پخش زنده
امروز: -
خوردن غذاهای فرآوری شده و کوتاهی در ورزش و زندگی مصرفی؛ علت اصلی اضافه وزن و همچنین سوء تغذیه درجهان اعلام شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیمابه نقل از یورونیوز؛ یک سوم از کشورهای جهان با چالش افزایش بی رویه چاقی مفرط و یا لاغری ناشی از گرسنگی و سو تغذیه مواجه اند.
دلیل اصلی آن خوردن غذاهای فرآوری شده و عدم انجام فعالیتهای ورزشی عنوان شده است. تارنمای یکی از معتبرترین مجلات پزشکی جهان، «دلانست» The Lancet، این گزارش را منتشر کرده است.
نویسندگان این گزارش خواستار تغییر در «سیستم غذایی مدرن» هستند که به عقیده آنها جهان را به یک فاجعه نزدیک میکند.
ساکنان کشورهای قارههای آفریقا و آسیا بزرگترین قربانیان سوءتغذیه هستند.
در این گزارش نزدیک به ۲.۳ میلیارد کودک و بزرگسال در طبقه بندی افراد دارای اضافه وزن قرار می گیرند.
دانشمندان نام این پدیده را بحران «مضاعف سوء تغذیه» گذاشته اند. آمار جهانی نشان می دهد، ۲۰ درصد از ساکنان کره زمین اضافه وزن داشته و همزمان ۳۰ درصد از کودکان زیر چهار سال فرآیند رشد را بصورت صحیح طی نمی کنند و ۲۰ درصد از زنان کره زمین از مشکل لاغری مفرط رنج می برند.
در این گزارش می خوانیم که غداهای فرآوری شده عامل اصلی سرطان هستند.
به گفته محققان مصرف «موادغذایی فرآوری شده» از طریق شرکت های بزرگ و پرقدرت به جهان تحمیل شده است. براساس این گزارش ، ۴۵ کشور از ۱۲۳ کشور در دهه ۱۹۹۰ تحت تأثیر این فشارجهانی قرار گرفته و ۴۸ کشور از ۱۲۶ کشور در سال ۲۰۱۰ در میان اصلی ترین مصرف کنندگان «فستفودها» و غذاهایی فرآوری شده قرارگرفتند.
نویسندگان این گزارش به دولت ها، سازمان ملل و دانشگاهیان هشدار می دهند که باید برای رفع این مشکل اقدامات لازم انجام شود.
در این گزارش علمی می خوانیم که به دلیل دسترسی آسان به مواد غذایی که کمتر مغذی هستند و افزایش تعداد سوپرمارکت ها و در بسیاری از موارد سفارش اینترنتی و تلفنی غذاهای آماده، بهداشت عمومی با خطری جدی مواجه شده است.
محققان می گویند همه اشکال سوءتغذیه که باعث چاقی و یا لاغری مفرط می شوند، دارای مخرج مشترک هستند و نمونه مقرون به صرفه و پایداری را در اختیار ساکنان زمین قرارنمی دهند. رژیم های با کیفیت بالا با تشویق رشد سالم، توسعه و محافظت از بدن در برابر بیماری ها در طول زندگی، خطر سوء تغذیه را کاهش می دهند.
نویسندگان گزارش افزودن میوه و سبزیجات به رژیم غذایی و کاهش استفاده از خوراکیهای با چربی اشباع شده و مواد غذایی فرآوری شده را توصیه میکنند.