پخش زنده
امروز: -
التهاب روزهای اخیر بازار کره بعد از اخبار ضد و نقیض مبنی بر سهمیه بندی با افزایش قیمت حدود دو برابری آن همراه شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، کره خوراکی هم در روزهای اخیر که خود را از قافله مرغ و تخم مرغ جامانده تصور میکرد با جهشی دوبرابری عقب ماندگی اش جبران شد.
با وجود افزایش چندین باره قیمت محصولات لبنی در یک سال گذشته، اما قیمت کره در این مدت تقریبا ثابت بود تا این که از چند روز پیش کارخانههای بسته بندی کره عرضه آن را در بازار آزاد را محدود کردند و کسبه پیش بینی افزایش قیمت را داشتند.
کره نیز همچون برخی دیگر از کالاهای اساسی با ارز مرجع ۴۲۰۰ تومانی وارد میشد، اما تصمیمی گرفته شد که از این پس این کالای اساسی با ارز نیمایی ۲۱ هزار و ۳۰۰ تومان وارد شود که موجب افزایش حدود دوبرابر قیمت کره شد.
در روزهای اخیر برخی فروشگاههای زنجیرهای فروش خود را به نحوی کنترل کردند تا کره باقی مانده در فروشگاه هایشان به قیمت قبل میان مردم توزیع شود و حتی سعی میکردند به میزان کمتری به مردم ارائه کنند تا به قول معروف کره نصیب افراد بیشتری شود و برخی از این اقدام تعبیر سهمیه بندی کردند.
برخی فروشگاهها نیز مشتریان خود را مجبور کردند که اگر بنا دارند کره به قیمت سابق خرید کنند حتما باید در کنار آن اقلام دیگری همچون پنیر پیتزا هم خریداری کنند که همین اتفاقات دستمایه طنزی در فضای مجازی شد تا این که قیمتها اصلاح شد و هم اکنون کره ۵۰ گرمی از ۲ هزار و ۳۰۰ تومان به ۴ هزار و ۱۰۰ تومان و کره ۱۰۰ گرمی از ۴ هزار تومان به ۸ هزار و ۱۰۰ تومان افزایش قیمت داشت.
امروز رئیس اتحادیه سوپرمارکت و مواد پروتئینی در ارتباطی تصویری با شبکه پنجم سیما گفت: کره به وفور در سوپرمارکتها عرضه میشود و ما با قیمت آن کاری نداریم و هر قیمتی روی آن حک شود به فروش میرسد.
آقای سعید درخشانی افزود: مسئول گرانی کره ما نیستیم؛ از تولیدکننده بپرسید.
از سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی هم که جویای علت گرانی کره شدیم، گفت: این را از سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان بپرسید.
آقای سید یاسر رایگانی افزود: وقتی قرار شد از این پس کره با ارز نیمایی وارد شود طبیعی است که قیمت آن هم افزایش یابد.
البته در این بین سری هم به سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده زدیم؛ قیمت کره هنوز در این سامانه تغییری نکرده و حداقل و حداکثر قیمت کره ۱۰۰ گرمی از ۴ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزارو ۱۰۰ تومان درج شده است. این اتفاق را در قیمت تخم مرغ هم میبینیم بر این مبنا که قیمت هر کیلو تخم مرغ برای مصرف کننده ۱۱ هزار تومان درج شده است، اما واقعیت بازار و آن چه به دست مصرف کننده میرسد، حداقل هر کیلوگرم ۱۵ هزار تومان است.
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی هم در استودیوی شبکه سوم سیما گفت:، چون کره جزو کالاهای اساسی محسوب میشد با وجود شدت گرفتن تحریم ها، اما دولت تدبیری کرد تا با ارز مرجع ۴۲۰۰ تومانی وارد شود و اواخر سال ۹۷ معادل ۴۵ هزار تن کره با این ارز وارد شد.
سید محمدرضا بنی طباء افزود: هیچ مافیا و سلطانی در کره وجود ندارد و ۱۳ شرکت این ۴۵ هزار تن کره را وارد کرده اند و واردات آن کاملا شفاف بود و در مدت سه ماه همه واردکنندگانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفتند، کره وارد کرده اند.
وی گفت: بر همین اساس قیمت کره در یک سال و نیم گذشته ثابت بود چرا که واردکنندگان آن تعهد داده بودند که قیمت مصوب دولت را رعایت کنند، اما از خرداد سال گذشته دیگر ارز مرجع ۴۲۰۰ تومانی اختصاص نیافت و اکنون کره با ارز نیمایی وارد میشود.
بنی طباء گفت: در شرایطی که قیمت ۱۰۰ گرم کره ۸ هزار تومان شده است باز این مبلغ برای تولیدکننده سودآور نیست و ۸ هزارو ۴۰۰ تومان برای تولیدکننده تمام شده است.
وی افزود: کاش دولت در قیمت گذاری دخالت نمیکرد و اجازه میداد بازار راه خود را پیدا کند.
با همه این اتفاقات قیمت کره هم افزایش یافت و امیدواریم این کالای اساسی هم از سبد غذایی خانوار حذف نشود.