به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از لندن؛ سازمان دهندگان تظاهرات جنبش " شورش علیه انقراض" به مدت ۱۰ روز در شهرهای گوناگون انگلیس از جمله لندن، منچستر، باث، بریستول، اگزتر، کاردیف و لیدز، تظاهرات گوناگونی برگزار کردند.
اعضای این جنبش همچنین یک روز مانع توزیع نسخههای چاپی روزنامههای متعلق به روپرت مورداک، مالک نشریات و شبکههای رادیویی و تلویزیونی زنجیرهای در شماری از شهرهای انگلیس شدند.
اعضای جنبش "شورش علیه انقراض" در تظاهرات ده روزه خود که روز پنج شنبه این هفته پایان یافت، در انتقاد از عملکرد دولت انگلیس در حفظ محیط زیست، از جمله کم نکردن از تولید گاز دی اکسید کربن، برخی خیابانها را بستند و بر روی خیابان ها، با نصب چادر، اتراق کردند، با نشستن روی زمین و چسباندن خود با چسب به زمین و نیز قفل و زنجیر کردن خود به راههای ورودی مجالس عوام و اعیان، مدتی نیز در ورود نمایندگان به مجلس انگلیس اختلال ایجاد کردند.
آنان اکنون خواستار "تظاهرات دیجیتالی" شده اند و از هواداران خواستند تا با تلفن زدن به نمایندگان حوزههای انتخابیه خود و نیز "نهادهای قدرت"، درباره ضرورت اقدام فوری به منظور نجات کره زمین، اقدام کنند.
یکی از تظاهر کنندگان هوادار محیط زیست در انگلیس که در پایین مجسمه وینستون چرچیل، نخست وزیر انگلیس در دوران جنگ جهانی دوم، با رنگ نوشته بود:" وی، نژادپرست است، " بازداشت شد.
جنبش "شورش علیه انقراض" (Extinction Rebellion) در بیانیه خود نوشت: اگر دولت انگلیس به فکر اجرای موثر عدالت نباشد و مراقبت از زندگی مردم را در محور سیاست هایش قرار ندهد، به شیوههای مختلف به مبارزه خود ادامه خواهند داد.
به نوشته تارنمای جنبش "شورش علیه انقراض"، دولت انگلیس ابتدا باید حالت فوق العاده و اضطراری درباره محیط زیست و شرایط آب و هوایی اعلان و با نهادها و سازمانهای محیط زیستی در این باره همکاری کند؛ سپس دولت انگلیس در لایحهای با قید فوریت، به توقف نابودی گیاهان و حیوانات و نیز کاهش آلایندههای هوا تا صفر پیش از سال ۲۰۵۰، متعهد شود و آن گاه "مجمع شهروندان" را به منشور اجرای عدالت درباره محیط زیست و آب و هوا، تشکیل دهد.
جنبش "شورش علیه انقراض" که در سال ۱۳۹۷ خورشیدی با تدبیر شماری از دانشگاهیان در انگلیس آغاز شد، برنامههای اعتراضی خود را علیه سیاستهای ضد محیط زیست دولتهای جهان اجرا میکند. اعضای جنبش شورش علیه انقراض معتقدند کشورهای صنعتی که بیشترین الایندههای کره زمین را تولید میکنند و زندگی همه جانداران و گیاهان را به خطر انداخته اند، متناسب با سهم خود در الایندگی برای کاهش الایندهها گام بر نمیدارند. به گفته انان این شرایط موجب شده شمار زیادی از گونههای مختلف گیاهی و جانوری در جهان ازبین برود و محیط زیست و جان انسانها نیز هر روز بیشتر از قبل تهدید میشود.