است و اسان تر به طبیعت باز می گردد.
گفتنی است نتیجه تحقیق میدانی ما از میادین میوه و تره بار و جنس کیسه های پلاستیک نامرغوب که شهروندان را نسبت به این موضوع گلایه مند کرده بود این است که با توجه به کیفیت کیسه های پلاستیکی تنها راه حلی که باقی می ماند این است که شهروندان هنگام خرید به اندازه مقاومت کیسه داخل آن میوه بریزند اما برای گذر از این بحران و مصرف پلاستیک که روزانه در پایتخت 26 میلیون پلاستیک مصرف می شود این است که کیسه های پارچه ای جایگزین آن شود تا حال خوبی به طبیعت بازگردد.