از قصرشیرین تا مرصاد...
روایت استانی که جنگ تحمیلی از آنجا آغاز و صدای شلیک آخرین گلوله جنگ نیز در آن شنیده شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، عملیات مرصاد آخرین عملیات دفاع مقدس بود که با میدان داری گروهک منافقین و
پشتیبانی هوایی، توپخانه ای و تسلیحاتی ارتش بعث اجرا شد. اما ۸ سال قبل از این عملیات در مرز ایران و عراق صدام برای آغاز رسمی جنگ تحمیلی نیز نخستین گلوله را به سمت قصرشیرین شلیک کرد.
با شروع رسمی جنگ تحمیلی در ۳۱ شهریور ۵۹، ۳۰ نقطه از شهر مرزی قصرشیرین گلوله باران و بیش از ۱۰۰ تن از اهالی زخمی و شماری نیز شهید شدند.
شهرستان مرزی قصرشیرین دیار نخلهای سرافراز که روزگاری حلاوت لیمو شیرین و خرمایش زبانزد عام و خاص بود، در جریان جنگ نابرابر رژیم بعثی به تلی از خاک تبدیل شد.
با این حال قصرشیرینیهای سرافراز پس از جنگ تحمیلی کم کم آمدند و شهر را دوباره از نو ساختند و این گونه ثابت کردند که هیچ گاه وجبی از این خاک را به دشمن نمیدهند، هر چند برخی از شهرها و روستاهای منطقه مثل نفت شهر و روستاهای سومار هیچ گاه امکان بازسازی پیدا نکردند.
اما آنچه کرمانشاهیها از دفاع مقدس یاد میکنند، خاطره مقاومتها و جانفشانی هایشان است که یکی از آنها در همان هفته اول جنگ اتفاق افتاد؛ مقاومت گیلانغربیها که مردم این شهر تصمیم گرفتند به هر قیمتی که شده نگذارند ارتش بعث وارد گیلانغرب شود و نمونه آن مقاومت فرنگیس، شیر زن گیلانغربی بود که با تبر از خاکش در برابر تجاوز بیگانگان دفاع کرد.
اما شهر کرمانشاه هم که در دوران جنگ تحمیلی به عنوان پشت جبهه از آن یاد میشد، امنیت چندان بیشتری از خط مقدم نداشت، به طوری که در آن ایام هزار و ۲۰۰ بار بمباران و موشکباران شد، ولی مردم بر روی ویرانه شهر و خانه هایشان همچنان از ایستادگی دَم زدند.
و در نهایت از قصرشیرین تا مرصاد حدود ۱۰ هزار کرمانشاهی به شهادت رسیدند تا یک وجب از خاک ایران کم نشود و این چنین است که به تعبیر رهبر معظم انقلاب از کرمانشاه سرافراز به عنوان «سینه ستبر ایران اسلامی» یاد میشود.
از قصرشیرین تا مرصاد از قصرشیرین تا مرصاد از قصرشیرین تا مرصاد از قصرشیرین تا مرصاد از قصرشیرین تا مرصاد از قصرشیرین تا مرصاد از قصرشیرین تا مرصاد از قصرشیرین تا مرصاد از قصرشیرین تا مرصاد