پخش زنده
امروز: -
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: بررسی اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری و قانون انتخابات شوراها مراحل پایانی را در این کمیسیون طی میکند.
آقای علی حدادی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: پس از اینکه طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری فردا در این کمیسیون نهایی و تصویب شد تا یک ماه آینده برای بررسی نهایی در صحن علنی مجلس به رای گذاشته خواهد شد.
وی تصریح کرد: طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها نیز تا دو هفته آینده در این کمیسیون نهایی میشود.
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی گفت: ما در این اصلاحیه سعی کرده ایم ویژگیهای خاصی را برای نامزدهای ریاست جمهوری در نظر بگیریم.
اقای حدادی در خصوص این ویژگیها تصریح کرد: حداقل تحصیلات کارشناسی ارشد، سن حداقل ۴۵ و حداکثر ۷۰ سال، سابقه تصدی حداقل مجموعا ۸ سال در پستهای ملی، معاون روسای قوای سه گانه، دبیران شورای عالی امنیت ملی و مجمع تشخیص مصلحت نظام، روسای کل بانک مرکزی و دیوان محاسبات کشور، استانداران استانهای با جمعیت دو میلیون نفر، شهرداران شهرهای بالای ۳ میلیون نفر جمعیت، فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشکری و بالاتر، روسای دانشگاه آزاد اسلامی در سطح ملی و نیز رجال مذهبی از جمله ویژگیهای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری براساس این اصلاحیه است.
اینکه سردار کمالی فرمودند کسری خدمت تا سال ۱۴۰۱قانونش هستش به بعد شاید احتمال داره قانونش نباشه وتعلق نمیره متوقف بشه یعنی چی دقیقا منظوره سردار چی هستش خبرش تو سایت هستش ممنون میشم راهنمایی م کنید
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح به تشریح جزئیات قانون کسر خدمت سربازی و نحوه اعمال آن پرداخت.
سردار موسی کمالی رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در رابطه با سؤالات مربوط به کسر خدمت ایثارگران اعلام میشود که به ازای هر ماه جبهه یا هر درصد جانبازی، ۱۲ روز از مدت خدمت هر سرباز کم میشود.
وی افزود: مهلت اجرای این قانون تا سال ۱۴۰۱ است و به احتمال زیاد، بعد از این سال، این قانون متوقف میشود.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: افرادی که از سال ۵۹ تا تاریخ ۲۷ مرداد ۶۷ در مناطق جنگی بودند صد در صد سابقه آنها برای کسر خدمت محاسبه می شود، اما آنهایی که از تاریخ ۲۷ مرداد ۶۷ یعنی پایان جنگ در برخی از شهرهای استانهای کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه همچنان در این مناطق حضور داشتند ۸۰ درصد سابقه یشان محاسبه می شود.
سردار کمالی تصریح کرد: این قانون تنها برای یک فرزند از یک خانواده است یعنی اگر برادر یک سرباز مدتی از این کسری استفاده کرده باشد، آن سرباز دیگر نمیتواند از این قانون برای کسر خدمتش استفاده کند.
سردار کمالی اظهار کرد: البته فرزندان دوقلو یا سهقلو میتوانند این قانون را بین خودشان تقسیم کنند، یعنی اگر یک برادر نصفی از مدت زمان کسر خدمت پدرش را استفاده کرده باشد، برادر دوقلوی دیگر می تواند نصف دیگر را برای کسر خدمت استفاده کند.
وی ادامه داد: ملاک برای اعمال کسر خدمت برای سربازان تنها حضور در جبهه آن هم در زمان جنگ و همچنین حضور در مناطق جنگی است.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح تأکید کرد: البته سابقه حضور در بعضی مناطق کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه تا سال ۷۵ قابل قبول است ولی همان طور که گفته شد تنها ۸۰ درصد حضور محاسبه می شود و البته این مورد هم فقط در مورد یگانهای رزمی و امور رزمی است.
سردار کمالی در پایان خاطرنشان کرد: ذکر این نکته ضروری است که فقط جانبازی بنیاد شهید قابل محاسبه برای کسر خدمت است.