به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از لندن ، اختلافات درباره مهار همه گیری کووید ۱۹ به ویژه بر سر چگونگی اعمال محدودیت ها، جامعه بریتانیا را بیش از دعواها بر سر جدایی این کشور از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت (Brexit) دچار اختلاف کرده است.
مردم بریتانیا (شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) در روز سوم تیر ماه ۱۳۹۵ در یک همهپرسی درباره ادامه عضویت این کشور در اتحادیه اروپا شرکت کردند که در آن ۱۷.۴ میلیون نفر (۵۱.۹ درصد رأیدهندگان) به خروج و ۱۶.۱ میلیون نفر (۴۸.۱ درصد) به ماندن در این اتحادیه رأی دادند. نزدیک بودن آرای موافقان و مخالفان خروج از این اتحادیه، جامعه این کشور را از همان زمان دچار دو دستگی آشکار و گسترده کرد به گونهای که بعید است تا سالها وحدت به جامعه بریتانیا باز گردد.
نظرسنجی اخیر در بریتانیا نشان میدهد اختلافات درباره محدودیتهای ناشی از همه گیری ویروس کرونا، از جمله درباره چگونگی استفاده از ماسک صورت و محدودیتهای اجتماعی، حتی بیش از برگزیت مردم این کشور را دچار اختلاف کرده است.
به گزارش روزنامه گاردین، نظرخواهی از ۱۰ هزار نفر از مردم بریتانیا نشان میدهد نیمی (۵۸ درصد) از مردمی که از ماسک استفاده میکنند، درباره افرادی که از ماسک استفاده نمیکنند، نگرش منفی دارند و اکثریت (۶۸ درصد) مردمی که مقررات قرنطینه را رعایت کرده اند، نگرش منفی نسبت به افرادی دارند که این مقررات را زیر پا گذاشته اند. به نوشته گاردین، اگرچه همه گیری کووید ۱۹ در چند هفته نخست به نوعی اتحاد در میان مردم بریتانیا منجر شد، اکنون اختلافات رو به رشد است و بی اعتمادی مردم به همدیگر، افزایش یافته است.
نتایج این نظر سنجی نشان میدهد بخشی از مردم بریتانیا که مقررات بهداشتی را رعایت میکنند گفته اند از افرادی که این مقررات را نقض میکنند، "متنفرند" یا "بدشان" میآید. به نوشته گاردین، ۱۲ درصد از افرادی که ماسک میزنند گفته اند از افرادی که ماسک نمیزنند، متنفرند و ۱۴ درصد از افرادی که شرایط قرنطینه را رعایت میکنند گفته اند از افرادی که به مقررات بهداشتی بی توجهند، متنفرند. گاردین به نقل از کارشناسان نوشت این اختلافات، تلاشها به منظور ایجاد وحدت ملی را برای اجرای برنامه بهبود وضعیت جاری و بازگرداندن کشور به روال عادی تهدیدی میکند.
به گزارش گاردین، پولی مکنزی (Polly Mackenzie)، مدیرعامل اندیشکده دموس (Demos) درباره این نظرسنجی گفت: زمانی که این پرسشها به تمایل پاسخگویان به اتحادیه اروپا یا مخالفت با آن مربوط شد، میزان اختلافات پاسخ دهندگان بیشتر شد. فقط یک سوم از افرادی که هوادار اتحادیه اروپا بودند، معتقدند افرادی که به برگزیت رای دادند، افراد بدی اند در حالی که بیش از دو سوم از افرادی که به مقررات بهداشتی وفادار مانده اند میگویند از افرادی که این مقررات را رعایت نمیکنند، متنفرند یا آنان را انسانهای بدی میدانند.
به گفته پولی مکنزی:" ما هنوز هم از دست همدیگر، خشمگینیم، اما علل گوناگونی موجب این خشم میشود. تجارب افراد این کشور، ناهمگون شده است و چیزی که برای یکی خوب به نظر میرسد، برای دیگری وحشتناک جلوه میکند. "
گاردین به نقل از پولی مکنزی نوشت:" توانایی ما برای درک همدیگر، ضعیف شده است. از آنجایی که اعتماد اجتماعی برای رشد اقتصادی ضروری است، اگر مردم حتی فقط به فکر پیشرفت اقتصادی هم باشند باید بتوانند با هم سازگار شوند، زیرا تفرقه بر بهبود اقتصادی کشور اثر منفی دارد. "
به نوشته گاردین، مرکز ملی آمار انگلیس روز پنج شنبه این هفته نیز گزارش داد خوش بینی درباره احتمال بهبود اقتصادی بریتانیا در آینده نزدیک، رو به پایان است و شرایط این کشور، به این زودیها به حال عادی باز نخواهد گشت. براساس این گزارش، از ابتدای ماه ژوئیه امسال، ۱۱ تیرماه، شمار افرادی که معتقدند بریتانیا دستکم یک سال دیگر به روال عادی باز خواهد گشت، بیش از افرادی شده است که معتقد بودند این بهبودی در ۶ ماه روی خواهد داد. گاردین نوشت خوش بینی درباره بازگشت کشور به وضعیت عادی، از ۵۰ درصد در ماه آوریل به کمتر از ۲۰ درصد در پایان ماه ژوئیه رسید.
گاردین نوشت گزارش نظرسنجی اخیر در بریتانیا، جدایی آشکار اجتماعی – اقتصادی طبقات را در این جامعه نشان داد. نسبت افرادی که گفته اند در جریان همه گیری و قرنطینه، وضعیتشان بهتر شده است از ۴۶ درصد در میان طبقه اجتماعی الف (A) - افرادی که دارای رتبههای مدیریتی عالی، رتبههای بالای اداری و مشاغل تخصصی اند – به ۲۷ درصد در میان طبقه اجتماعی ث (E) – افرادی که در مشاغل کم درآمد و وجهه اجتماعی اندکند، بیکار یا بازنشسته اند – کاهش مییابد. همچنین افرادی که درامد سالانه شان کمتر از ۲۰ هزار پوند است، در مقایسه با افرادی که درامد سالانه بیش از ۵۰ هزار پوند دارند، در مواردی همچون عادات خرید، تغذیه، ورزش و ثبات مالی، به مراتب کمتر به بهبود وضعیشتان اشاره کرده اند. بیش از یک سوم از افراد طبقه الف گفته اند اکنون بیشتر شادند که این میزان در میان افراد طبقه ث، ۱۸ درصد است.
به نوشته گاردین، مدیرعامل اندیشکده دموس گفته است:" همه گیری کووید ۱۹، از راههای گوناگون به جوامع بریتانیا، همسایگان در محلات و جامعه بزرگ کشور کمک کرد تا متحد شوند، اما این یافتهها نشان میدهد اکنون یک تصویر نگران کننده در حال ظهور است. اختلافات اجتماعی که این همه گیری پدید آورد دارد آشکار میشود و ما باید تلاش کنیم تا این تفرقه ها، در دراز مدت موجب شکست جامعه نشود.